Sayfa 117/1009 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmet Buğra Yazıyı Oku
    Zor sordun ama.
    Ne diyelim ki?
    Özellikle geçmiş sayfalara bir göz atarsan (atmadıysan) çok faydalı şeyler okuyacağına ve sorduğun soruya kendin yanıt vereceğine eminim.
    Ben 3.50 gelmedikçe usd nin ilgimi çekmeyeceğini az önce belirtmiştim.
    Teşekkürler

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Kendi adıma önümüzdeki üç yıl boyunca dolarda alıcıyım. Bu yılın sonuna kadar 3.60 altında dek geldikçe alıcıyım .
    Teşekkürler

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. enki

QE infinity deki problemler mi
    QE nin kesilmesin sonucu ortaya çıkması ihtimal problemler mi..
    Hangisi tercih edersin..?

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Konu çok geniş nasıl bir kaç cümleyle yazılır ki..geçmiş yazılarımda belirtiyorum zaten..okursanız daha iyi olur..

Yinede tatmin olurmusunuz bilmem ama size tek bir rakam vereyim..

ECB, BOJ, BOE vb. ayda 200 milyardan fazla tahvil alıyor..para basıyor yani..sadece BOJ'un bastıkaları 3.5 trilyon dolara yaklaştı..bu paraların çoğunluğunun nerelerde olduğunu düşünüyorsunuz..

Başka sorunuz var mı?

Olmamış, bir daha yayınlayalım..bu sadece borsalar için olanı..dünya borsaları:

Olmadı, borsanın pahalı olup olmadığı direk olarak merkez bankalarının ne kadar para bastığı, ne kadar geri çektiği ile ilgili değil.

Mesela ev alacaksanız, kira çarpanına bakarsınız. 20 yılda geri dönüyorsa normal, 15 yılda geri dönüyorsa ucuz, 25 yılda geri dönüyorsa pahalı gibi.

Borsanın pahalı olup olmadığı şirket karları/piyasa değerleri ile ilişkili.

Ha mb ler para çekecek, bono krizi olacak. Gayet makul senaryolar ama derin krizler öncesi borsa zirve yapar. Tl bazlı zirvelere bakarak borsa zirve yapmış derseniz, 4 senede %100 develüasyon oldu tl bazlı kıyaslama olmaz.

Bist 100 ün eski zirvesini görmesi için dolar bazlı %60-70 yukarı gitmesi lazım. Daha yolun başındayız yani.

Endeks 150bin olsunda bi, ondan sonra 4 tl den dolara atlayan ky, borsaya atlamaya başlayacak. Biz de o zaman elimizde ki malı yeni sahiplerine iade eder, sizinle beraber burada krizi bekleriz.

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    borsa 115000'ni görebilir, hatta bu gidişle daha yukarısınıda hedefleyebilir, sorun yok..fakat merak ettim siz balonun farkındamısınız..yada farkındaysanız, nasıl olsa çıkabilirim diye mi düşünüyorsunuz..saygılar..
    Sorduğunuz için söylüyorum.Endekse ayak uyduramamış ve hala eski zirvesinden aşağıda olan ... Belli beklentileri olan hisseleri alıyorum... Balon yokta dolar bazlı endekse baktığımız zaman...Gene de ucuz kalmış senetler,endeks çökse dahi çok kaybettirmez diye umuyorum...
    Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
    Hayat Hoş,Gerisi Boş .

6. Yalnış anlamalara sebebiyet vermeden son kez bir daha yazayım...Borsa ucuz,usd pahalıdan ziyade...BİST'teki fırsatların dolara göre daha büyük olduğunu düşünüyorum.Dolar 2 tl'yi de görse ,5 tl'de olsa benim için doğrudan hiç bir şey farketmeyeceğinden...Çünkü dolar gibi bir envantere yatırım yapmayacağımdan, size de bol kazançlar diliyorum...Kolay gelsin...
    Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
    Hayat Hoş,Gerisi Boş .

Ahmetg Guest

8. Daha dün 70-75 bin endekste borsaya girmeyen ky. Eğer 100 bin endeks üzerinde borsaya giriyorsa önce bir doktoruna uğrasın güzel bir muayene olsun hani... Dolar şu olur bu olur önemi yok.. Suni gündem Nasıl olsa.. 3.30 da olur 4.30 da olur.. Yani şeye göre don biçmiyorlar... Yanar döner don veriyorlar anlayana... Bu endekste bir tane ky.nin hissede olduğunu düşünmüyorum ancak istisnalar kaideyi bozmaz.

Sayfa 117/1009 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •