Originally Posted by
Desidero74
Düzeltme yapmam gerekti , Tansu Çiller saf kan Yahudi, kocası ise değil , Süleyman Demirel geçmiş zamanda bir yakın partilisine , Tansu Çiller için bunlar Selanikli bunlar birbirlerini çok tutarlar demişti ben konusmaya değil ama sağlam nakle sahibim , Cemaatten olmayan Özer Uçuran la evlenmesine karşı çıkılan Tansu , çok ısrar edince babası o zaman bizim soyadimizi alacak başka türlü olmaz demişti ve Özer Uçuran , Özer Çillere dönüşmüştü.
Süleyman beyle ilgili de yeni bir bilgi geldi asli soyismlerinin Demirciyan olduğu yönünde . Bilmiyorum kesin bilgim yok .
Ermenilerin burada yaşamaya devam edenlerinden lise arkadaşım Mihran dahil , Meryem teyze, Maria S. ve eşi yakın tanıdıklarım oldu , bu arkadaşlar işlerini düzgün yapan esnaf ve sanatkar olanların sanatkarliklari kalitelidir . Çoğunluğu içlerinde geçmişin kinini taşımakla beraber çok az da olsa kendi soylarinın tercihlerine karşı gelip pek çok Turk ten daha fazla ülkeye sahip çıkarlar.
Özal in Ermeni kökenli olduğunu liseden beri bilirim . Zaten Malatya onların ana mekanlarından biri . Ayrıca geçmişte bir DNA arastirmasinda Trabzon un Ermeni DNA Sina sahip olduğu açıklanmış Trabzonlular. fena kükremiş ti. Trabzonlu Mackali bir arkadaşım biz olsak Rum olmalıyız nereden Ermeni olacagiz diye konuşmuştu .
Vel hasılı kelam ülkeye faideli olanlar mutlaka var azınlıklar içinde ama tabii Total nedir o önemli , rahmetli babam sanatçı Dario Moreno için Türkiye'yi ve Türkleri bu kadar çok seven bir ikinci azınlık şahıs zor bulunur derdi.Vasiyeti İzmir de defnedilmek olduğu halde annesinin zoruyla İsrail e gömüldü.Ben şahsen Üzeyir Garih in kendisine yazılan fikir isteyen mesajları asla yanlış bilgi olmadan yanıtladığıni bilirim . Kendi cemaatinin onu sevdiğini pek sanmıyorum.
Yani numunelik de olsa her cemaat ve azinliktan iyi adam mevcut . Ama doğru genel ve çoğunluk öyle değil Hirant Dink de Ermeni katliamı ni onaylasada bunu biz kendi aramızda çözeriz Diyaspora ve dış güçler karışmasın dediği için kendi adamları tarafından harcandı , kararı verenler için diyorum.
Fazla konuştum .
edit: olumlu örnek sayısı olumsuzun yanında " negligible" yani ihmal edilebilir olduğu sürece dikkate alınmaması doğru olur ancak ben biraysel olarak hak geçmemesi açısından herkesi ve durumu ayrı değerlendirmeye gayret ediyorum , elimden geldiğince.
Bende Ermenileri veya başka azınlıkları toplu olarak suçlamamaya çalışıyorum. Kişi-karakter olarak suçlamamaya çalışıp kullanılmaya müsait olduklarını yazmaya gayret ediyorum.
Ama ülkemizin gerçeği kullanılıyorlar, mecburen yazmak zorunda kalıyorum. Bilinmesi gerekiyor. Tehlikeli yanı da şu. Cahil kesim, iyi eğitilmemiş kesim bu tür şeyleri duyduğunda bilinçsizce saldırgan oluyorlar. Ellerinde pala ile saldırıya geçiyorlar. Böyle bir tehlikeside var. Aslında yazmamam gerekir bu tür şeyleri. Yıllardır da kendimi tutarım yazmam, cahil sürüler etkilenir diye. Fakat devlette, medyada ve siyasette o kadar çok ve etkinlerki, bu ülkenin geleceğini belirliyorlar. Bizim çocuklarımızın geleceğini belirliyorlar. Belli ölçüde yazmam gerekiyor.
demirel ve çiller için tiplerine bakarak Türkmen tipi var dedim. yahudilik bir din. Kongo zencisi gelip yahudi olabilir. tip ise genetiğini kökenini gösterir.
ibrani dediğimde kökeine-genetiğine vurgu yapıyorum, yahudi dediğimde din'ine.
Türkler içindede geçmişte yahudiliği kabul edenler var. Selçuklu Saray Türkleri, Hazar Türkleri gibi. Şu an yahudiliğe geçenler çıkar için geçiyor olsalar gerek.
demirelde ermeni tipi hiç yok. Soyunda vardır belki. Annesi ermenidir ama baskın geni-tipi babaya çekmiştir gibi. yada baba ermenidir ama anneye çekmiştir gibi. Belki ermeni olmayan 2 üst dedeye çekmiştir gibi.
Lise konusu.
17 kuşak tavşan soyu bembeyaz, 18. kuşakta simsiyah bir tavşan çıkıyor. Geri dönüp bakıyorlar 18 kuşak öncesinde bir tane simsiyah tavşan var.
O sebeple tip dediğimde baskın geni kast etmiş oluyorum, dış görüntüsünü. Kendisi bile bilmiyor olabilir hangi genetikten geldiğini.
Annem bilmiyor. Ben bilmiyordum, hayat boyu araştırdım buldum.
Tip ve genetik biraz gerçeği gösterir, kişi kendini başka milletten sansa bile.
özer uçuran hakkında elimde fazla bilgi yok. Bir kaç yerde yahudi diye yazılmış, birde Bilderberg toplantılarının müdavimiymiş. O toplantıları siyonistler düzenler ve dünyada kullandıkları, kullanacakları kişileri çağırırlar. Giden gider. Yanlız yahudiler hakkında genel bir bilgi var, yahudi kadınla evleneceksen yahudi olacaksın veya yahudi dinini kabul edeceksin, ritüellerini gerçekleştireceksin. Hali ile sonradan yahudiliği gönüllü veya gönülsüz seçmiş olmalı.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri