Sayfa 227/1005 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: Viop LI

1.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Salgın savaş ve depremden önce hazine ağzına kadar para doluydu.
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    20 senede nereden nereye geldiğimizi görünce sana ben de katılıyorum. Ama gülmekten.
     Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Bu cümleden doğru analiz çıkma ihtimali yok.
    Gçmişte benzer bir yazı gönderseydim koyun,badem vb.hakaret hatta küfürler içeren yanıtlar almam garantiydi.Bu bakımdan sizlerde büyük ilerleme görüyorum,tebrikler.

2.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Ne rezervler sıfır diye haber var
    Net rezerv - 60 milyar dolar diye haber hangisi sahte hangisi uydurma muhtemelen algı yapılıyor

Neti bilmem brüt rezerv üstünde 1000 katı değerli ülke var toprağını ormanlarını bile kiralarsan 300 sene açık versin tüne de hiç bir en ufak kriz çıkmaz bu ülke ALLAHIN ALTINI bir ülke ben muhalifim rte asla oy vermem bu gerçeği yazmak gerek algı yapmayalım batık ilkeyiz diyenler şahsi dünyalarında batmış olabilirler bu ülke bin batmadı imkansız servetleri 300 trilyon dolar borcu 500 milyar dolar olan ülke batar mı Allah aşkına

Varlığımız borcumuzun 600 katı bir durup düşünün Lütfen !!!
    İkisi de doğru. Nereden baktığına bağlı. Net rezerv var, kılçıksız rezerv var. MB yurt içi bankalardan ters swap yoluyla ve yabancı MB lerden swap (23,7 milyar USD), döviz depo (19,5 milyar USD) ile borç/ödünç aldığı miktarı net rezervde gösteriyor. O yüzden bir yerde -4 milyar bir yerde -60 milyar USD diyorlar. Hatta MB de duran Hazineye ait döviz hesabı da çıkıldığında, kılçıksız rezerv için, -75 milyar USD oluyor.

Brüt ve Net rezerv yanında bir de satılabilir rezerv terimi girdi hayatımıza. MB tarafı işler karışık. Biraz değil bayağı.

Ama Net hesap gayet belli resmi verilerden. Maalesef MB nin kasasında kendine ait bir dolar bile rezervi yok. Üzerine 60 milyar dolar borcu ve elinde 15 milyar dolar emanet dövizi var.

Satıabilir, elbette kendisine ait olmayan, döviz miktarı da kabaca 30-35 milyar USD civarı olduğu tahmin ediliyor verilerden. Ki bunun kabaca 15 milyar doları Hazineye ait. Vakti gelince kendi dış borcunu ödüyor.

3. Ne demiştik...Benim kürede ne görünüyordu.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Ne rezervler sıfır diye haber var
    Net rezerv - 60 milyar dolar diye haber hangisi sahte hangisi uydurma muhtemelen algı yapılıyor

Neti bilmem brüt rezerv üstünde 1000 katı değerli ülke var toprağını ormanlarını bile kiralarsan 300 sene açık versin tüne de hiç bir en ufak kriz çıkmaz bu ülke ALLAHIN ALTINI bir ülke ben muhalifim rte asla oy vermem bu gerçeği yazmak gerek algı yapmayalım batık ilkeyiz diyenler şahsi dünyalarında batmış olabilirler bu ülke bin batmadı imkansız servetleri 300 trilyon dolar borcu 500 milyar dolar olan ülke batar mı Allah aşkına

Varlığımız borcumuzun 600 katı bir durup düşünün Lütfen !!!
    Hocam bu şuna benzemiyor mu?
    Evim var satıcı fln değilim ama benim eve 5 milyon veriyorlar diye ortalıkta gezinmeye benzemiyor mu?
    Yada ülkeyi yönetenlerin bu değerin farkında olup olmadıkları, yada farkındaysa bile hiçbir zaman ülke menfaati fln umurlarında olmadığı gerçeği mi? Bunu nerden biliyoruz bunu, işadamının bankalardan çekeceği imkansız kredileri komisyon(tügvaya bağış) karşılığı alabilmeleri gibi, antalya hava limanı ihaleleri gibi...gibi
    Another day in paradise

5.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Benim küre de Viop30 6037 görünüyor...
    Yakın vade de takip edeceğim rakam.

BIST 100 5199 diyelim.

Geçerse eski zirve.

Bugün 300-500 aldık yeter.
    Bakalım ne olcak...

6.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    Gçmişte benzer bir yazı gönderseydim koyun,badem vb.hakaret hatta küfürler içeren yanıtlar almam garantiydi.Bu bakımdan sizlerde büyük ilerleme görüyorum,tebrikler.
    ben kime hakaret etmişim bugüne kadar?

7. mehmet şimşeğin gelmesi borsalar için iyi mi?

sıkı politika borsaya zarar vermez mi?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    "Mehmet şimşek gelirse yeşil olur,gelmezse kırmızı olur-mb rezevleri şöyle eksi, böyle açık" geçin bu işleri...Ülkenin başına Recep Tayyip Erdoğan geldi,kimi isterse,kime güvenirse onu getirir.Kim gelirse o doğru isimdir.Elbette salgın,savaş,depremle sarsılan ekonominin toparlanması zaman alacaktır,önümüzde 5 yıl var,2028 de çok daha iyi bir yerde olacağız.
    Sizde algılar gitmiş iyice 2013 den beri her sene bir önceki seneden daha kötü, ne olacak ki tersi olsun? Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır denmiş, hakaret gibi algılamazsan KATILIYORUM

Sayfa 227/1005 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •