KKM lerin parasini alamama gibi bir durumu zaten olmaz sonucta TL
TL sini alir mevduata baglar
KKM cilerin bir cogu zaten %40 mevduat faizi ile mutlu olabilecek grup
DDKKM ciler olmayani nasil geri alicak ?
senelik %30 dan 3 ay bagla 3 ay sonra sistemden cikmasin diye yeniden 3 aylik %50 den bagla vs vs boyle uzar gider
Sonuc kacinilmaz
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
KKM ci parasini Tl alir almasina da carsidaki kur 30 merkezinki 20 ise Kkmye bagladigi gunki kadar dolar bile geri tekrar alamiyorsa birdaha sisteme o parayi sokmaz fizikiye gomer parasini bunu anlatmaya calisiyorum
Bende sunu diyorum : KKM yapanlarin bir cogu fiziki ile uzaktan yakindan bagi olmayan kisiler
KKM yapan bildigim 5-10 kisi var bunlara en yakin doviz burosu 80-100km uzaklikta
Olan DDKKM cilere olucak bunlarda zaten fiziki vardi yarin dolara geri donus yok merkez bankasi kurundan tl karsiligini alacaksiniz derlerse %3 kazanmak icin %50 zarar edicekler [merkez kuru 20 carsi kuru 40 baz alirsak]
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere, her ay 8-9 milyar dolar cari açık veriyoruz, şirketler üretimlerini/ticaretini sürdürebilmek, vatandaşlar ise sisteme güvenmedikleri için dolar talep ediyor.
Burada cevaplanması gereken önemli bir soru var: Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs'tan sonra piyasaların ihtiyacı olan doları nereden ve nasıl bulacak?
Tabii ki bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek. Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir.
Bunun sonuçları hepimiz için çok ağır olur.
[emoji625] Ekonomi duracak
[emoji625] Şirketler iflas edecek
[emoji625] Karaborsa olacak
[emoji625] İşsizlik artacak
Ekonomideki yıkımdan mümkün olan en az hasarla kurtulmak için hala bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim.
https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...V0-EKQ4eg&s=19
Yer İmleri