Sayfa 468/651 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568 ... SonSon
Arama sonucu : 5203 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

bir HALKB gerçeği daha! önce erken sattığına pişman olursun, sonra da iyi ki satmışım diyerek sevinirsin, nereden satarsan sat her daim malı yerine koyma fırsatı verir!

HALKB son 5 dk takası, güçlü el YapıKredi Robotu düşmesine izin vermiyor,

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    olan Garana oldu ..dün bunun gazı ona da sirayet etti

bugün gömdüler

HALKB günlük, günlük zirvesinden 1.05 tl aşağı da kapattı, bunu hep yapıyor ama takası beğendim!

4. Tahsisli sermaye artırımından sonra halka açıklık %6.82 ye düştü..piyasada 490 milyon lot mal var. .bunun 150 milyonu yabancı, 50 milyonu yerli fonlarda..Küçük çaplı bir spek bile tahtayı uçurur..zaten bugün az daha tavan oluyordu..Seçimden önce borsayı düşürmek istemeyen mevcut iktidar piyasayı halka açıklığı son derece düşük olan kamu bankaları ile tutabilir..zaten dün tahta haber gelir gelmez 2 dakikada tavan oldu.. Bence Halkbank ikidar değişse bile portföylerde olması geren hisse..

Kap;a gelen resmi habere göre tahminlerim -düşüncelerim şu şekildedir.

1-Anayasa mahkemesi kararını verdi ve süreç bitti.

2- İkinci temyiz mahkemesince dava jürili değilde dosya üzerinden kaldığı yerden teamül hukuğu da dahil incelenecek...

Ya olumlu karar alınacak ya olumsuz karar alınacak ya da ANLAŞMA yolu tercih edilecektir.Başka bir ihtimal yok.

3-Halkbankası kaptaki resmi paylaşımına göre; olumsuz karar tekrar verilirse Anayasa mahkemesine tekrar gideriz diyor.

KENDİME GÖRE DÜŞÜNCELERİM:
    Olumlu karar alınırsa zaten sorun yok.

Farzediyorum ki 2.Temyiz mahkemesi olumsuz karar alacak...Bu durumda;

İstatistiksel olarak Anayasa Mahkemesi 70 basuvurudan 1ini kabul ediyor. Tekrar başvurumuzu kabul eder mi???????????

Dolayısı ile ANLAŞMA dahil her şey 2.Temyiz mahkemesinde konuşulur-ölçülür-biçilir tahminindeyim. Yanılabilirimde,hukukçu değilim.Hisse sahibi olduğum için okuduklarımdan çıkardığım olasılıklardır.

Herkese iyi Bayramlar diliyorum.

NOT: Muhalefet olsun diye yazmıyorum,bir şey bildiğimi de iddia etmiyorum. Okumak istemeyenler engellesin yeterlidir.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD

HALKB bir kez daha %7 primden negatif fiyatlamaya geçti, Spot da açığa satış yasak olduğundan bütün günlükçüler sadece alım yaptılar, Viop30 un -%1 üstü fiyatlamasına rağmen tahta sağlam durmaya çalıştı, ancak günlükçülerin satış baskısı arttı, hisseyi taşıyamayacaklarını gören tahta yapıcıda baskıya izin verdi ve kaçınılmaz kötü kapanış! Eğer açığa satış olsaydı %2 primden sonra günlükçüler alım değil de açık yapmaya başlayacaktı, fiyat arttıkça açıkcı sayısı ve hacmi de artacaktı, tahta yapıcı bu yüklü açıkcıları sıkıştırmak için tahtayı yukarı sürecek ve belki de zirve kapanışı deneyecekti, en azından açıkcı kazanmasın diye hisse fiyatının düşmesine izin vermeyecekti, Sonuç açıkcı sıkıştırmak için yukarı sürüleceği yerde günlükçü sıkıştırmak için satış baskısına izin verildi!
    Kriz dönemlerinde tabi ki açığa satış yasaklanmalı, yasaklandı da, iyi de oldu! artık piyasalar normalleşti, sermaye piyasalarının daha derin ve hacimli olması için Spot da açığa satış olmalıdır, Teoride açığa satış düşüşü ister ama pratikte yükselişe katkısı vardır! Pay vadeli piyasalarda düşüşe pozisyon alınabiliyor olsa da oldukça sığ ve güvenli olmadığından tercih edilmemektedir!

8. Kısaca AYM alt mahkemeye daha uygun bahaneler bul dedi.
    Who, baby, Who Will Save The World?

Sayfa 468/651 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •