TL konusunu sn egeduk yazmış. Benim detaylı bilgim yok.
Banka hesabında döviz olarak duran paradan KKM yapmıştım. 2 tür KKM var yabancı paradan ve TL'den.
Ayrıca bazı bankalar döviz büfesinden alıp getirilen dövizi kabul etmiyor, diyor ki son 1 aydır herhangi bir banka hesabında olmalı, hesap hareketlerini isteyen dahi oldu.
Aslında 31mart2023'e kadar hesapta olma zorunluluğu tüzeller için var ama işte nasıl korktularsa kabul etmiyorlar. Banka banka gezip sormak lazım.
Bankaların %60TL %40 yabancı para mevduat rasyosunu tutturmaları gerekiyor. Bu yüzden son 10 gündür sıra dışı döviz getirileri mevcut. Müşteriler tek tek aranıyor çok cazip getiriler teklif ediliyor. Zaten resmi kurun çakılı kalmasını da bu dönüşümler sağlıyor.
Bu getirileri ek getiri, teşvik primi gibi adlar altında yatırıyorlar. Faiz lafı geçmiyor. Kimi hemen peşin yatırıyor, kimi vade sonundaki kura göre yatırıyor. Döviz tevdiat hesabı eşleniği olarak %14'lerin verildiğine bir özel bankanın 2 milyon dolara %22 verdiğine şahit oldum. 3 ay sonunda %5,5 döviz getirisi. Ancak bu gün gerilemiş oranlar. Muhtemelen rasyolar tutmaya yakınlaştıkça oranlar geri çekiliyor.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
DSP Muharrem gibi sözde Atatürkçü laik adamların kişisel hesapları nedeniyle adamın videosunda dediği gibi olay başka boyuta evrilmek üzere...
Daha önce dediğim gibi Dıj güçler başta Rusya olmak üzere Abd si arabı herkes bu düzenin devam etmesini istiyor bakalım seçimde halkımız ne diyecek...
Hakkımızda hayırlısı
Zamanında ilerisi için zulada evde 100,000 dolarımız olsun diye belirtmiştim 2018 öncesi,şimdi o zaman bu zamanlara göre![]()
Yer İmleri