Sayfa 160/1009 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

Batı dünyası Dini Bayramları sayılan Noel de % 50 ye varan indirimler yaparak insanların alışveriş yapmasını bol bol almasını sağlarken ;
    Bu AKP döneminde gördüğüm ve anlam veremediğim bir olay da şu; Her Ramazan yaklaştığında Temel gıda maddelerinin başını çeken Kırmızı et ürünleri olmak üzere gıdaya önden sağlam zam yapıyorlar...Aynı dindar arkadaşlar Deprem de ev kiralarını %200-300 zamlı veriyorlar...

Arkadaş bu nasıl bir inanç veya Kültür...Wallahi anlamakta zorluk çekiyorum....

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Batı dünyası Dini Bayramları sayılan Noel de % 50 ye varan indirimler yaparak insanların alışveriş yapmasını bol bol almasını sağlarken ;
    Bu AKP döneminde gördüğüm ve anlam veremediğim bir olay da şu; Her Ramazan yaklaştığında Temel gıda maddelerinin başını çeken Kırmızı et ürünleri olmak üzere gıdaya önden sağlam zam yapıyorlar...Aynı dindar arkadaşlar Deprem de ev kiralarını %200-300 zamlı veriyorlar...

İnancı sadece geleneksel bilgilerle öğrenen ve kendi çıkarlarını öne alan kendini dindar sanan kesim. Ne söylesek boş. Yaşadığı dinin temeli DOĞRULUK ama kimin ne haberi var.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Onlar haram domuz eti yiyor. Biz helal lokum gibi et yiyoruz.
    Onun için ramazanda iyi zam yapıyorlar hersene. Önümüzdeki yıl içinde 500 e et yeriz demiştim 5 ay kadar önce. Daha yılın 3 te 1 i geçmeden hedefi aştık.

bir halt olacağı yok.

4. 2016 da bir emekli maaşına orta üst çamaşır makinesi

2018 de bir buçuk emekli maaşına orta üst buzdolabı .

2023 yılında ise bir buçuk emekli maaşına orta sınıf bulaşık makinesi alabiliyor .

Aynı buzdolabı almak istese 3.5 maaştan fazla aynı çamaşır makinesini almak istese 2 maaştan vermesi gerekiyor

Bu örnek verdiğim emekli maaşı asgari ücretin 2009 yılında 2 -2.5 arası katı idi bunu da ayrıca dip not olarak düşmek isterim .
    Son düzenleme : Pscyokinesis; 06-03-2023 saat: 10:07.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Onlar haram domuz eti yiyor. Biz helal lokum gibi et yiyoruz.
    Onun için ramazanda iyi zam yapıyorlar hersene. Önümüzdeki yıl içinde 500 e et yeriz demiştim 5 ay kadar önce. Daha yılın 3 te 1 i geçmeden hedefi aştık.

Ekonomi konulu aklıma gelen önemli veciz sözler ,

"Enflasyon kaynağı faiz , sen inanmayabilirsin ben böyle inanıyorum. "

" Haaa konu alansa benim alanım da ekonomi "

" Ekmek yoksa pasta yesinler "

" Mango yu kurutarak saklayın "
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ekonomi konulu aklıma gelen önemli veciz sözler ,

"Enflasyon kaynağı faiz , sen inanmayabilirsin ben böyle inanıyorum. "

" Haaa konu alansa benim alanım da ekonomi "

" Ekmek yoksa pasta yesinler "

" Mango yu kurutarak saklayın "
    Bir de sağlık konusunda güzel bir tavsiye: Her akşam Kudüs hurması, kestane balı ve manda yoğurdunu karıştırıp yiyeceksini, oooh, mis, hastalık felan kalmaz...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    İnancı sadece geleneksel bilgilerle öğrenen ve kendi çıkarlarını öne alan kendini dindar sanan kesim. Ne söylesek boş. Yaşadığı dinin temeli DOĞRULUK ama kimin ne haberi var.
    İstiklal Marşı şairi M.Akif Ersoy demiş: Doğuya gittim müslüman çok islam yok, Batıya gittim islam çok müslüman yok...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    İthalat %10,6 artışla 30,8 milyar dolar; ihracat ise %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bir kaç gün eski haber ama her ay ithalat artışından bahsetmezken çıkıp ihracatımız şu kadar arttı, rekor kırdı diyorlardı, n'oldu şimdi...

Sayfa 160/1009 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •