Zarar etmeyi başardılar. Yazık ki yazık Karel sana.
Zarar etmeyi başardılar. Yazık ki yazık Karel sana.
İlk bakışta iyi görünenler hasılat, favök ve brüt kar.
Bu çeyrekde kabaca 50m yönetim giderleri, arge giderleri ve pazarlama gideri artmış.
Ve kar yine komple bunlarla birlikte yine finansmana gitmiş.
Son düzenleme : 4N1K1H; 04-05-2023 saat: 21:47.
Geçenlerde bu mühendis kardeşlerden yaman galiba titelevizyona cıkıp karele güzellemeler dizmedimi dizdiği güzellemelerin hangisi gerçekleşti 2020 Mayıs ayından bayana yüklü miktarda elimde tutuyorum ama yanlış yapmışım millete iyi geçirttiler bu hisseyi…ş……r
--daiichi yi ilave edince TL bazında ciro artışı yüzde 88 gibi... daiichiyi llave edip toplamayı unutmaları bana manidar geldi...çünkü bilançoda daiichi dışında olumlu tek bir özellik yok...açıklaması yılan hikayesine dönen TCELL de gelir tablosuna girmesine rağmen...
--Bilançoda tek beğendiğim daiichi de ciro ve brüt kar marjı artışı dolar ve enflasyonun üzerinde...
--TCELL açıklamasını bilanço sonrasına bırakmak istememişler....
--zaten açıklama saati ve saniyeler içinde tavana gitmesi gel gel amacı taşıyormuş...
--bu bilançonun olası bir kötü havada defans göstermesi bana göre çok zor...toplu ise ve spek-patronlar isterlerse durum değişir...
Son düzenleme : ft-2; 04-05-2023 saat: 23:34.
Analisever atkadaşa cevap olarak:
Bence değil, benim için yeterli bir bilanço.
Neden derseniz, son bir yıl içinde yaşananlara bakarsanız, geçen sene karının yakınından geçen şirket yok denecek kadar az.
Sebebi belli kur baskılanırken, (ki bizim satışlar usd bazında) TL giderler almış başına gitmiş. Şirket çalışmış satışları 3 katına çıkarmış, benim için en önemlisi de bu. Bu şirketi karı için alan zaten yok. Karelde bakılacak iki kalem var. Hasılat ve favök. Bozulmadığı sürece devam. Yani gelecek de bir gün gelecek
Yer İmleri