Sayfa 1015/1312 İlkİlk ... 15515915965100510131014101510161017102510651115 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,113 - 8,120 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Arsa değil tarla.
    Yani imarlı yerleşim bölgesinde değil, bildiğimiz dağ başındaki tarım toprakları (hatta tarıma elverişli olmayanlar bile) milyon olmuş.

Medyada büyük şehirlerdeki konut yatırımı yerden yere vurulurken, dağ başına konteyner koyma belgeselleriyle halka sürekli şirin fanteziler pompalanmıştı.
    Onun sonucunu yaşıyoruz sanırım.

Tabi bu fantezinin bir maliyeti var.
    Konteyner koyacağımız imarsız toprak 1 milyon.
    Üstüne konteyner parası.
    Konteynerin tabanı için kalıp çak, beton at.
    Betonun büyüklüğü kadar belediyeye ceza öde.
    Yolun topraksa kışın çamur olur, kamyonla mıcır döktür, olmadı 4x4 araç al.
    Su için artezyen açtır. (Su çıkmama ihtimali de var)
    Foseptik çukuru açtır, lağım biriktikçe paranla vidanjör çağır, çukuru temizlet.
    Elektrik için güneş enerji sistemine bir şahin parası ver, yine de kışın sorun yaşa.
    En basit alışverişin için bile arabanla 20-30 km yol yap.
    Kışın odun bul soba yak. Yazın sıcaktan fırın gibi olan konteynerde yaşam savaşı ver. Sivrisinekler de cabası.

Soran olursa şehirde evler pahalı diye şehirden kırsala kaçtık derler. Kim bilecek?

İşte bu yaşamı deneyecek olan üç beş deliyi avlayacağını sanarak herkes fiyatları roketlemiş.

Ha alan da vardır muhakkak. Enayi çok.
    Harbi fanatiksiniz senle Viva başkanım. Yani sadece şehir içinde aidatı düşük mümkünse BOŞ evler iyi başka da her şey kötü he mi başkanım

Takılıyorum bu arada, emlakla konutla bi alacak vereceğim yok ne long ne shortum sizin piyasaya çok şükür. Yurt dışında da evimi almaya çalışıyorum onu da çözersem ömür boyu emlakla işim yok

Ama dikkat derim. Yüksek faiz dönemlerinde emlak vb.. çok likit olmayabilir. Bütün ülke nefesini tuttu dövizde atak bekliyor = atak olursa evler yine ehr zamanki gibi değerini korur ama harbi hükümet değişir de yüksek faiz gelirse iyi düşünmek gerekir.

Ha ama şu var, vaatlere bakıyorum, herkese maaş, en az maaş 7500, şöyle, böyle derken. Bu ülkede enflasyon düşmez. O da ayrı yani konutta çok anormal iş yapmayan kolay klolay para kaybetmez.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Pandemi öncesi çandarlı da denize sıfır imarlı arsa yı 600bin tl ye aldı arkadaşım. 1.5 yıl önce satın aldığı emlakçıya gitmiş ve satalım demiş, emlakçı 4milyon tl ile satılığa çıkarmış. 1.5 yıldır bu fiyatı veren çıkmadı diyor:-)
    Ayvalıkta bu yılbaşında 5.750.000 e satılığa çıkarmıştı komşu villayı. 2 hafta önce 4.950.000 e satmış. Alan kafadan 1 milyona yakın harcama yapıyor. Senin arkadaşın tets yerde almış pandemi dönemi 325.000 olan arsalar (300-350m²) burada 2.500.000-3 milyon arası ve kapışılıyor.
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ayvalıkta bu yılbaşında 5.750.000 e satılığa çıkarmıştı komşu villayı. 2 hafta önce 4.950.000 e satmış. Alan kafadan 1 milyona yakın harcama yapıyor. Senin arkadaşın tets yerde almış pandemi dönemi 325.000 olan arsalar (300-350m²) burada 2.500.000-3 milyon arası ve kapışılıyor.
    Ayvalık - villa - 5milyon

bu üçü nasil bir araya gelmiş acaba, ilginç..

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Bütün ülke nefesini tuttu dövizde atak bekliyor
    Trene herkes atladı, kalkmasını bekliyorlar diyorsunuz yani.
    Hatta belki de uçmasını..
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. ülke artık 85 milyonu geçti.....ithal girdi ve enerjiye can damarından bağlı bir ekonomi yapısı var....resm i kurumlarda döviz kıtlığı had safhada ...Alım gücü yüksek ve ithal tüketim malı ve araclarına onlarca milyar dolar ödeyen zengin bir sınıf var.....Yine altın ithalatına onlarca milyar dolar ödeniyor.....Ben hala ithalat için bu kadar dövizi nasıl bulduklarına şaşırıyorum.......Faiz poltikaları ve sıcak para girişleri ülkedeki döviz darlığını kalıcı olarak giderilmesi asla mümkün değildir....Belki 6 ay yada biraz abartalım en cok 12 ay bu şekilde yol gidilir.....

son 5 yılda içinde bulunduğumuz kur kaynaklı krizlerin birincil nedenleri kesinlikle faiz ve para politikaları değildir....Bunlar ikncil nedenlerdir....Esas ana faktörler hükümetin ilk 15 yılında sürdürdüğü ve her kesimin nasiplendiği Sahte ekonomik Refah modelidir....

Değerli TL ile ucuzlayan ve artan ithalat, dış kredilerle finanse edilen ithal tüketim malları ve konut sektörü....Yüksek ithal girdi oranları ile montaja dayalı üretim.....bu model ilk 15 yılda arkasında 1 Trilyon dolar tutarında dış ticaret açığı bıraktı..Model uç limitlere dayanıp miadını doldurmaya başlayınca modelin fikir babalarından bazıları gemiyi terk ettiler ve şu anda siyasi muhalefet adı altında bize ekonomik kurtuluş dersi veriyorlar...Zoruma giden husus budur.....

Bu döviz kıtlığından çıkmanın yolu; ihracata dayalı nitelikli bir üretim modeli....önümüzdeki 5-6 yıla kadar petrol ve dogal gaz gibi Yerli enerji kaynakların kullanımını %50 ye kadar çıkarmak....Başta Bor, altın, gümüş, bakır, çinko gibi madenler olmak üzere Madencilik sektörünün geliştirilmesi ve büyütülmesi çin teşvik ve desteklerin artırılması..... İstikrarlı ve doğru bir para politikası......Ve siyasi istikrar...

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Arsa değil tarla.
    Yani imarlı yerleşim bölgesinde değil, bildiğimiz dağ başındaki tarım toprakları (hatta tarıma elverişli olmayanlar bile) milyon olmuş.

Medyada büyük şehirlerdeki konut yatırımı yerden yere vurulurken, dağ başına konteyner koyma belgeselleriyle halka sürekli şirin fanteziler pompalanmıştı.
    Onun sonucunu yaşıyoruz sanırım.

Tabi bu fantezinin bir maliyeti var.
    Konteyner koyacağımız imarsız toprak 1 milyon.
    Üstüne konteyner parası.
    Konteynerin tabanı için kalıp çak, beton at.
    Betonun büyüklüğü kadar belediyeye ceza öde.
    Yolun topraksa kışın çamur olur, kamyonla mıcır döktür, olmadı 4x4 araç al.
    Su için artezyen açtır. (Su çıkmama ihtimali de var)
    Foseptik çukuru açtır, lağım biriktikçe paranla vidanjör çağır, çukuru temizlet.
    Elektrik için güneş enerji sistemine bir şahin parası ver, yine de kışın sorun yaşa.
    En basit alışverişin için bile arabanla 20-30 km yol yap.
    Kışın odun bul soba yak. Yazın sıcaktan fırın gibi olan konteynerde yaşam savaşı ver. Sivrisinekler de cabası.

Soran olursa şehirde evler pahalı diye şehirden kırsala kaçtık derler. Kim bilecek?

İşte bu yaşamı deneyecek olan üç beş deliyi avlayacağını sanarak herkes fiyatları roketlemiş.

Ha alan da vardır muhakkak. Enayi çok.
    Aynen katılıyorum, pek çok akşamcı donsuz tembel egeli , babadan kalma ahırlarini veya ahırdan beter evlerini işte tapuda ev görünüyor hesabına milyonlar isteyip ilana koydu , milyonu saymayı beceremeyecek adamlar , bu evlerin yerleri de berbat , çogu köy içi ve ev sınırı kadar arazisi var yani arazisi yok .

Tarla ve konteyner muhabbeti ile ilgili çok video izledim yüklü nakiti olmayan adamı bitirir , bir adam prefabrik yaptırmış videosunu çekmişti adam o bölgede işçi usta bulamamış var olanlarla anlaşmış alt tabanin betonunu eğri atmışlar , herhalde beyaz bastonlu ustalar bunlar , prefabrik evin camları ve dış kaplaması berbat olduğundan ek mantolama gerekmiş pencereleri değiştirmiş , çatı da akmış izolasyon yapılmış yeniden hatta evin dış kapısı bile sorunlu imiş , millete prefabrik yap 1 hafta da gir muhabbeti yapanlar hangi marka ne nasıldır neyi kaça alırsın bilgi vermezler cidden para kaybedebilirsin .

7. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira artışları ile ilgili söylemler:

https://www.bloomberght.com/cumhurba...mesaji-2330078
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. Bizim seferihisar urkmezde bir arsa var 150m2. Denize yarim kilometre tepeye dogru bir arsa. Arada birde otoban var

5-6 sene oncesine kadar bedavaya satmaya raziydim oyle kotu bir yer. Hatta diyordum hangi zavalli gider bu arsayi alir. Alsa bile niye burada yasar? Denizi berbat ortada hicbir sey yok. Zaten denizede uzak. Bir tek dag havasi var tabi ona dag denirse

Her yaz oraya ugruyorum. Aradan 6 sene gecti simdi o mahalledeki tek bos arsa benimki kaldi. Her yer 3 katli villa cunku onlarin arsa 300m2. Burada kim kalirki demistim ama simdi tiklim tiklim. Bu denize kim girer cok kotu demistim sahil dopdolu. Birde o sahili tanzim etmisler cocuk parki kumsal falan tuvalet. Buraya 3 kurus vermezler demistim emlakcilar almak icin teklifler verdi k

Bunu akrabalara anlattim. Denize yakin arsa kalmayinca dag tepe kose bucak heryer degerlendi dediler. Galiba 2 sene once 100 bin lira vermislerdi. Simdi Allah bilir kac olmustur. Hanimda diyorki tinyhouse yapip yillik kiraya verelim

Tinyhouse ne yaw? Internete girip baktim cok komik. Hapishane gibi evleri tahtadan yapip yazlik diye kiraliyorlar. Abi ben baya yaslanmisim artik insanlari anlayamiyorum ekonomiyi de anlamiyorum. Anlayislar degisiyor begeniler degisiyor

Benim bildigim yazlik denizin dibinde olur en az 2 katli olur en az 3 odasi olur bahcesi olur aksam mangal yapilir gunes batarken cicekler sulanir falan

Millet eskiden ne kadar zengin ferah ve bolluk icinde yasamis simdi daha iyi anliyorum

Komsu arsalardaki villalar hep Alamancilara ait. Hayir sen Avrupa gormus adamsin boyle kotu bir yere niye yazlik yapiyorsun? Corak bicimsiz dag yamaci. Sonra denize girmek icin yarim kilometre otobani gecerek yuru. Hayir denizde deniz olsa hayatta ayagimi sokmam o kadar kotu

Bende mi bi tuhaflik var anlamadim. Tabi benim begendigim Bitez de denize sifir hosuma giden 30-40 yillik yazliklar 1 milyon dolar o baska. Alacak param yok tabi

Sayfa 1015/1312 İlkİlk ... 15515915965100510131014101510161017102510651115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •