Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
Buda bağlı ama ayrı konu.
Örneğin bu vatanı kurtarmak için Kürtlerle beraber batılılara karşı savaştık, herkes can verdi ama sonra fakir bırakılan doğu bölgemizdeki Kürtleri ingiliz ve amerikalılar para ve vaad ile ayartarak bize karşı bir kısmını kullanıyorlar.
Para için Türkiyeyi satan Türkler var, Türkiyeyi batılılara karşı savunan Kürtler Ermeniler var.
Çin'i satan bir sürü Çin li var. Para için Türkiye'yi satan Türkler var.

İnsanın doğası bu.

Ayrımı faydalı zararlı diye ayırmak gerekir ve şu milletten dememek gerekir ancak ibrani kökenlilerde ve yahudilerde bu durum biraz farklılık gösteriyor. Onlar birlik olarak tüm dünyaya karşı savaşıyorlar. Belli ülkelerde kullandıkları belli azınlıklar var. Mesela Çin de Uygur Türklerini ayartıp kullanmaya çalışıyorlar, sonra Taiwan Çin'lilerini ayartıp kullanmaya çalışıyorlar. Türkiyede ermenileri 100 yıldır aktif kullanıyorlar, sonrasında doğu sınırındaki fakir bırakılmış Kürtleri aktif kullanmaya başladılar. Fakirliğe vurgu yapıyorum, zengin refah içinde yaşayan iyi eğitimli topluluğu ayaklandıramazsın, büyük ihtimalle çok çok çaba gerekir belki yine ayaklanmaz. Fakir bırakılmış sürünen kalabalıkları ise çok kolay ayaklandırırsın.

Türkiyede 100 yıldır ermenileri, sonrasında doğu sınırımızda fakir bırakılan Kürtleri kullanıyorlar.
Bunlarıda bilmek gerekiyor.

paşinyan'ı satın alıp kendinden çok daha güçlü Azerbaycan'a saldırttılar. Ermeni halkı kullanıldı. Kullanan kişiyi bilmek gerekiyor, kullanılanı bilmek gerekiyor.

Aşırı iyi niyet ve gözü kapalılıkla ülkeyi savunamazsın.
Benim anne tarafından sülalemde Türkler ve Ermeniler var. Baba tarafımdan Arap, Türk, Hint filan var.

Bu ayrı konu.
Türkiyeyi savunabilmek için gerçekleri bilmek ayrı konu.

Bende sürü olma psikolojisi yok. Gerçek ne görüyorsam onu yazıyorum.
Birde şunu biliyorum, kendi çıkarını değil içinde yaşadığın topluluğun çıkarını önce düşüneceksin. Hali ile hangi kökenden olursam olayım bu ülkeyi savunursam, kendimi savunmuş olacağımı bilecek bilinçteyim.
Buda sürüyü savunmaktır ama sebep farklıdır.
Yazınızı okudum

..
Belirtilen konularda bazı çekincelerimi ifade etmek istiyorum...

Birinci olarak Çin meselesi ...Maonun Çini oluşmadan önce milliyetçi Çin vardı bunu sizde çok arkadaşım da sanırım biliyordur. İşte bu milliyetçi Çin bugün Tayvan olarak bildiğimiz yönetimin iktidarı koruyan muhafız seçimi Uygur Türkleri arasından seçilirdi yani milliyetçi Çin rejiminin muhafız alayları Uygur Türkleri idi şimdi kendinizi Maonun rejiminin yerine koyup düşünün potansiyel bir tehlike arz ediyor mu kararı size bırakıyorum...

Gelelim bize...

Bizim coğrafya da azınlık olarak bahsettiğiniz toplumlar aslında bu coğrafyanın yerlileri dir ve bu coğrafyanın en eskisi de Ermeniler sonrasında Rumlar gelir bizim bu coğrafyada etkinlik göstermemiz yaklaşık İsa'nın doğumundan 1000 yıl sonrasında olduğu nu düşünürsek bize istilacı gibi bakmalarını anlarım... ama bu onları haklı bulduğumu göstermez..zira insan doğası boşluk kabul etmez varlığı baskın olmak üzere kodlanmıştır bunun en iyi örneği kuzey ve güney ABD dir istilacı kavimlerin çelik ve barutu yanında hastalıkları kullanmaları kıtanın yerlilerini neredeyse yok etmiştir sonrasında Avrupa'dan gelenler burada yeni bir medeniyet kurdular...bizim tek farkımız bizdeki yerli nüfusu ya asimile etmedik yasattık yada bugün Azerbaycan ve Kuzey Suriye'ye bölgesine gönderdik, Kürtlerin durumuysa daha ziyade dinsel ve mezhep olarak kabul görmesi nedeniyle isyanlar olsa da varlıkları kabul görmüştür ama bu hoş görü Bektaşi Türkmenlerine gösterilmemiştir... Kürt ve Ermenilerin meselesini saymazsak birde Çerkes olayları vardır özelikle Ahmet anzavur ayaklanmaları Kürt isyanlarından daha tehlikelidir ama bu konu genelde konuşulmaz zira isyanı yapanlar Bektaşi yada Ermeni değildir.
Sonuçta konuyu fazla dağıtmamak adına devletin varlığı ekonomik ve siyasi olarak zayiflarsa bir şekilde toplumun farklı unsurları bunu suistimal etme içgüdüsü olarak görmektedir bunun da en büyük nedeni bu coğrafyada Kutsal kabul edilen devlet anlayışının İlk zafiyeti onun kutsallığını ortadan kaldırılmasıdır sonuçta kutsalin İlk kanı dökülünce artık Kutsal olan olağan hâle gelmiştir.....ve sadece fanidir.....

Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.