Sayfa 345/1005 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Viop L

1. ChatGPT'ye gelişmekte olan ülkeler için genel ekonomi doktrinleri nedir diye sordum.

Yönetim Kurullarında ChatGPT benzeri AI uygulamaları varmış. Microsoft yeni bir ürün de çıkarmış. Konu spesifik oldukça hata yapabiliyor ama genel konularda bence oldukça iyi.

>>>>>>
    Sure, here are some economic doctrines that are commonly applied in developing countries:

1. Import Substitution Industrialization (ISI): This doctrine promotes domestic production of goods and services to replace imports, with the aim of reducing reliance on foreign imports and promoting economic self-sufficiency.

2. Export-oriented Industrialization (EOI): This doctrine emphasizes the promotion of exports as a means of driving economic growth and development, often through the provision of incentives for export-oriented industries.

3. Structural Adjustment Programs (SAPs): These programs are designed to promote economic liberalization and market-oriented reforms, often through the implementation of policies such as privatization, deregulation, and trade liberalization.

4. Sustainable Development: This doctrine emphasizes the importance of balancing economic growth with social and environmental sustainability, and often involves strategies such as promoting renewable energy, reducing carbon emissions, and promoting social equity.

5. Human Development: This doctrine focuses on promoting human well-being and quality of life, often through policies such as investment in education, healthcare, and social welfare programs.

It's worth noting that there are many other economic doctrines and approaches that can be applied in developing countries, and the most appropriate approach will depend on a range of factors, including the country's unique economic, social, and political context.

Google Türkçesi
    >>>>
    Elbette, gelişmekte olan ülkelerde yaygın olarak uygulanan bazı ekonomik doktrinler şunlardır:

1. İthal İkame Sanayileşme (ISI): Bu doktrin, yabancı ithalata olan bağımlılığı azaltmak ve ekonomik kendi kendine yeterliliği teşvik etmek amacıyla ithalatın yerini alacak yerli mal ve hizmet üretimini teşvik eder.

2. İhracata Yönelik Sanayileşme (EOI): Bu doktrin, genellikle ihracata yönelik endüstriler için teşvikler sağlayarak, ekonomik büyüme ve kalkınmayı yönlendirmenin bir yolu olarak ihracatın teşvik edilmesini vurgular.

3. Yapısal Uyum Programları (SAP'ler): Bu programlar, genellikle özelleştirme, kuralsızlaştırma ve ticaretin serbestleştirilmesi gibi politikaların uygulanması yoluyla ekonomik serbestleşmeyi ve piyasa odaklı reformları teşvik etmek için tasarlanmıştır.

4. Sürdürülebilir Kalkınma: Bu doktrin, ekonomik büyüme ile sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği dengelemenin önemini vurgular ve genellikle yenilenebilir enerjiyi teşvik etme, karbon emisyonlarını azaltma ve sosyal eşitliği teşvik etme gibi stratejileri içerir.

5. İnsani Gelişme: Bu doktrin, genellikle eğitim, sağlık ve sosyal refah programlarına yatırım gibi politikalar aracılığıyla insan refahını ve yaşam kalitesini artırmaya odaklanır.

Gelişmekte olan ülkelerde uygulanabilecek birçok başka ekonomik doktrin ve yaklaşımın olduğunu ve en uygun yaklaşımın ülkenin benzersiz ekonomik, sosyal ve politik bağlamı da dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olacağını belirtmekte fayda var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Secbul ile dalaşılırmı bahriyeli abi o hep not tutuyor bak bi de arşivlemiş hissenetin o sayfası silinir falan arada kaybolmasın diye
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Dur önce ben koyayım alım yerini.

https://archive.vn/XAHxA (17 mart 2020)

Halk Bank bu.

Satış yerini/yerlerini koymam. Çünkü sizler o topikte bunu hak etmiyorsunuz. Ama tam 3 tur olduğunu söyleyeyim. Ha inanmasan da olur.

ne bu ?? viop pylaşımlarından bahsetmiyorum ..hulkiye tpiğnden bahsediyorum kurnaz seni .. bekle paylaşacam

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
    derdim sataşmak filan da değil ayrıca ..

5. Kafaya koymuş nickini yiyecek bu
    Hamdım Piştim Yandım

6. Bence bankalar aralarında anlaştı tedbir amaçlı 1 aylık mevduata yüksek faiz veriyor ortada serseri para olsun istemiyorlar.

7. Geçen sene tüketici kredilerinin faizlerini sileceğiz deniyordu o konuda vaad pek yok.

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Kafaya koymuş nickini yiyecek bu
    https://m.youtube.com/watch?v=Ici0zv...YSBrxLF6xLE%3D
    yak bi cigara keyfine bak sen

Sayfa 345/1005 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz