Sayfa 122/1005 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 969 - 976 arası.

Konu: Viop LI

Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Evet, yayalım Hedge hariç tutuyorum.
    Hedge de dahil... Haram olmayan hiç bir şey yok, düşünmek bile haram o yüzden turarlı olup deist olun...

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Balık baştan kokar demiş atalarımız.
    Bir islam devletinde faiz varsa o ülkenin tüm vatandaşı bilerek yada bilmeyerek haram yiyordur. Yani sütteki kaşığımız kara olmuş
    Allah affetsin
    İnanclı varsa aramızda, diğer tarafta cayır cayır yanıcaz.
    Kimse kendini kandırmasın ben faiz yemiyorum deye, bi yerden mutlaka bulaşmıştır, ama maaşınla ama sattığın ürünle yada alıcağın parada
    Daha önce burada anlattım cumadayız hoca başladı kazancın helal haram olmasına , baktım millete bel altı vuruyor hoca dedim sen kamu görevlisisin doğrumu evet dedi , peki senin maaşın yaklaşık 1 veya 2 gün önceden devlet bankasına repo yapılır , bu paranın içinde iddia vergileri, at yarışı , tekel vs uzar gider herşey var ne diyorsun bu olaya millete belden aşağı vuruyorsun sen teraziye çıktın mı dedim namazdan sonra konuşalım dedi
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Balık baştan kokar demiş atalarımız.
    Bir islam devletinde faiz varsa o ülkenin tüm vatandaşı bilerek yada bilmeyerek haram yiyordur. Yani sütteki kaşığımız kara olmuş
    Allah affetsin
    İnanclı varsa aramızda, diğer tarafta cayır cayır yanıcaz.
    Kimse kendini kandırmasın ben faiz yemiyorum deye, bi yerden mutlaka bulaşmıştır, ama maaşınla ama sattığın ürünle yada alıcağın parada
    faiz paranın enflasyonudur..enflasyon oranınca faiz haram değildir..sadece paranın alım gücünü korur..kuranda bahsedilen faiz ocak söndüren tefeci faizidir..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

4.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    bugünün karıyla 29,42 enerjs aldım koydum kenara .. günlük işlemi kapattım bugün .. size bol şans ..
    Potfoyde mutlaka enerji hissesi olmalı bencede..

Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    faiz paranın enflasyonudur..enflasyon oranınca faiz haram değildir..sadece paranın alım gücünü korur..kuranda bahsedilen faiz ocak söndüren tefeci faizidir..
    aynen öyle. o dönem zaten bankacılık sistemi diye bir şey yok.

ama işte banka faizi gibi anlatıyorlar, hatta ordan nass nass diye gezerek ekonomi politikaları çıkarıyorlar.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    burada iş dini olup olmama davası değilki İslamı Kurana göre değilde bu dünyadaki menfate göre yorumlarsan bizde gördüğümüzü söylemezsek taraf olursak ne oluyoruz kim olursa olsun.
    Aferin sindom.... KUR'AN bizim hayat kitabımız yaparsak hem bu dünyada hemde ahirette mutlu oluruz...

7. Ülkede faiz yok ki. Enflasyon oranında kazanç veren bir bankacılık sistemi yok ki.

Ülkede sadece rant var.

CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Kuran da bahsedilen faiz hakkında çok kapsamlı bir bilgim mevcut değil malesef faizin büyük haram olduğu faiz verenede alanada lanet edildiği yazılıyor. Bu konuyu araştıran bilen varsa aydınlatır
    Belki o dönemde enflasyon diye bişeyde yoktur, belki enflasyon olsaydı o da haram olurdu diye düşünüyorum.
    Enflasyon ve faiz aynı kapıya çıkıyor
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 122/1005 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •