Sayfa 416/651 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516 ... SonSon
Arama sonucu : 5204 madde; 3,321 - 3,328 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

Alıntı Originally Posted by Okan62 Yazıyı Oku
    Selamlar..

Ben teorik olarak yorumladım.. elinde hissesi olan müdahil olmaz ise şeklinde..

Gerçek piyasa/saha şartları.. tabiki çok farklı..
    Evet haklisin.

Cagri yaparlar . olup giderler borsadan millete 10 dolardan bastiklari mallari 30 sentten 50 sentten alip.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ya kahırlı İstanbul'da deprem olsun da para kazanayım derdindesin. İstanbul'da yaşıyorsan en kısa zamanda oradan vınla. Bak ben Beykoz Acarkent'te yaşarken ani bir kararla şehirden uzak bir köye taşındım, burada tek katlı yığma bir evde tavukların ineklerin keçilerin domates biber fasulye tarlalarının arasında yaşıyorum, gerekmedikçe de şehre inmiyorum. Yaşam kalitesi ve güvenliği paradan çok daha önemli.
    gerekmedikçe de şehre inmiyorum... vurgu bu cümlede gizli! belki küçük bir ihtimal olsa da, ihtiyaçlar için alışveriş yaparken 10 katlı binanın altındaki zincir marketlerden birinde yakalanma riski var gibi! ya da ihtiyaçları gidermek için gidilen AVM nin birinde bodrum kattaki aracın içinde veya cadde mağazaların birinde yakalanmak riski de var gibi, bu örnekleri arttırmak mümkün, @TRENDHOUND ecelden kaçış yok maalesef olacağı varsa da olur tabi ki de tedbir alınması iyi olmuş!

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Acarkent , Beykoz gibi İstanbul’un en sağlam zeminlerinde konuşlanmış
    2-3 katlı villalar..Depremde yıkılması göktaşı düşme olasılığı kadar.
    Ordan kaçmak neyin nesi ..
    Yine yedin bizi TH

Adamcağız Maraş’ın dağ köyünde altından fay geçiyor evi bölünmüş ikiye

E devlet ‘den bir bak bakalım TH altından fay geçiyor olmasın dağa kaçmak çözüm değil

99 depreminde Fabrika güvenlik görevlisi güvenlik klübesindeyken fayın içine düştü adamcağızın cenazesini fay yarığından çıkardılar.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    11,012
    al bak o haberi de buldum ..sene 99

''Ford Otosan'ın fabrika inşaatını bekleyen gece bekçisi, saat 03.02'de meydana gelen depremde fabrika arazisinde oluşan yarığa düştü. 2.5 metre derinliğinde yaklaşık 1.5 metre genişliğindeki yarığa düşen bekçi, 45 saniye süren sarsıntıda yarığa sıkışarak hayatını kaybetti. Ford-Otosan yetkilileri, sabah bekçiyi başaşağı yarığa gömülü buldu.''

5.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    Acarkent , Beykoz gibi İstanbul’un en sağlam zeminlerinde konuşlanmış
    2-3 katlı villalar...
    Aynen öyle. Benimkisi depremden kaçmak değil aslında, artık bıkkınlık veren şehir yaşamından uzaklaşıp doğada yaşamak. İstanbulu bir türlü sevemedim. İngiltere'de kaldığım zamanlar da Buckinghamshire'daki köy evimde kalırım. Yazları da teknemdeyim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ya kahırlı İstanbul'da deprem olsun da para kazanayım derdindesin. İstanbul'da yaşıyorsan en kısa zamanda oradan vınla. Bak ben Beykoz Acarkent'te yaşarken ani bir kararla şehirden uzak bir köye taşındım, burada tek katlı yığma bir evde tavukların ineklerin keçilerin domates biber fasulye tarlalarının arasında yaşıyorum, gerekmedikçe de şehre inmiyorum. Yaşam kalitesi ve güvenliği paradan çok daha önemli.
    Felaketler bizi heryerde bulabilir sn TH ama İstanbul zaten mezbaha gibi bekliyor.
    Yuruyen cesetlere acisak ne degisecek. Bu kadar serin olmak belki daha doğru.
    Pisi pisine 100 000 kişi eksildi ülkeden, 1 kişi istifa etmedi.
    Benim ruhum olmuş, ceset torbası derseniz ona yatırım yapayım.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    11,012
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aynen öyle. Benimkisi depremden kaçmak değil aslında, artık bıkkınlık veren şehir yaşamından uzaklaşıp doğada yaşamak. İstanbulu bir türlü sevemedim. İngiltere'de kaldığım zamanlar da Buckinghamshire'daki köy evimde kalırım. Yazları da teknemdeyim.
    Benim yapı 2.5 kat müstakil ,kendimiz yaptık 99 depremi travmasıyla
    evde geçirdiğim süre günün 1/3 ü .. iş gereği sürekli ofis veya farklı kapalı alanlarda dolaşıyoruz
    .. kaldı ki kalabalık aileyiz çoğu yüksek binalarda ..eş dost arkadaşlar cabası

Şahsımızın sağlığıyla bitmiyor iş

Dolayısıyla deprem ülkesi gerçeği ,işin vahim tehlikesi idrak edilir de yeni düzenlemelerle inşaat yapım presedürü kuralları değişir …binalara % 3-5 arası maliyet getiren bazı hastanelerde kullanılan ‘’sismik izolatör’’çok akla yatkın görünüyor mesela.bunu yeni yapılan binalara zorunlu kılmak lazım .veya daha farklı bir ton yöntem var.

Hiçbir maliyet insan hayatından önemli değil .bunu geçmiş / mevcut yöneten kafalar anlayamadılar yıllardır
    Umarım aynı şekilde davranıp farklı sonuç beklemekten vazgeçerler.

Yönetim gerekli iradeyi koysa ,larjlaşmadan uygulansa halledilemeyecek iş yoktur .

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/1...liyor-42225520

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ebilir-2055469

KAYNAK:
    https://www.cnnturk.com/turkiye/ak-p...er-cikariliyor

ALINTI:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın seçim tarihinin 14 Mayıs olacağını önümüzdeki çarşamba günü grup toplantısında açıklaması beklenirken, AK Partide milletvekili listeleriyle ilgili çalışmaların da başladığı öğrenildi.

26.02.2023 07:44 Son Güncelleme: 26.02.2023 07:45

YTD.

Sayfa 416/651 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •