Şimdiden yazayım bu evlerin ilk teslimat ları seneye bu zamana diyor Hükümet bencede en erken seneye mart nisana ancak ilk etap binaları teslim ederler yalnız senenin sonuna yani 2024 ün sonuna ancak 300 bin evi yetiştirirler bu öyle kısa vadeli Bi iş değil 1000 000 ev için toplamda 14 milyon ton çimento dedim ama siz bunu 2 2.5 ile çarpın yani 30 milyon ton gibi düşünün nedeni sadece kat betonunun içine giren çimento bu bunun temel altı koruyucu betonu üstüne yalıtım onun üstüne koruyucu betonu onun üstüne temel temelin üstüne zemin kat döşeme betonu 40 katlıda belki bu miktarlar önemsiz gibi gözükür ama 3 ~ 4 katlı binalarda önemli bir yüzde teşkil eder + her katta Bi tesviye betonu + imalata göre şap duvarlara sıva dış cepheye sıva bahçe tretuvar yürüme yolları alt yapı için kanal büzleri bacaları bu ekstra gibi gözüken tüm imalatlarda çimento girer en az 300 350 doz şimdi deprem oldu guro betonu bile enaz 300 dolu dökerler sütten ağzı yanınca yoğurdu üflerek yiyoruz ondan 2.5 katını bile geçer gibime geliyor
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Yer İmleri