kolay ve hýzlý para beklentisi olanlarý öptüler bir kagýt desteksiz geri geliyor
kolay ve hýzlý para beklentisi olanlarý öptüler bir kagýt desteksiz geri geliyor
Ayný fikirdeyim keko hocam. Seçimi muhalefet alýrsa portföy aðýrlýðýmý ben de bist30’a kaydýrmayý düþünüyorum özellikle KCHOL çok cazip görünüyor. Enerjide iyi kazandýk, bu hisselerin yolu daha çok uzun ancak yaklaþýk 2 bilanço dönemi boyunca ucuzlamalarýný bekleyebilir piyasa diye düþünüyorum.
Seçimin ülkemize hayýrlý olmasýný diliyorum
Nerdeyse bir yillik satis fiyatina dusen bir buyume sirketi, hepimizi aptal yerine koymaya calisiyorlar. Boga piyasasinda buyume hisselerinin 10x yillik satisa fiyatlanamasi cok olaganken. Bu firmanin hissesini niye aldiginizi dusunup, panikle satma karari vermeden, beklentileri gerceklestirecek mi diye bakin, yapamayacagina kanaat getiriyorsaniz, satin, yoksa sabretmek tek seceneginiz, cunku cok sert manipulasyon altindayiz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
ben düþüncelerimi yazdým dostum artýk ne kadar doðru bilemiyorum...doðruyu piyasa bize gösterecek...benim düþüncem þu : geçen gün sektör hisselerinin sert ve birlikte düþmeleri hayra alamet deðildi...muhalefet kazandýðýnda bist 30 hisseleri çýkýþ yapar bu sektör hisseleri ise yüksek temel rasyondan dolayý gevþeyebilir...bu sektör ile ilgili yeni hükümetin söylemleri de çok önemli olacaktýr gidiþatta...
eðer mevcut iktidar devam ederse de kaldýðý yerden bu sektör hisseleri tekrardan yoluna devam eder...diðer hisseler de yine olduðu durumda devam eder...onlarda pek bir deðiþiklik olmaz...
ben sadece fikir cimnastiði babýnda bir þeyler söyledim...karar her zaman yatýrýmcýnýndýr...yatýrýmcý kýlý kýrk yararak karar vermeli...bazý þeyler konjöktürü tamamen deðiþtirebiliyor..seçim de öyle bir þey...kazanan ve kayýp eden ile birlikte bazý sektör ve þirketler olumlu veya olumsuz etkilenebilirler...siz yine de kendiniz araþtýrýn öyle karar verin...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
þu anki ekonomik ortamda bir çok þey baskýyla devam ediliyor...ihracatçý artýk ithalat yapabilmek için döviz bulamýyor....bulduðu döviz ise kapalý çarþý fiyatlarýndan yaklaþýk 21 tl lerden...oysa resmi fiyat hala 19,40 larda...ama gerçekte 19,40 tan kimse alamýyor...bu þekilde devam edilirse ithalat için gerekli dövizi bile zor bulur bu hükümet..buda yasaklara ve karaborsaya götürür piyasayý...bir zamanlar yanlýþ hatýrlamýyorsam 1980 li yýllarda evlerde döviz bulundurmak bile yasaktý...kademe kademe iþler oraya kadar gidebilir mi ?? diye düþünmeden edemiyorum...ben maliye okudum..benim okuduklarým ile yaþananalar birbirine tamamen zýt..
bir ekonomiyi emirler ile talimatnameler ile düzeltemezsiniz...arz ve talebi iyi dengelemeniz lazým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri