Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Sayın esramarka,
bir üst yorum bence yeterli bir cevap, şu haliyle bile temettü verimi ilk 10 içerisinde, bedelsiz verebilir kafadan 2-3 sene düşebiliriz hızlıca bu beklenti bile yeterli devam etmek için. almayabilirsiniz ama neden bu kadar kötülediğinizi anlayamadım, gerek yok bunu yapmanıza.
Saygılarımla.
Mantık doğru. Ancak borsada bence iki türlü yatırımcı var:
1. tek amacı sermayesini sürekli büyütmeyi amaçlayanlar ve bunu da bir an önce yapmak isteyenler, yani trade amaçlı al-sat peşinde koşanlar. Bu kişilerin ISYAT ile işi olmamalı. Çünkü hızlı hareket ettiği zamanlar çok seyrektir, yatırımcıyı bıktırır.
2. Sermayesini büyütmek konusunu zamana yayan ve geleceğe yönelik olarak işin temettü kısmını da ihmal etmeyenler. bültenini sürekli takip ediyorum. Bir şirket ne zaman nakit temettü açıkladı, o zaman hemen fiyatıyla orantılıyorum ve ISYATtan daha kısa sürede anaparanızı geri döndürene rastlamadım. Örneğin TUPRS 40,87 lira gibi yüksek temettü verdi, ama ISYATın gerisinde. Diğer yatırım ortaklıklarına bakın, fiyatı ile ilişkilendirin, yine ISYAT en iyi. Yine söylüyorum, ISYAT sermayenizi büyütmekte acele etmez, uzun zamana yayar. 8-10 yıl gibi. Sabır gerekir.
ISYAT gibi hisselerin yanında mutlaka büyüme hisselerini de almak gerekir. Böylece sermayenizi yükseltme olanağını bulursunuz.
Ben teknik analiz yapmıyorum. Bunun için bir yatırım ve çokça çalışmak, araştırmak gerekir. Zamanım yok. O nedenle sadece tecrübelerime güveniyorum, aldığım fiyattan %10 dan çok düşmüşse maliyet düşürme amaçlı yeni alımlar yapıyorum. Daha da düşerse yine alıyorum. Yani tüm paramı baştan harcamıyorum. 1/4 kadarı ile başlıyorum. 25 yıllık bir küçük yatırımcı olarak tecrübelerim bana böyle söylüyor. Bu sürede öğrendiğim, borsa da düşüşlerde olur ama mutlaka iyi bir yükseliş gelir.
Saygılar...
Allah yolunu açık etsin.
Yatırımcısına bol kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ISYAT
- IS YAT. ORT.
Alış
4,290
TL |
Satış
4,300
TL |
Saat
11:10:36
AL
SAT
*TERA Yatırım, ISYAT-İş Yatırım Ortaklığı için hedef fiyatını 85,65 TL, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.
Şaka mı bu ?!
)
İki gündür tavan yapıyor, pandemi zamanı da gruplar girdiğinde böyle hareketler yapmıştı yakında kokusu çıkar bekleyelim görelim..
Çüş ama yaELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine grupların oyuncağı oldu güzelim hisse...
Yer İmleri