Sayfa 288/1009 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    Cuma pazarı fiyatları burada patates 3kg 20 , elma, portakal, pırasa, ıspanak, turp, havuç fiks fiyat 10ar tl, mantar 50, domates 15, salatalık 2kg 25, greyfurt 3 kg 20tl idi.
    Orası neresi oluyor ben de gelem , alam .

Yukarıdaki söyledikleriniz doğru physco bey in önünde rakkamlar , fındık ezmesi yüzde 50 fındıklı dir . Biliyorum fekat bugün kasaptan antrikot aldım 280 den ortasında çizgi şeklinde yağı var , zaten olmalı bir de kenarında yağı çıktı beni biraz rahatsız etti kasap dukkancisi olacak adam bana sen zaten bunun gerçek fiyatını bilirsin bu fiyattan aldın şükret minvalinde konuşunca sinirlendim.

Yatay buyuk Dolap olsa gidecem Bayrampaşa et toptancılarına 250 kılo karkas alıp atacam bu ufak esnafın kar marji canımı sıkıyor .Bildiğim 120 liralarda karkas kilosu.

2.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Maşallah de de nazar değmesin, satımlarim iyi olmuyor , satım aralığı belirlemek zor kafamda 2200 ler vardı , ancak banka meselesiyle ABD cidden micti , faizi artırıp enflasyonu kontrol altına almak varken simdi mecburen para basıp enflasyona neden olacaklar , ahanda şuraya yazıyorum bit , ether bunu emmek için muhtac oldukları enstrümanlar , netekim netekim , yavaştan yukarı diklenmeye başladılar .

Bu lehmani batıran adamın bi de SUVB yi batirmasi bana şüpheli geliyor tether gibi dijital USD çıkarmak için fırsat mi yaratıyorlar nedir bilemedim yoksa saf beceriksizlik mi .
    Asagidaki cumleyi iyi oku

Enflasyon yaratmadan para basan ve parasal genisleme yapabilen hicbir ekonomi batmaz

Bu imkansizdir

Bunu dunyada yalnizca Amerikaya yapabiliyor

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku

Enflasyon yaratmadan para basan ve parasal genisleme yapabilen hicbir ekonomi batmaz

Bu imkansizdir

Sen de şu cümleyi iyi oku sayın pisikletci
    Fed neden faiz artırıyor dolar da ki enflasyonu dusurmek için faiz artınca ne oluyor bankaların daha önce aldıkları T bond lar zarar yazıyor bu durumda ne oluyor banka batıyor.Banka batınca e oluyor batmasın diye tekrar içine para konup kurtarılıyor bu durumda ne oluyor enflasyon devam ediyor . ABD ekonomisi batmadi ama 1930 büyük buhranı yaşadı orada insanlar üzerlerine yazı astılar gencim saglikliyim ne iş olsa yaparım şeklinde kısa bir araştırma da görürsün . Bu kadarı bana yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku

Bu imkansizdir

Bı saniye ABD enflasyon yaratmayan para mı basiyirmus o nasıl oluyor be yeni icat çıkarmayın zaten başımızin ustunde faiz sebep enflasyon sonuç teorisi var bir de yeni icat çıkartıp karpuz kapuklu smoothie aratmayin

5.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Sen de şu cümleyi iyi oku sayın pisikletci
    Fed neden faiz artırıyor dolar da ki enflasyonu dusurmek için faiz artınca ne oluyor bankaların daha önce aldıkları T bond lar zarar yazıyor bu durumda ne oluyor banka batıyor.Banka batınca e oluyor batmasın diye tekrar içine para konup kurtarılıyor bu durumda ne oluyor enflasyon devam ediyor . ABD ekonomisi batmadi ama 1930 büyük buhranı yaşadı orada insanlar üzerlerine yazı astılar gencim saglikliyim ne iş olsa yaparım şeklinde kısa bir araştırma da görürsün . Bu kadarı bana yeter.
    1930 lar cok eskide kaldi 100 sene oncesine gitmeye gerek yok

Artik yeni anlayis para basip ekonomiyi kurtarmak

Nasil olsa dunyada uzerinde 100 dolar yazan tuvalet kagidini degerli zanneden 8 milyar insan yasiyor

Enflasyon yaratmadan para basabilen hicbir ekonomi b-a-t-a-m-a-z

Bugun itibari ile ABD nin borcu 31 Trilyon dolari gecti bi kac sene ver bu 40 trilyon dolara cikacak 10 sene ver 50 trilyon dolara cikacak. Ama bak gor ne dolarin degeri dusecek nede enflasyon patlayacak. Pandemi donemindeki yuksek enflasyonu bundan ayri tutuyorum gecici durum.

Amerika batmaz. Bi iki tane banka batmasi sinek viziltisi. Bak ben amerikada yasiyorum o bankanin battigini cevremdeki insanlarin hicbirinin haberi bile yok. Cunku hukumete yonetime 100% guven var. Ekonomi bilimi psikoloji ve guvene dayalidir.

Perception is reality.

Onemli olan gercekler degil insanlarin kafasindaki gerceklerdir (perception)

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    rte nin belediye seçimini kazandığı seçimdeki adaylara bakın nasıl kazandığını görün
    i.melihin ankarada kazandığı ilk seçimi hatılayın
    zaman necdet özkan ı ve doğan taşdeleni unutturmayacak
    basganım zamanında Karayalçın yok muydu yaw?

7.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Zaptederlerse iyi..
    Kopuşu doldurmazsa herkes altında kalır...
    epistemolojik kopuştur o doktorum

powel çıkıp derse ki şuan dolar en dipte daha düşebileceği yer yok diye

8.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    1930 lar cok eskide kaldi 100 sene oncesine gitmeye gerek yok

Artik yeni anlayis para basip ekonomiyi kurtarmak

Nasil olsa dunyada uzerinde 100 dolar yazan tuvalet kagidini degerli zanneden 8 milyar insan yasiyor

Enflasyon yaratmadan para basabilen hicbir ekonomi b-a-t-a-m-a-z

Bugun itibari ile ABD nin borcu 31 Trilyon dolari gecti bi kac sene ver bu 40 trilyon dolara cikacak 10 sene ver 50 trilyon dolara cikacak. Ama bak gor ne dolarin degeri dusecek nede enflasyon patlayacak. Pandemi donemindeki yuksek enflasyonu bundan ayri tutuyorum gecici durum.

Amerika batmaz. Bi iki tane banka batmasi sinek viziltisi. Bak ben amerikada yasiyorum o bankanin battigini cevremdeki insanlarin hicbirinin haberi bile yok. Cunku hukumete yonetime 100% guven var. Ekonomi bilimi psikoloji ve guvene dayalidir.

Perception is reality.

Onemli olan gercekler degil insanlarin kafasindaki gerceklerdir (perception)
    Koyu kısımlarda maalesef haklısınız harika bir sömürü düzenini kurmuşlar.

Sayfa 288/1009 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •