Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
sayın hellistheothers, bu ekstraları hic almayan ya da en az alan bir kurum önerebilir misiniz? ve yüklü miktardaki hisselerimi virman yaparsam çok fazla ücret çıkar mı emin olamıyorum... çünkü bilgi vermiyorlar... şu kadara mal olur falan demiyorlar... selamlar...
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Aslında bir çok kriteri değerlendirince bana en uygun o geldi onu kullanıyorum
bir tek dezavantajı var. bazı bankalar fon alım sırasında takas günlerinde kendi para piyasası fonunu alıyor , ama ziraat repo yapıyor çok düşük (%4) orandan.
ben sürekli biriktirme usulü küçük küçük aldığımdan çok rahatsız etmiyor ama toplu alıyorsanız bu da bir kriter olabilir.
selamlar, bilmukabele
Bu arada tekrar fon alımına başladım.
10 hisse yoğun fondan oluşan bir portföy yaptım.
Son 6 aylık getirileri ile takip ediyorum.
6 aylıkta bist100 gerisinde kalan fonu çıkarıp, bir başka fon ikame ediyorum.
Hedefim aylık bist100+2 ; yani aylık %2 relatif yapmak.
teorik kabul : uzun vadede endeks dolar bazlı aynı yerde kalacak ( bist100 başlangıcından beri 50-500 dolar arası gidip geldi )
Güncel 225 dolar civarı.
yani nominalde getiri olmayacak , aylık %2 relatifler yıllık bileşikte 25-30 civarı reel getiri yapacak.
Periyot : 5 yıl
Mayıs ayı başında başladım. Şu anda relatif getiri %2.14 . hedefimle uyumlu gidiyor.
Özellikle son 2 ayın hiç tadı yok, hangi fon olursa olsun
işin püf nöktası çeşitlendirme yaparken, kertik yönetiminde başarılı olan fönlarda portföy ağırlığını yoğuşturmak. bu yoğuşturma sürecinde, fön yöneticisinin mantalitesini anlamak, anahtarının sizde olduğu kilit öneme sahip bir olgudur.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri