Sayfa 874/1005 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 6,985 - 6,992 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Kredi kartı olayı küçük bir olay değil. Ticari kredide olan biteni patron görür, kredi kartı olayını tüm ülke canlı canlı yaşadı. Üstelik ıpone 69 bin lira olduğu bir günde. Benim genç kardeşlerim en çok buna üzülmüştür. Şimdi 24 ay vade işe ıpone pro max nasıl alacak. Haftaya pazar %2 etkisi olur.
    Demirel: “Türkiye’de nakit avansın götüremeyeceği iktidar yoktur”

2. banklalar aylık %0.70 maliyetle bedava para aldı,
    politika faizi 8.5 den hesap edin, yıllarca
    TNA dan aslında 2X ( 2 katı %100 kar ediyorlar)
    1.36/2 ...yaklaşık aylık 0.70 e tekabül eder
    ben pazartesi TNA yıllık 0.99 oldu derlersede şaşırmam
    gidişat mükemmel, sıkıntı yok dostlar

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Demirel: “Türkiye’de nakit avansın götüremeyeceği iktidar yoktur”
    Son dönemde yatırımcı psikolojisi

https://m.youtube.com/watch?v=sNj8mJ...B1cCBpcyBkb3du

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Millet nakit akışını bir ay evvelden hazırlıyor. Bir youtuber vardı, nasıl akıllı borçlanılacağını anlatıyordu.

Ani karar milletin asabını bozuyordu ki hemen geri adım attılar.

Hane halkı borçluluk seviyesi çok düşük dendiği gün abuk subuk karar alınması milletin kafasını karıştırdı.

Türkiye'de kadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmaz, annem babamın cüzdanından para alınması işini bana yatırırdı böylece bir sorun olduğu zaman şahit ve bunu yapan kişi olurdum. TCMB vatandaşın cüzdanı ile çok oynuyor bence.

İdeal olarak bir kurumun yaptığının doğru olması yetmez aynı zamanda uygun olması gerekir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Streisand etkisi:
    Streisand etkisi, saklanmaya, gizlenmeye, sansürlenmeye veya kaldırılmaya çalışılan bir bilginin genellikle internet gibi araçlarla daha geniş kitlelere ulaşması fenomenidir.

Bu etki, adını 2003 yılında Malibu, Kaliforniya'daki evinin fotoğraflarını yayın organlarından kaldırtmaya çalışan fakat fotoğrafların daha çok yayılmasına yol açan Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand'den almıştır.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Streisand_etkisi

Pazartesi piyasaların MB yeni Nakite ulaşım ile ilgili kararı sonrası muhtemelen görülmesi beklenen bir etki.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

6.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bakalım bankalar limitleri açacak mı? Öyle bir hata yaparlarsa dibine kadar siyiririm şahsen.
    Sen bunu daha önce biliyormuydun

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Çarşambaya gün aldım verecekler sıkıntı yok 2-3 günden bişey çıkmaz;)
    Alınca haber et. Devletin bankasında mi para özelde mi isbankasinda mi paracıklarun abi

8.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Bu sabah da yeni bir karara uyanılmış.

Küçük Esnafı ve bir çok kişiyi olumsuz etkileyecek bir kararın düzeltilmesi yerinde olmuş.

Şimdi ise yeni bir ihtimal doğdu önümüzdeki bir kaç gün atmlere yoğun bir para çıkış talebinin gelmesi.
    Fiziki olarak para takviyesi zamanında yapılamaz ise bazı atmlerde para bulanamayabilir.Hacmi belli.

Ekstrem durum ise aman karar değişmeden ihtiyacım olmasa bile gidip nakit çekeyim diyecek olanlardan gelebilir.(Bu gruba tencere dibi sıyırıcıları denilmekte son günlerde )Buda olabilecek olan bir Kaosun zirvesi olma ihtimalidir.Böyle bir Kaos olursa adıda Tencere Dibi Kaosu olarak geçer.

Bassalardı zamanında 500,1000 ve 2000 TL lik banknot sorun olma ihtimali çok düşerdi.
    Dünya tarihinde, edebiyatta, siyaset ve kendi kişisel yaşamlarımızda defalarca gördüğümüz gibi kibir ve aşırı özgüven söz konusu olduğunda yapılan hatalar kabul edilmez.

Hatta iyi niyetli eleştiri sahibleri bile 'düşman' olarak etiketlenir.

Kısır, boğucu vasat ve fakirleştiren bir iklim hayatın her alanına hakim olur.

Siyasi olarak da kısa vade için çözümsüz bir noktadayız gibi ülke özelinde?

Çıkış yolu olarak diğer lider ( an itibariyle sayın Kılıçdaoroğlu) kazansa ne olacak ki? Meclis çoğunluğu yine cumhur ittifakında değil mi? Yetkisiyle bağımsız merkez bankası başkanı atadı diyelim. Imf'ye muhtaç eksi rezervlere ne yapabilecek? Mecliste bütçe mi onaylatabilecek, reformist yasaları mı geçirtebilecek?

Matematiksel olarak kaçınılması nerdeyse imkansız hala gelmiş krizin faturası çıkmayacak mı tüm bunların üstüne?

Ben bu noktada sayın Cumhurbaşkanı'ın her türlü ideoloijk varsayım ve yönetim gücüyle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu süreçte kişisel olarak maddi ve manevi çok ciddi zarar göreceğim ama yapacak bir şey yok. Seçmenlerinin onay oylarından gördüğümüz üzere haklıdır belki de, kimbilir?

Değilse Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal - ekonomik - kültürel krizini göğüsleyeceğiz. Ayağa kalkarız kalkmayız bilemem ama meclis çoğunluğu kesinleştikten sonra başka seçenek kalmadı. Köprüden çıkamadık. Son çıkışı ıskaladık ne yapalım?

Kişisel tarihlerimizde iki yıl beş yıl evet uzun zamandır ama ülkeler için bu zamanlar bir göz açıp kapama süresinden fazlası da değildir hani...
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

Sayfa 874/1005 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •