Bir Borsa Balina Atasözü derki
Tahta da Büyük ortak varsa
Ve bu ortak malı satmaya başladıysa
O tahtayı kaldırmak enayilik olur
Size sorarım .....
Siz bir fon olsanız milyon milyon lot mal alacak olsanız
Malı satacak yüklü miktarda ortak olduğunu bilseniz malın altına yatarmısınız
Ereğli özelim de düşüncem budur
Ereğli seneye de temettü vermez diyorum
Yabancı ortak malı satacaksa satıyor da keriz olmaya gerek yok
Ucuza verirse alırız der piyasa
Ani zıplama beklemiyorum Ereğli de
Fırsat vereceğini düşünüyorum ytd
Gerçekleri konuşmak gerekiyor
Ereğli ucuzmudur ucuzdur
Hatta geçen seneye göre ucuzdur ....
Hisse fiyatları psikolojiktir
Talep varsa fiyat şişer
Talep azsa fiyat düşer
Ereğli için ucuz iskontolu fiyat beklentim
Bu sene temettü vermemesi , Seneye de vermeyecek olarak düşünerek riski azaltmak istemem
Ayrıca 40/50 tl bandında büyük yıllarca mal taşımış ortak gözünüz yaşına bakmadan şak şak DİE boşalması
Elinde milyon milyon daha lot olması
Risk alacaksak , İskonto olmalı o iskonto da olacak DİE hissediyorum
30 tl de ki gapı da duruyor
Ytd
Hatitlarsan bana sormuştun uygun yerden al altını demiştim... hafta Viop da poz al SAT yap dediydim dayucum...
Altın ve gümüş ons buraya kadar şimdilik.... çıkacaksa herkesin dinlendirdigi zaman değil ani ve bir aylık süreç de sert çıkacak....
Heleki resesyon oldu dedikleri an borsaya satış altın ve gümüş al olacak....
Bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum
1 sene daha böyle giderse
Faizler felan
Isdmr başta olmak üzere Ereğli de bedelli sermaye artımı bile olabilir
Ytd
En kötüyü düşenerek hareket etmek gerekiyor
Temmettü 2 yıl vermez
Yabancı ortak satışı
Bedelli ihtimali
Benim şahsi seneryomdur olur olmaz birşey diyemem
Sağlık olsun dayucum sıkma canını olur böyle vakalar.
Sonuçta finansal özgürlüğümüzü ilan ettik, şirket her ay düzenli olarak kar ediyor
Hamdım Piştim Yandım
Bugün HALKB %2.1 primli kapattı, gün içinde bir ara %6 primliydi, Spot da açığa satış olmadığı için günlükçüler-kıredililer sadece yukarı yönde pozisyon aldılar, eğer açık serbest olsaydı bu oyuncular %2 primden sonra alım değilde açık yapmaya başlayacaktı, fiyat yükseldikçe tabiki de açıkcı sayısı ve hacmide artacaktı, tahta yapıcısı da açıkcıları toplayıp tahtayı yukarı sürecek günlük zirve kapanışı deneyecekti, ama ne yaşandı, baskı ve kapanışa kadar %4 kayıp! tahta yapıcı günlükçülere para kazandırmamak için kapanışa doğru düşüşe izin verdi ve 5 kademe de alttan eşleştirdi, eğer açığa satış serbest olsaydı HALKB bugün %6 civarı primi koruyacaktı, belki de günlük zirve kapanışı deneyecekti, Sonuç açığa satış yasak olduğu sürece Ralli nin bir bacağı eksik olacak ve çoğunlukla kötü kapanışlar gerçekleşecektir!
Ekmeğe zam gelmiş bugün 5 tale dedi fırıncı, herşeye zam geliyor, soğan zaten çıldırdı gidiyeahhbakarsınız borsaya da tale bazlı zam gelir
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri