Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
Üstadým halka arz etmek isteselerdi çoktan yurtdýþýna açmýþ olurlardý payneti.Son dönemdeki halka arz trenide kaçtý gibi duruyor.

Bu yöneticiler Olaðan genel kurulu unuturlarsa þaþýrmam.Geçmiþte neden olaðan genel kurul yapýlmýyor diye mail attýðýmý telefon açtýðýmý hatýrlýyorumda uyanamamýþýz o zaman iþte.
Kalkýp salak gibi 21.5 liradan ekleme yaptým.40 lira olsa ne olur 60 lira olsa ne olur bu kafayla.

Hisse trade hissesi olmuþ birilerinin elinde.Fon alýþlarý bitince kaldýklarý yerden devam ederler bence.
Omar Musa alýnca da hep aynýsýný yaptýlar.Piyasaya saldýklarý bir miktar lot var onu satýp alarak geçiniyor bu adamlar gibi geliyor bana.
Ytd.

Size bir sorum olacaktý,Üstadým sadece paynet ten gelen kâr net kârý oluþtursaydý ederimiz hisse fiyatý olarak ne olurdu?(arena,brighstar,telefon yenileme,ges iþleri,bulut iþleri gelir gideri nötr olarak alýrsak)
Temel ve teknik olarak yanlýþ bir soru olsa bile makul bir karþýlýðý varmý cevap olarak.

Üstadým þimdiden saðolun paylaþýmlarýnýz için.

Yok hocam halka arz treni kaçmadý. Hala daha halka arz olan þirketlere , arzýn 50-100 katý talep geliyor. Çünkü herkes halka arzdan sonra fiyatýn en az %40-50 gideceðini düþündüðü için halka arzlar hala daha talep görüyor. Tabi bir de suni patron manipülasyonu var halka arzlarda.

Genel kurul muhtemelen Nisan sonu yada Mayýs baþý olacak yine galiba. Þu ana kadar genel kurul kararý almadýlar , temettü kararý da açýklanmadý. Geçen sene de geç açýklamýþlardý. Bence genel kurul bayram sonrasýna kalýr. Yani Mayýs ayýna.

Hocam Paynet ve o saydýklarýnýz dahil tüm net kar 110 milyon. Ama ben bu net karý doðal bulmuyorum çübkü 600 milyonluk esas faaliyet karýnýn 500 milyonunu finansal gidere vererek devam edemezsiniz. Elbet bu finansal gider düþecek. Ya borcu kapatacaksýnýz yada faizler düþecek. O yüzden sorunuzun tam bir cevabý bende yok. Ama bildiðim tek þey var , paynet satýlýp borç düþürülürse , biz yine 300 milyon USD seviyesinde bir piyasa deðerine çýkarýz.