Artan

112,20 10 15:18
187,00 10 15:18
243,20 10 14:57
14,43 9.98 13:55
3,64 9.97 15:18
Artan Hisseler

Azalan

50,40 -10 15:16
88,20 -10 15:18
389,75 -9.99 15:17
24,54 -9.98 15:18
413,25 -9.97 15:14
Azalan Hisseler

İşlem

7.544.794.353,86 15:18
5.594.564.069,00 15:18
5.542.553.900,00 15:18
5.261.309.410,92 15:18
5.074.692.724,30 15:18
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Misal sn djoz ev fiyatları çok arttı ben birini satılığa çıkardım alıcı yok diye yazmıştı,geçen yıllarda.Yanlış hatırlamıyorsam tabi belki de bir akrabam diye de yazmış olabilir ,yaşlılık belki de yanlış da hatırlıyor olabilirim ,yanlışsam kusuruma bakmasın.Benim bildiğim emlak yatırımını en çok seven kendisidir.Gayet normal.Sn vivatrader ın ki de normal,acaip doğru bir zamanlama ile hem de antalyada ev almıştı sanırım.Gayet akıllıca iş yapmış,takdire şayan,satmaya niyet ederse de onu da yazsın ki belki de satım zamanı için de uyarıcı olur.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Misal sn djoz ev fiyatları çok arttı ben birini satılığa çıkardım alıcı yok diye yazmıştı,geçen yıllarda.Yanlış hatırlamıyorsam tabi belki de bir akrabam diye de yazmış olabilir ,yaşlılık belki de yanlış da hatırlıyor olabilirim ,yanlışsam kusuruma bakmasın.Benim bildiğim emlak yatırımını en çok seven kendisidir.Gayet normal.Sn vivatrader ın ki de normal,acaip doğru bir zamanlama ile hem de antalyada ev almıştı sanırım.Gayet akıllıca iş yapmış,takdire şayan,satmaya niyet ederse de onu da yazsın ki belki de satım zamanı için de uyarıcı olur.
    Yok sayın hkm.
    Depreme dayanıksız ve kötü kiracılı olan 3 daireyi ablam satışa çıkartmıştı. Bir süre talep yoktu, yaprak kıpırdamadı. Sonra çok kısa sürede üçü birden şakır şakır satılıverdi. Onların yerine gittik depreme dayanıklı yazlık aldık.
    O dönem forumda genel olarak dediğim şuydu, "alan için uygun zaman, satan için de uygun zaman, fiyatlar her iki taraf için de normal, fakat ben kendime ait olanları bu fiyatlara satmam".
    Forum ahalisi ise o dönem ne fiyatları beğeniyordu, ne kredileri.
    Kimi "evler çakılacak dolar uçacak" diyordu, kimi borsa, kimi shitcoin.
    Ve hepsinin ortak dediği şey "konutta balon var"
    Yani dediğiniz gibi herkes pozisyonuna göre konuşuyordu ve hiç birinin pozisyonu emlak değildi.
    Ve ne hikmetse, hepsi pozisyonlarını gelip emlak başlığı altında övüyorlardı
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Yok sayın hkm.
    Depreme dayanıksız ve kötü kiracılı olan 3 daireyi ablam satışa çıkartmıştı. Bir süre talep yoktu, yaprak kıpırdamadı. Sonra çok kısa sürede üçü birden şakır şakır satılıverdi. Onların yerine gittik depreme dayanıklı yazlık aldık.
    O dönem forumda genel olarak dediğim şuydu, "alan için uygun zaman, satan için de uygun zaman, fiyatlar her iki taraf için de normal, fakat ben kendime ait olanları bu fiyatlara satmam".
    Forum ahalisi ise o dönem ne fiyatları beğeniyordu, ne kredileri.
    Kimi "evler çakılacak dolar uçacak" diyordu, kimi borsa, kimi shitcoin.
    Ve hepsinin ortak dediği şey "konutta balon var"
    Yani dediğiniz gibi herkes pozisyonuna göre konuşuyordu ve hiç birinin pozisyonu emlak değildi.
    Ve ne hikmetse, hepsi pozisyonlarını gelip emlak başlığı altında övüyorlardı
    İnsanlara mezar satıp burada pişkin pişkin yazmak. Bizim insanımız gerçekten mi kötü oldu acaba. Yazlığınızda huzur içinde uyuyun ya da uyumayın!!!!

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Maximum Yazıyı Oku
    İnsanlara mezar satıp burada pişkin pişkin yazmak. Bizim insanımız gerçekten mi kötü oldu acaba. Yazlığınızda huzur içinde uyuyun ya da uyumayın!!!!
    Kardeşim sen ruh hastası mısın?
    Alan kişi yeni bir evin üçte biri fiyatına eski evi alıyor, ve çürük bir ev aldığını gayet iyi biliyor.
    Sen ve senin gibi tiplerin tek derdi, ev sahiplerine olan birikmiş öfkenizi, depremi fırsat bilerek kusmak.

Senin gibiler depremin ilk gününden beri vardı.
    Sanki yıllardır bu günü bekliyorlarmışcasına, ev sahiplerine öfke kustular. (Bakın müteahhitlere değil, "ev sahiplerine" )

Bunun psikolojik bir sorun olabileceğini hiç düşündün mü?
    Bir günah keçisi bulup ona saldırarak vicdan mastürbasyonu yapmak, böylece kendini "halk kahramanı, iyi yürekli insan" gibi hissetmek. Ya da çevreye "öyleymişsin gibi" görünmeye çalışmak.
    Ya da kendini iyi göstermek değil de, önceden beri kin beslediğin ev sahiplerini kötü göstermeye çalışmak.

Buna sebep olan bir hikayen mutlaka vardır geçmişinde.
    Anlatmak ister misin?
    Hangi ev sahibine kızdın da faturayı bana kesiyorsun?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.

5. Neyse..
    Eskilerden bahsedince yine "30 bin dolara daire" beklentim geldi aklıma.
    Emlak krizinin başında 100 bin dolar istenen dairenin (ki o rakamı ederdi), 30 bin dolara düşmesini büyük bir hevesle beklemiştim.
    55 bin dolara düşünce satıldı gitti.
    O sırada forumda hala "emlakta balon var" diye bas bas bağırıyordu bir kesim.
    Fakat ben balon falan olmadığını, hatta dibin görüldüğünü, kötü bir tecrübeyle anlamış oldum.
    Şu anda o daire 100 bin dolara su içinde satılır. Geçen süreçteki kira getirisi de kaymağı.

"Şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım" başlığı altında konuşanların birçoğuna göre emlakta hep balon vardır. Bu hiç bir zaman değişmez. Süreklidir.

Ev almayı düşünüp bu başlığı yeni takip etmeye başlayan arkadaşlar varsa, balon muhabbetinin iç yüzünü bilsinler, ona göre karar versinler.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •