Okadar seçmen de/nüfus da yok![]()
Okadar seçmen de/nüfus da yok![]()
Memento mori
Sen de çok mezarcısın dicem.
De.
Ben de çok mezarcıyım.
Bir türlü EREGL nasip olmadı takipteyim. 29 30 demiyorum ama aradığım giriş koşulu oluşmadı benim koşulum fiyat değil.
Çünkü, hocamın dediği gibi, topun olduğu yer bizim için pozisyon!
Ofsayt taktiği diye bir şey, yok!
Tehlikeli yerde herkesin adamı BELLİ!
Herkese, hayırlı ramazan bayramı ve kutlu mutlu 23 Nisan dilerim, ne güzel çifte bayram.
Türk milleti için her şeyin en güzeli olsun inş.
Türkiyede artık fiilen sarmal fiyat artış sendromu başlamış durumdadır.....Gider ve maliyetler arrtmasa bile şirket ve işletmeler fiyat artırmaya devam ediyorlar....Benim en şaşırdığım husus ise iktidarın bu manüpilativ piyasalara karşı takındığı cılız tepki ve göz yumma politiksıdır ....70'li yılların karaborsa dönemlerinden bile bugünki durumdan daha sıkı bir piyasa denetimi vardı.....ister istemez insanın aklına cevapsız bazı soru işaretleri düşmeye başliyor
-Acaba bu vurgun piyasalarında iktidara yakın bazı üst düzey yönetici ve siyasetçi takımıda işin içindemidirler...?
-Yoksa ilgili Bakanlar ve kurum yöneticileri kendi görev alanlarında bu kadar vasıfsiz, bilgisiz ve yeteneksizmidirler ?
-Yoksa bu zor kriz koşullarında seçim öncesi işsizlik artmasın DİE iktidar sermaye sahiplerinin işletme ve fabrikaları üretime devam edebilmek için fahiş kar marjlarına göz mü yummuyor?....
En basit bir örnek....Gavurru kazıklamak helal diye Turistik işletmelerde yeme içme fiyatları, Yunanistan, italya ve İspanya yı ezip geçmiş durumda....Ama Turistik bölgelerdeki bu fahiş fiyat menüleri binlerce km uzaklıktaki Artvin ve Hakkaride ki resturan menülerini bile etkiliyor. aslında.
Özetle ben bu işten bir şey anlamadım......Anladığım tek şey şudur...Bu denli denetimsiz vahşi piyasaları olan bir ülkede elektrik, gaz ve petrolü süresiz bedava bile verseniz enflasyon dünya ortalamalarının üzerinde yine yüksek kalmaya devam edecektir.......
Benim penceremden,
Almanya Enflasyon -> 50
Türkiye enflasyon -> 250
bence böyle. Almanyada grevler başladı, zamlar kaçınılmaz.
Zam gelince tekrar enflasyon kaçınılmaz.
Türkiye kadar şiddetli olur mu, bilmem ama sarmala girdiği kesin.
Bi 1m euro borç alabilsem, umurumda olmaz da, bakalım nasip.
Opel, ww, reno, tofas, stoklar üst seviyede
Piyasada araba yok
Dövizde beklenen %25 artış..
Fabrikalar, bayiler araba satmıyor..
Hükümet seyrediyor..
Abicim Türkiye 4 kişilik tatile 10.000€ çekiyor. Kafayı yemişiz? Kafayı yemişiz kim niye sana gelip de salak salak 1 hafta otelinde yatsın? Sokağa çıksan köpekten yürünmüyor, restorana gitsen boru gibi kazık, aynı doğa ispanya italya hırvatistan yunanistan da da var amacın nedir?
Yeme içme avrupadan pahalı.
Ya kurlar yanlış, ya fiyatlar yanlış, yanlış hesap bağdattan döner böyle sürmez ülkemizde bi çeki düzen gelmesi gerekiyor işletmelere ipin ucu kaçmış. Konutta balon düşüncesine katılıyorum artırıyorum hizmet sektörümüzde de balon oluşmuş bi kendimize gelmemiz gerekiyor!
Yer İmleri