Hocam ben bi düzeltme bekliyorum açıkçası, çimentolar kadar olmasa da. Yalnız şunu farkettim patron 2 güne 1 kap atıp, hisseyi düşürmemeye çalışıyor gibi geldi. Yukarlarda bi arkadaş dedi yıl sonuna kadar x3 x4 bekliyorum ben de.. Zaten 40 yakın 50ye kadar düzeltme düzelte gider.. Sen bunu yatırım tavsiyesi olarak alma ama..
Şirketin ileriye dönük bir çok projesi var.. Güneş enerji santralleri.. elektrik oto şarj istasyonları..Baktığımız zaman şirketin politikası Kontrolmatik i andırıyor..ancak Astor ,Kontrolmatikten çok büyük bir şirket.. Halka arzda mal alan yatırm fonları emeklilik fonları ve citibank taki yabancı malların büyük bir çoğunluğu oldukça iyi karlarla boşaltıldı..Hisse 30 lu fiatlarla yeni maliyetler oluştu.. Bu arada halka arzdan şirkete yaklaşık 1.850 milyar nakit girdi Patronda ayrıca cebine 1 milyar koydu.. Halka arz 18 Ocak ta gerçekleştiği için şirkete giren nakit 2023 bilançolarına yansıyacak..Şuan 2022 yıl sonu bilançoyu bekliyoruz..Tahminimce 2022 yılsonu bilançosunu 1.5 milyar tl net kar ile kapatırız..
Halka arzda 17 Ocak 2023 Kurumsal yatırımcı adı altında hisse alan kurumsal yatırımcılar:
YATIRIM FONLARI 46 MİLYON LOT
EMEKLİLİK FONLARI 34 MİLYON LOT
CİTİBANK 13 MİLYON LOT
DEUTSCHE BANK 3 MİLYON LOT
24 Şubat 2023 Tarihi itibarı ile Takas şu şekilde:
YATIRIM FONLARI 10 MİLYON LOT
EMEKLİLİK FONLARI 3 MİLYON LOT
CİTİBANK 185 BİN LOT
DEUTSHEBANK SIFIR
Yukarıdaki tabloyu analiz ettiğimiz zaman Kurumsal yatırımcı adı altında halka arzdan alınan toplam 96 milyon lot hisseden 14 milyon lot mal kalmış takaslarda.. Bu hesaba son iki gün dahil değil. Yani bu Kurumsal arkadaşlar 20 günde 82 milyon lot hisseyi büyük karlarla satıp parayı cebe indirmişlr.. Bu tablo bize halka arzlarda yapılan büyük yağmayı gözler önüne seriyor. Kurumsal yatırımcı tüm dünya borsalarında önemli yatırımcıdır ve asıl amaçları uzun vadeli yatırımlardır..Bizde ise adam 20 günde 2-3 kat karı cebine indiriyor..Küçük yatırımcıya 100 er lot bile vermeyen sistem büyük para sahiplerini dahada zengin ediyor.. Bu kurumsal yatırım fonu adı altında hisse alanların büyük çoğunluğuda büyük para sahibi bireysel yatırımcılardır..Umarız patron bunun farkındadır..
Bencede kontr den büyük firma ama kontr nin fiyatı çok ama çok şişik dd 2 küsür pd si 150 küsür pd/dd 65 den işlem görüyor f/k120 olmuş bu şirkete 1 lira para koymam tekniğinden dolayı tekniği ky çizmiş şirketin temeli böyle bir fiyatlamayı öngörmüyor bu bir balon başka bişey değil
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Astor'un halka arz gekiri ile nakit akışı gerekse güneş enerjisi ve şarj istasyonu projesi ile üretim ve aatusjardaki karlılığı hem üretim hemdevanahtarjsna teslim yapması 29-30'laeda yeni maliyetler oluşması nedeniyle 40 ila 50 seviyeler arasında olabilir mi sizce ???
Yer İmleri