Kesilen vergi tüm dünya vatandaşları için %0 . Yine yukarda paylaştığım linkte mevcuttur.
Onun dışında ingiltereden elde edilen bu gelir , hangi ülke yerleşikse yatırımcı o ülkenin yerel vergisine bağlıdır.
--
Bu arada herhangi bir yatırımım yok o tarafta. ABD borsası gibi değilmiş UK tarafı. O yüzden çıktım. Sadece temettü geliri isteyen için uygun orası. 9-10 şirket hariç pek yoktur. UK piyasası uzun vade yatırımcı için sıkıntılı. Büyük para kazanmak zor anlamında diyorum. Para kazanılmayacağı anlamı gelmesin. ABD'nin yeri ayrı![]()
Son düzenleme : Trade Shark; 21-03-2023 saat: 20:56.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
https://tr.investing.com/equities/pacwest-bancorp
PacWest Bancorp (PACW) 9,26 USD
Amerika'daki bankacılık krizi nedeniyle hisse 1 ayda fiyatı %70 üzerinde düştü.
Yılda 4 kez temettü veriyor her 3 ayda 0,25 cent veriyor ve yılda toplam 1 USD temettü veriyor. Fiyatının 10 USD altına düşmesi ile Temettü verimiş %10 üzerine çıktı.
İncelemenizi tavsiye ederim.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Elimde bulunan hisse senetleri
ZIM
IT&T
VODAFONE PLC
BP PLC
PACW
RIO TINTO
Takip ettiklerim,
Coherent, intel, BT Group, Salesforce
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
FastGraphs Dede sevdiğimiz bir şirketi tanıtıyor.
Temettüm aylık yatsın diyenlere;
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...lan-sirketler/
Alfayı bulmak zor olsa da iş yatırımın raporu şirketler hakkında güzel bilgi vermekte.
![]()
Deutsche bank alıyoz mu ?
Yatırım tavsiyesi değildir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri