Sayfa 657/919 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 5,249 - 5,256 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
    Diyecek söz yok ben hala bu firma ile ilgili beklentilerimi yitirmiş değilim diyecek sözüm olmamasına rağmen bu mesajı atayım da bana ima yollu yazanlar bu mesajı alıntılayıp rahat rahat ben dedim desinler taşlayın beni ben hala bu şirket kadar potansiyeli olan firma göremiyorum ah bir de şeffaflaşıp kurumsallaşsalar ne olur çok analizler yazılabilir burada ama şu bir gerçek bu firmanın yatırımcısı sabır taşı olmak zorunda hisse ile ilgili beklentiler yüksek olup fiyat da ralliye girince hep bir yerden kesilen ayaklarımızı yere bastırıyorlar bir gün o yerden kesilen ayaklarımız bir hava balonuna binmişcesine daha da havalanır umarım.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Sayin Mao, yazdiklarinizin hemen hepsine katiliyorum. Ancak hissenin sanki sadece kendi dinamikleri ile ralli yapmis gibi yazdiginiz kisma katilmiyorum. Rallide en buyuk etken sisirilmis 3.ceyrek bilancosuydu. Cok guzel oyun oynandi ve siz de buna pek gonullu alet oldunuz, halay basi cektiniz, Para ile adam tutsalar, hisse 100 uzerinde iken sizin yaptiginiz kadar inandirici ve etkili olamazlardi.

Sayin Forzakorfez'in guzelce yakaladigi bir nokta vardi: Bunlar koskoca Netas'tan 36 liraya ustelik A grubu milyon kusur hisse almis kisiler. Ona bunu yapan bize neler yapmaz. Yok oyun olmaz, yok algicisin, yok sirket calisanisin demekle, inanmak istememekle yapilan cirkeflikler bertafaraf olmuyor.

2023 yili icin, pazarlamadaki girisimlere ve urunlerdeki gelismelere bakarak ben de cok umitliyim. Boyle gelecek vaadeden bir sirket neden boyle oyunlar yapar anlamak zor. Belki de insanlar tiksinsin de uzak dursun diye yapmislardir. Belki de yaptiklarinin suc oldugunu dusunmuyorlar ve hatta ovuncle, kahkahalarla birbirlerine helal olsun, iyi is cikardin diye tebrikler gonderiyorlar.

Yatirim tavsiyesi degildir

2.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Sayin Mao, yazdiklarinizin hemen hepsine katiliyorum. Ancak hissenin sanki sadece kendi dinamikleri ile ralli yapmis gibi yazdiginiz kisma katilmiyorum. Rallide en buyuk etken sisirilmis 3.ceyrek bilancosuydu. Cok guzel oyun oynandi ve siz de buna pek gonullu alet oldunuz, halay basi cektiniz, Para ile adam tutsalar, hisse 100 uzerinde iken sizin yaptiginiz kadar inandirici ve etkili olamazlardi.

Sayin Forzakorfez'in guzelce yakaladigi bir nokta vardi: Bunlar koskoca Netas'tan 36 liraya ustelik A grubu milyon kusur hisse almis kisiler. Ona bunu yapan bize neler yapmaz. Yok oyun olmaz, yok algicisin, yok sirket calisanisin demekle, inanmak istememekle yapilan cirkeflikler bertafaraf olmuyor.

2023 yili icin, pazarlamadaki girisimlere ve urunlerdeki gelismelere bakarak ben de cok umitliyim. Boyle gelecek vaadeden bir sirket neden boyle oyunlar yapar anlamak zor. Belki de insanlar tiksinsin de uzak dursun diye yapmislardir. Belki de yaptiklarinin suc oldugunu dusunmuyorlar ve hatta ovuncle, kahkahalarla birbirlerine helal olsun, iyi is cikardin diye tebrikler gonderiyorlar.

Sn Usta, sadece şunu söylemek istiyorum çünkü laf uzayınca anlatılmak istenen de kayıyor başka yerlere ve yanlış anlaşılıyor ben herkesi anlamak için gayret gösteririm siz de şayet beni anlamak isterseniz şu mantık üzerinde yürüdüğüm için bu insanlar ile ile ilgili yapmazlar etmezler diye düşünme sebebimi belki anlarsınız şu an kafam çok karışık olmakla birlikte sizin de dediğiniz gibi anlamıyorum böyle bir şirket neden böyle bişey yapar bende diyorum ki Lütfi beyin geçmişi şirketin mevcut yapısı potansiyeli kurumsallaşma mecburiyeti yani yapmak istese bile yapmamalılar böyle şeyler sonra aklıma şu geliyor acaba kendi ellerinde olmayan sebepler mi vs filan diyorum hisse fiyatı da düzelmeye başlayınca ne diyeyim fakirin ekmeği umut gaza gelen bir toplumun parçası olma yanımı artık bir kenara bırakmalıyım sanırım diyorum şu notu da ekleyeyim ben hala şirketin halka açıklık oranının görünenden çok az olduğunu düşünüyorum çok değerlenmesini beklediğim bir şirketim olsa bende üçte 1 kısmına değil üçte 2 kısmına sahip olmak isterdim o sebeple topladılar diye de düşünüyordum ama hala aynı oyunu niye oynuyorlar anlamıyorum bu yazdıklarımda bile artık yanılma ihtimalim olduğunu düşünmeye başladım lütfen kimse etkilenip Yatırım tavsiyesi olarak uygulamasın ben bu şirketin yıllık karını buraya yazmasam da 120 milyon bekleyen polyannanın tekiyim şu an diplerde yada diplere yakın yerlerde böyle yazmak zorunda kaldığım için ızdırap duyuyor ve artık bu sene buranın 4 katına çıksa da fiyat temkinli yazmak zorunda kalacağım hayat herkesi eğitir.

3. Şu da hala ihtimallerden biri pazarlama bu yıl agresif gerçekleşti net kar kadar pazarlama gelmesi kabul edilebilir ve bir müşteri kaybı yaşandı ise ileride bunu samimiyet ile izah ederler ise yatırımcıya sonra da şu birbirinin kopyası fiyat hareketleri son bulup istikrara kavuşur ise adama haksızlık yapmışız diye ben düşünürüm ama yine de kızarım sanırım yatırımcı düzgün bilgilendirilse işler kötü de gitse dönemsel pazarlama harcamaları şişse de kötü gelen bilanço anlamlandırılır ve kaygı yaşanmaz ama bunu yönetim biliyor yatırımcı bilmiyorsa yönetim dürüst olsa da yanlışlık var burda.

4. Bilemiyorum, belki ben iyi dusunme ozelligimi kaybettim bunlara karsi, ben de insanlara boyle bir sey yakistirmak istemem. Belki de buyuk bir firma bizi birakti ama bu buyuklukte kac tane yurtdisi musterimiz var ki. Ben bu ihtimali cok zayif goruyorum. Belki de son ceyrek 10-15 milyon daha yurtdisi satis yapariz ve bilanco bu kadar siritmaz diye dusunduler.

Ben de sirketin her an ciddi sicramalar yapabilecegini ve buna her zamankinden daha yakin oldugumuzu dusunuyorum. Surada kavgasini yaptigimiz sadece 1 sirket, buyuk bir sirket. Ama Kron bu buyuklukte bir veya daha fazla sirkete zaten her zaman satis yapma potansiyeli olan bir sirket. Yeni urunler/moduller de yolda gorunuyor faaliyet raporuna gore. Son eklenen partnerlar da cok kuvvetli.

Sirket buyuyor. Maalesef bilanco sirketin buyumesine, urunlerin gelistirilmesine paralel bir sekilde buyumedi, buyumuyor. Sikintiyi kesfedip ona gore hareket etmeliler. Sikintinin "ha buldum, isim degistirelim/logo yenileyelim" ile cozuldugunu sanan kisi ile artik yollari ayirsinlar, farkli ve kaliteli bakis acisina sahip kisiler bunyelerine eklesinler. Aslinda takip ediyorum, cok kaliteli kisiler eklendi gecen sene. Son fuarda, telekomlara mesaj "cironuzu artirin" brosurleri vardi. Hayirlisi artik.

Yatirim tavsiyesi degildir.

5. sn.Usta , sn.Forza korfez sizlere 2 sorum olacaktı,

yatırımcı sunumunda boyalı kısımda "Kron siber güvenlik
    ürünleriyle adreslenen
    pazarın 2025 için
    öngörülen büyüklüğü
    9.7Milyar USD" ifadesi geçiyor..

2021 te pazar büyüklüğü 2,3 milyar dolarken 2025 te 4 milyar dolara çıkması bekleniyor.
    En altta 9,7 milyar dolara dahil edilmeyen NPM var 2025 te PAM ın 3 katına yakın 11,8 milyar dolar pazar payı beklenen, 2022 yıllık faaliyet raporunda da "Kron NPM ürünümüzün kamu ve özel sektörde kullanımını yaygınlaştırmayı,..." ifadesi geçiyor.

1.Kron'un en büyük ve iddaalı ürünü 2021 yılında 2,3 milyar dolar olan PAM sektörüyken 2025 yılında NPM dahil 21,5 milyar dolarlık pazarı hedefliyorlar diyebilir miyiz?

2.Kron için pazarın büyüklüğü düşünüldüğünde asıl önemli olanın ciro, kar vs değil de müşteri sayısının artması ve yeni ürünlerde dünya çapında yer alabilmek diyebilir miyiz?

teşekkürler, hayırlı kazançlar dilerim..

yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

6. Sayin rain, mesajinizi, soru yoluyla bilgilendirmek olarak algiliyorum. Ve dikkat cektiginiz noktalar icin tesekkurler. Evet, ben de pazarlamaya hazir hale gelen urunlerden dolayi memnunum. Bunlardan bazilari onceden de vardi ama sanirim cok daha gelistirildiler. Ciroyu onemsemediklerini dusunmuyorum. Musteri sayisindaki artisin SaaS vasitasiyla kucuk sirketlere oldugunu dusunuyorum. Ama bu demek degildir ki, musteriyi onemsemiyorlar. Adamlarin stratejisini elbette bilmiyoruz, seneler once sordugumda, bir yontem bahsetmislerdi, once bir kisim urun ile musteriye satis yapip sonra oradan yayilma gibi. Hala ayni taktik midir bilemem. Yatirimci sunumunda, her pazar icin farkli kanal stratejisi uyguluyoruz demisler. Kanal stratejisi pazarlamada cok teknik bir terim ve ben tam olarak bilmiyorum. Ama dikkat cektiginiz hususlarda her zamankinden daha fazla umitliyim.

7. çok teşekkürler sn. Usta emek verdiniz, Kron ve sektör hakkında bir çok bilgiyi ilk sizin yazılarınızdan öğrendim yıllardır.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

8. Sn.rain geçmiş dönemde, şirketle ilgili belki de en önemli sorunumuz buydu. Şirket tarafından üretilen yüksek teknoloji ürünlerle ilgili bilgi sahibi olamıyoruz. Konu çok teknik ve alan uzmanlığı gerektirdiğinden, ürünler tam olarak ne işe yarar, hangi şirketlerce kullanılmasına ihtiyaç duyulur, satış fiyatı nedir, Kron'un ürünleri ne kadar kalitelidir, rakip ürünlerine göre durumu nedir vs. Sonrasında borsa oyunları bu sorunumuzun önüne geçti.😂 Eskiden kıyı köşe bilgi kırıntılarını kovalar, yatırımcı ilişkilerine sorular sorar, yanıtları analiz eder, yorumlamaya çalışırdık. Şu an hem heves kalmadı, hem de şirket şeffaflık konusunda çok değişti. Oysa ki sektörün parlaklığı ve şirketin şu anki durumuyla, az bir gayretle (ya da hiçbirşey yapmayarak) 1.000 TL olması işten bile değildi.

Sorularınıza gelecek olursak, yanlış bilmiyorsam NPM (Network Perfomance Monitoring) Kron'un, telekom müşterileri nedeniyle, yıllardır içinde bulunduğu bir alan. Adeta ata sporu. Birkaç yıl önce Sn.Lütfi Yenel'in dünya çapında ses getirecek dediği ürün de bu alandaydı yanlış hatırlamıyorsam.

Bunun yanı sıra Data Masking olayı var. Bundan da çok umutlu görünüyor şirket. Bu yönde birçok açıklama hatırlıyorum. Bu konuda da epeyce yol katedilmiş gibi görünüyor.

IOT ve yapay zeka vardı uzun süre Faaliyet Raporları'na konu olan. Onun da az ekmeğini yemedi şirket borsada. Tam da teknolojiye azcık ilgi duyan, bu yönde yatırım yapmak isteyen KY'ları tavlayacak kelimeler. Gerçek hayatta ise, kullanıcı davranışlarını ölçerek ilave güvenlik kademesi sunan yetenek var konuya ilişkin sadece bildiğimiz. Belki de, gerçekten iyi durumdadır şirket bu alanda. Sonuçta, akıllı buzdolapları, otomatik intikal eden araçlar yok henüz hayatımızda. Bir başarı varsa da ölçemiyoruz henüz. Akıllı stadyumlar, şehir hastanelerin vs olmadı ama, TOGG'da Kron ürünlerini görmeyi çok isterim.

Söylediğim gibi, sektöre oldukça uzağım. Belki de böyle yürüyordur işler bu sektörde. Zaten kızdığım konu da bu değil. Borsa oyunları, kaydırmalar, sürpriz bilançolar, öngörülemez fiyat hareketleri, değişen ortaklık yapıları ve bunun etkileri, alışlar-satışlar vs.

Satış stratejisine yönelik sorunuza ilişkin olarak ise, bir bilgim olmamakla birlikte, süreklilik arzeden bir stratejileri olduğunu
    da düşünmüyorum. Fuarlara katılıyorlar, ofisler açıyorlar, talep edene ürün satıyorlar bana göre. Saas bence büyük bir eşikti bence. Aynı şekilde, Vodafone'la yapılan anlaşma ve Havelsan anlaşması da öyle. Hadi Havelsan anlaşması yeni diyelim. Vodafone'la ilgili bu sene katkı bekliyordum artık. Geçen yılın faaliyet raporunda belirtmeye değer gördükleri bu satış kanalının ilerleme durumu ve sonuçları ne oldu belli değil. Bu seneki faaliyet raporunda birtek kelime yok konuyla ilgili. Yine kaynadı gitti sanırım. Saas'a yönelik olarak ise, bir sürü Gartner değerlendirmesi geldi 3.çeyrekte. (Sonra kesiliverdi.) Saas iledir, devamı gelir bu satışların diye sevindik. Devamı gelmedi. E ciroya katkısı? 3.çeyrek bilançosuna mı dahil oldu? Son çeyrekte satış olmadı mı? Bilançoya hiç mi dahil edilmedi? Bedavaya mı verildi? Yoksa bu kadar mıdır katkısı, fazla ümitlenmemek mi lazım gelir? Yoksa yine kaydırma mı söz konusu? Daha önce söylediğim gibi bir kere kaydıran hep kaydırır. Belki de biz yanılıyoruzdur. Şirket için önemli dönüm noktalarını hep ürünlerde, satışlarda, cirolarda aradık. Belki de bu kaydırma önemli bir dönüm noktasıydı şirketi tanımaya ilişkin. Bir diğeri hisse devri. Bir diğeri patronun 12 liradan hisse alışı, genel müdürün büyük düşüş öncesinde hisse satışı vs. Borsada boşuna demezler patron önemli diye.

Sayfa 657/919 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •