Sayfa 41/182 ÝlkÝlk ... 3139404142435191141 ... SonSon
Arama sonucu : 1450 madde; 321 - 328 arasý.

Konu: EUPWR - Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. Tic. A.Þ.

1. kolay ve hýzlý para beklentisi olanlarý öptüler bir kagýt desteksiz geri geliyor

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,473
     Alýntý Originally Posted by balici Yazýyý Oku
    kolay ve hýzlý para beklentisi olanlarý öptüler bir kagýt desteksiz geri geliyor
    erken deðil mi?
    Bistte sadece Egeen vardýr; geri kalan her þey pul koleksiyonculuðudur.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

3.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    Arkadaþlar enerji þirketlerinin sert düþmesinde baþka bir nedenin de olduðunu düþünüyorum...neden de þu:
    Seçimleri eðer muhalefet kazanýrsa yabancýlarýn ilk alým yapacaðý þirketler temel rasyo açýsýndan çok ucuzlamis olan BIST 30 hisseleri olacaktýr...bunlarda belki de aylarca sürecek bir ralli geliþir...bu sirada rasyo olarak çok pahalý görünen enerji þirketlerine alým gelmez...alým gelmeyince de hisseler çok gevþer ...
    Ýkinci bir çekince de eðer yeni hükümet gelirse ?? Bu sektöre son zamanlarda verilen büyük teþviklerin sürekliliði ve akýbeti konusunda henüz net bir fikrin oluþmamasýdýr...

Ýþte bu iki faktör enerjileri sert düþürüyor diye düþünüyorum..bu açýdan baktýðýmýzda rasyosu aþýrý þiþik hisselerde ciddi düþüþler gelebilir...çok dikkatli olmalý..
    Ayný fikirdeyim keko hocam. Seçimi muhalefet alýrsa portföy aðýrlýðýmý ben de bist30’a kaydýrmayý düþünüyorum özellikle KCHOL çok cazip görünüyor. Enerjide iyi kazandýk, bu hisselerin yolu daha çok uzun ancak yaklaþýk 2 bilanço dönemi boyunca ucuzlamalarýný bekleyebilir piyasa diye düþünüyorum.
    Seçimin ülkemize hayýrlý olmasýný diliyorum

4.  Alýntý Originally Posted by kwon3 Yazýyý Oku
    Keko
    1. Muhalefetin gelmesý çok zor ,(öyle iktidarý vermezler sözüne falan bakma büyük þehirler içinde söylendi ,millete raðmen hýckýmse hýcbýrþey yapamaz )
    2.Eðer böyle birþey olursa býrçok hýsse eski zirvelerýný býr daha göremeyebýlýr ,malum geldýklerýnde faizlerý çok sert arttýracaklardýr !!
    3.Iktýdara gelmek isteyenler daha kendýlerý bile ne yapacaklarýna tam karar verememýþler her kafadan bir ses çýkýyor ,muhtemelen böyle bir durumda uzun süre belýrsýzlýk olacaktýr .!!
    4.borsadaki bu düþüþ çok masumane deðil , bankofa kesýlen 32 mýlyonluk ceza býrçok þeyý anlatýyor , pýyasayý býrýlerý manýpule edýp magdurýyet oluþturup insanlarý o þekilde sandýða götürmek ýstiyor olabýlýr !!
    5.Bu ülkenýn en büyük sorunu doðru düzgün adam gibi bir muhalefetýn olmayýþdýr , hazýnedeký altýnlardan herkese býrer tane verýp ülkeyý idare edemezsýnýz !!(sonra geldýðýnizde biz bunu dikkat çekmek için söyledik demek zorunda kalýrsýnýz )
    6-Gecen Altaylý’ný programýna konuk olan bir partý lideri(Babacan ) mevcut ekonomik düzenin çokta kötü olmadýðýný söyleyince Altaylý dayanamayýp siz þu anký iktidar devam etsin o zaman dýyorsunuz dedý ,,yaný bakmayýn siz bir arada durduklarýna söylemleri býle çok farklý !!
    7.Bunlar bugün iktidar olsun iki yýla kalmaz ülke yýne seçime gider ,,
    8.Bugün ana muhalefetin baþýna ince gýbý býrýný koyun þuan herþey çok farklý olurdu muhalefet için ,ülke hep ben bencýler yüzünden kaybettý kaybediyor !!

Herhangý býr tarafý savunmuyorum yanlýþ anlaþýlmasýn !! Sadece durum tespýtý yapmak istedim , mecutlarýda eleþtirmeye kalksak say say býtmez!!!
    Allah vatana millete zeval vermesin , Yaþasýn Baþbuð Atatürk ,yaþasýn Türkiye Cumhuriyeti !!
    Sayin kwon3 cok guzel anlatmisiniz, gecen haftaki dusus manipulasyon.

5.  Alýntý Originally Posted by e.yegen Yazýyý Oku
    Piyasa yi manipüle etmeye devam ediyorlar bofa üzerinden gesan ve eupower da primli olunca düþüþ sert oldu. Hüseyin bey eupower aylýk cirosu en az 1 milyar TL gesana pay düþtüðünden bahsetti bu da demektir ki 12 milyar ciro en az yýl sonu belki 20 milyar TL bulacak. piyasa deðeri 15 milyar eupower pahalli deðil bundada patronlar gesanda olduðu gibi yukarý tahtayý yapanlarla götürüp hisse satacaklardir sanýrým 1 yýl ortak satýþý olmayacak. Ona göre pozisyon almakta yarar var. Zaten seçim oldu haydi yukarý olmaz bence yaz sonlarýnda toplanýr hisseler sonra yürümeye baþlar þuan bebek diyelim.ytd
    Nerdeyse bir yillik satis fiyatina dusen bir buyume sirketi, hepimizi aptal yerine koymaya calisiyorlar. Boga piyasasinda buyume hisselerinin 10x yillik satisa fiyatlanamasi cok olaganken. Bu firmanin hissesini niye aldiginizi dusunup, panikle satma karari vermeden, beklentileri gerceklestirecek mi diye bakin, yapamayacagina kanaat getiriyorsaniz, satin, yoksa sabretmek tek seceneginiz, cunku cok sert manipulasyon altindayiz.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

6.  Alýntý Originally Posted by kwon3 Yazýyý Oku
    Keko
    1. Muhalefetin gelmesý çok zor ,(öyle iktidarý vermezler sözüne falan bakma büyük þehirler içinde söylendi ,millete raðmen hýckýmse hýcbýrþey yapamaz )
    2.Eðer böyle birþey olursa býrçok hýsse eski zirvelerýný býr daha göremeyebýlýr ,malum geldýklerýnde faizlerý çok sert arttýracaklardýr !!
    3.Iktýdara gelmek isteyenler daha kendýlerý bile ne yapacaklarýna tam karar verememýþler her kafadan bir ses çýkýyor ,muhtemelen böyle bir durumda uzun süre belýrsýzlýk olacaktýr .!!
    4.borsadaki bu düþüþ çok masumane deðil , bankofa kesýlen 32 mýlyonluk ceza býrçok þeyý anlatýyor , pýyasayý býrýlerý manýpule edýp magdurýyet oluþturup insanlarý o þekilde sandýða götürmek ýstiyor olabýlýr !!
    5.Bu ülkenýn en büyük sorunu doðru düzgün adam gibi bir muhalefetýn olmayýþdýr , hazýnedeký altýnlardan herkese býrer tane verýp ülkeyý idare edemezsýnýz !!(sonra geldýðýnizde biz bunu dikkat çekmek için söyledik demek zorunda kalýrsýnýz )
    6-Gecen Altaylý’ný programýna konuk olan bir partý lideri(Babacan ) mevcut ekonomik düzenin çokta kötü olmadýðýný söyleyince Altaylý dayanamayýp siz þu anký iktidar devam etsin o zaman dýyorsunuz dedý ,,yaný bakmayýn siz bir arada durduklarýna söylemleri býle çok farklý !!
    8.Bugün ana muhalefetin baþýna ince gýbý býrýný koyun þuan herþey çok farklý olurdu muhalefet için ,ülke hep ben bencýler yüzünden kaybettý kaybediyor !!

Herhangý býr tarafý savunmuyorum yanlýþ anlaþýlmasýn !! Sadece durum tespýtý yapmak istedim , mecutlarýda eleþtirmeye kalksak say say býtmez!!!
    Allah vatana millete zeval vermesin , Yaþasýn Baþbuð Atatürk ,yaþasýn Türkiye Cumhuriyeti !!
    herhangi bir tarafý savunmuyorsun dogru,tek tarafý eleþtirip diðerine aklýnca toz kondurmuyorsun.

tatlý su kurnazý diyorlardý sanýrým senin gibilere.söylediklerinin büyük bölümü facia resmen.

7.  Alýntý Originally Posted by kwon3 Yazýyý Oku
    Keko

ben düþüncelerimi yazdým dostum artýk ne kadar doðru bilemiyorum...doðruyu piyasa bize gösterecek...benim düþüncem þu : geçen gün sektör hisselerinin sert ve birlikte düþmeleri hayra alamet deðildi...muhalefet kazandýðýnda bist 30 hisseleri çýkýþ yapar bu sektör hisseleri ise yüksek temel rasyondan dolayý gevþeyebilir...bu sektör ile ilgili yeni hükümetin söylemleri de çok önemli olacaktýr gidiþatta...

eðer mevcut iktidar devam ederse de kaldýðý yerden bu sektör hisseleri tekrardan yoluna devam eder...diðer hisseler de yine olduðu durumda devam eder...onlarda pek bir deðiþiklik olmaz...

ben sadece fikir cimnastiði babýnda bir þeyler söyledim...karar her zaman yatýrýmcýnýndýr...yatýrýmcý kýlý kýrk yararak karar vermeli...bazý þeyler konjöktürü tamamen deðiþtirebiliyor..seçim de öyle bir þey...kazanan ve kayýp eden ile birlikte bazý sektör ve þirketler olumlu veya olumsuz etkilenebilirler...siz yine de kendiniz araþtýrýn öyle karar verin...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

8. þu anki ekonomik ortamda bir çok þey baskýyla devam ediliyor...ihracatçý artýk ithalat yapabilmek için döviz bulamýyor....bulduðu döviz ise kapalý çarþý fiyatlarýndan yaklaþýk 21 tl lerden...oysa resmi fiyat hala 19,40 larda...ama gerçekte 19,40 tan kimse alamýyor...bu þekilde devam edilirse ithalat için gerekli dövizi bile zor bulur bu hükümet..buda yasaklara ve karaborsaya götürür piyasayý...bir zamanlar yanlýþ hatýrlamýyorsam 1980 li yýllarda evlerde döviz bulundurmak bile yasaktý...kademe kademe iþler oraya kadar gidebilir mi ?? diye düþünmeden edemiyorum...ben maliye okudum..benim okuduklarým ile yaþananalar birbirine tamamen zýt..

bir ekonomiyi emirler ile talimatnameler ile düzeltemezsiniz...arz ve talebi iyi dengelemeniz lazým...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 41/182 ÝlkÝlk ... 3139404142435191141 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •