Sayfa 31/1005 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Viop LI

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    3 gün sonra 2 ihtimal var.

1- rte kazanırsa bilindik hisselerle mini bir ralli olma ihtimali var. pala desteğe getirdi, ordan aşağı vermiyor. seçimdeki olası riskleri satın almış gibi gözüküyor.

2- kk kazanırsa ilk zamanlar ne olacağı çok belli olmayabilir. kimlere ne sözler verildi, kim kaçacak? kim kalacak? bilmiyoruz.

akp iktidara geldiğinde 2002-2004 arası pek bir hareket olmadı. devamında piyasaya yabancıların da akmasıyla rekorlar geldi.

2. ihtimalde borsa hemen yükselmeyebilir ama zamanla x30 dışında x100 hisselerinin de katılımıyla sağlam bir ralli olabilir. bugün diplomatik davranan, -mış gibi yapan çok fazla grup var. bunlar çok fazla prim yapabilir. misal iştirakleriyle birlikte iş, oyak, eczacıbaşı, koç, sabancı, anadolu, alka, pınar, dohol, bim, çelikler vs.

riskimi aldım, %110 maldayım. olurda destek kırılırsa zararı da sineye çekeceğiz.

babala tv'de kılıçdaroğlunu izledim. bu adam bu millete fazla. maalesef.
    dün yazmıştım.

1. ihtimalde hızlı bir şekilde 6 bine vurma olasılığı var. devamını bilemeyiz. çünkü öngörülebilir, tahmin edilebilir bir politika ortada yok. bugün şudur denen şeyler, bir ay sonra bugün pekala yok efendim budur denebilir. piyasa böyle şeylerden haz etmez. halkı ikna edersin eyvallah, pala taviz koparmadan almaz.

2. ihtimalde daha yavaş ve işleri ele aldıkça daha da stabil bir yükseliş olma ihtimali var. tek kişi yerine bahsedilen kadrolar da yönetime müdahil olursa, dış dünyayla da işler yoluna konulursa 10-12 bin arası bir seviye görülebilir. mümkündür.

tr'de 5 dolar seviyesini de gördük ve üstünden 10 yıl geçti. şirketlerin yatırımları beklentileri vs de eklenirse 6 dolar seviyesi de olur.

oltaları attık, rasgele.
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    NACİ BEY,başkan olup ta ortodoks politika uyguladığında bile 2.25 doları gördük..Bunu ocak- şubatta gördük..ve yabancı o zaman satmaya başladı..Halbu ki NACİ bey martın 18 inde görevden azledildi...

Yani mesele ortodoks politikalar bile değil...Elbette etkisi var ama mesele bence başka..yabancı başka risklere bakıyor.

Bence yabancının ümidi iktidarın değişmesiydi...onun için hızını alamayıp 3.00 dolar kadar getirdi..

Yabancı gelmezse bu endeksi belli noktadan sonra taşımak zor..ve mevduat artık %40..bu çok önemli alternatif.

Zaten halka arzlarda yapılan düzeltme ile artık tavan serisi olmuyor...Yani ky. nın bu kafese gelmesi için havuçta yok.

O zaman hep beraber dua edelim: DAYAN SP500,DİRENNNNNNNN

Bu lavuk ta 2 aydır 4.100-200 e takıldı durdu.

Açıkcası yakın vadede hisseye bulaşmayı düşünmüyorum.Yazın sonuna kadar ORTA VADELİ güzel bir fırsat doğacağını düşünüyorum.o zamana kadar VİOB sağolsun.

TOGG dün 60.kişiye araba teslimatı yapmış.
    Mayıs teslimatı programda 1000 gözüküyormuş..

Dakikada 1 araba çıkarması gerekirken
    Ayda 100 araba teslim edemiyor..

Toplama araçla bu da iyi..

4. pazartesi sanki çakacaklar ğibi,eger basarlarsa dayının 3binler supriz olmaz,
    dolar bazlı beleşi ğeçti artık,ne derler bilemiyom,,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

5. 60 araba doğru ise işçilerin aylık maaşı bile zor ödenir.
    Pamuk eller cebe.
    Işi ögrenen mühendislerin kariyerleri açısından transfer olma ihtimalleri var yurtdışındaki benzer şirketlere iyi teklif aldıkları takdirde.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

6. Yabancı bizim gibi ülke borsalarına gelirse sürekli zarar, eder, çünkü doların boyuna yükseliyor oluşu
    Başka sebeb aramaya gerek yok
    Herif dolarını bozdurup hisse alsa ertesiki gün sürekli dolar yükseldiği için doları yerine koyması güç, kaldı ki aldığı hisseninde sürekli yükselmesi lazım, o da olmayınca borsaya yabancı gelmesi şimdilik zor gözüküyor.
    Haaa belki dolar düşerse yada uzun süre yatay kalmaya başlarsa yb nin dikkatini çekmeye başlar diye düşünüyorum.
    Ama bizim ülkede doların düşmesi imkansız gibin bişii
    Hamdım Piştim Yandım

7. Abd tahvilleri yukarıya
    Dxy yukarıya
    Nasdaq yukarıya, bu nasıl iş arkadaş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    90 lı yıllar..dolar bazlı grafik...Yüksek enflasyon varken...Bunu GUNDİ denilen adama kaç kere gösterdim...ARJANTİNDE nominal sürekli ralli var ama dolar bazlı yok diye...

Sayfa 31/1005 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •