-
Genel kurul tarihi ve temettü miktarý açýklanmýþ. Hayýrlý olsun demek isterdim fakat hayýr mý þer mi siz karar verin. 20 küsur milyar TL cironun içinde kuþ kadar kalan 100 milyon TL kârdan, sadece 10 milyon TL temettü daðýtma kararý almýþlar. Düþünün ki bu þirket sadece deprem yardýmý olarak 150.000$ (3 Milyon ₺) baðýþ kararý almýþ durumda. Fakat ayný hassasiyeti kendi yatýrýmcýsýna göstermeyip, yine bizi maðdur etme, ters köþeye yatýrma çabasýnda yönetim. Bu %10 kâr daðýtýmý resmen dalga geçmektir, alay etmektir. “Bakýn pas geçmedik, bu senede kâr daðýttýk” demek için verilmiþtir.
Paynet olayýnda yaþanan süreci sýr gibi saklayan yönetim, Paynet bilançoya girmesin diye elinden gelenin fazlasýný yapmaya çalýþan yönetim, hisse fiyatýnýn üstünde kurduðu baskýyý diðer taraf olan temettüde kurmaya çalýþýyor anlaþýlan. Hisse fiyatý yerlerde gezerken, diðer taraftanda “bakýn biz kuþ kadar temettü daðýtýyoruz” havasý yaratýlýyor. Hatta paramýza öyle bir göz dikilmiþ ki, 25 Mayýs Perþembe günü kâr daðýtým yapýlýyor, 29 Mayýs Pazartesi günü hesaba geçiyor. Aradaki günleri bile kullanma çabasýna düþecek kadar acizleþmiþler.
Boðazda biraz daha az yemek yeseler, sokak köpeklerini beslemek için 2 otobüs tüm çalýþanlar olarak deðil, bir kaç kiþi 1 minibüs gitseler daha fazla para þirkette kalýrdý. Daðýtmadýðýnýz kâr payý mý kurtaracak bu þirketi?
CEO koltuðunda oturan þahýs eskittiði o koltuktan bir türlü kalkmýyor. Ýstifa etmekte bir onurdur, erdemdir. Anladýk diðerlerinden yok, belki bunlardan biraz kalmýþtýr.
Tüm yatýrýmcý arkadaþlarý, sitemlerini CEO’nun kendisine ve yatýrýmcý iliþkilerine bildirmeye davet ediyorum.
YTD.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri