Sayfa 828/853 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,617 - 6,624 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Dünyanın açık ara en renkli fonu..
    Memento mori

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni gördüm.

m. şimşek'le anlaşmışlar. Ekonomi başına gelecekmiş.

2 Sebeple değişen bir şey olmaz.

Birincisi şimşek vasat bir adam. Aldığı sıradışı tek bir kararı hatırlıyormusunuz.? Sıradışı yönetilen bir ülkeyiz, çözümlerde sıra dışı olur. şimşek veya babacan'ın aldığı ve gidişatı değiştiren tek bir karar hatırlıyormusunuz.?

Ben hatırlamıyorum.

Bir ara eski Merkez Bankası başkanının aldığı bir kaç sıradışı kararı hatırlıyorum. MB başkanının tipi aklımda ama ismi aklıma gelmedi.
    babacan ve şimşekle ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum. Derviş'in koyduğu kurallar ve bulduğu bol paradan sonra geldiler. Sonrasında dünya para yağdırdı bolluk dönemi oluştu. O bollukta babacan ve şimşek sadece kıpırdamadan durdular. Hepsi o. Motoru kurcalayıp bozmadılar. Motoru geliştirmedilerde. Mevcut kurallarla bolluk dönemini geçirdiler.

Tüm hurmaları akp yedi bitirdi, bolluk geçti doviz hafifçe kafayı yukarı çevirdi. Hurmalar bitmeye yakın babacan ve şimşek akp tayfası ve tayyip'e "artık hurma yemeyin" dediği için işlerinden atıldılar. Yeni hurma ağacı dikememişlerdi, o yetenekleri yoktu. Eski hurmalarda bitmek üzereydi ondan korktular ve savunmaya geçtiler. tayyip ise "hurmalar nerdeeee" diye bağırıyordu. Hurma kalmayınca tayyip bu ikisini suçlu ilan edip dehledi.

İkincisi şimşek 10 tane ekonomi nobel ödülü almış olsa, dünyanın en iyi ekonomisti ve yöneticisi olsa, bu tayyip ve bu akp ile hiç bir şey yapamaz. tayyip arabanın şoförü. Geri vitese takmış gaza basınca arkadaki istinad duvarına geçirmiş. Hâlâ geri viteste gaza basıp duruyor. Sen motoru değiştirdin şimşek isimli motoru koydun. Motor gıcır, gaza bastın "aaaaaaa" araba gıcır motorla hâlâ gitmiyor. Çünki şoför aynı ve vites geriye takılı. Kendine ekonomist diyen sunni imam eğitimli kişi sadece araba parçası satıp parayı har vurup harman savurmayı biliyor, araba kullanmayı bilmiyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İkinci şimşek döneminde ilk dönemdeki sebep sonuç tekrarlayacak.

tayyip şimşeği getirirken şunu düşünüyor. "Ben hazineyi geçmişteki efsane olmuş hızımla harcayacağım, şimşek benim harcamamdan daha hızlı hazineyi dolduracak. Sonsuza dek mutlu mesut yaşayacağız."

şimşek ise şöyle düşünüyor "Tüm kontrolu bana verdi. Benden habersiz bir şey yapmayacak. Savurganlığı bitireceğim, gereksiz kanal açma, zarara çalışan boş havaalanları, dünyada geçerli parası olmayan ülkeler için para öğütücü değirmen olan uçak gemileri, yurt dışı ülkelere geriye gelmeyen her yıl aktarılan milyarlarca dolar, bunlara son vereceğim. Tüm kaynağı üretime aktaracağım. Tarım alanlarına bina değil, çorak alanlara fabrikalar kuracağım."
    Azcık ekonomi okumuş herkes, sıradan olan bu yazdıklarımı üç aşağı beş yukarı en başta düşünür.

şimşeğin gelişinden tayyip'in farklı, şimşeğin farklı beklentisi olduğundan yüzde yüz eminim.

NEDEN?

Çünkü tayyip'in kültürünü, yetişme tarzını biliyorum, içlerinde yaşadım.
    Çünkü şimşeğin yetişme tarzını bilmesemde çalışma ortamlarında yerli yabancı kendisi gibilerle bolca çalıştım.

tayyip'in "A" dediğinde, gerçekte bellisiz bir zamanda "zeeeeYOu" yapacağını biliyorum.
    Şimşek "A" dediğinde ise, tam zamanında "A" yapmaya çalışacağını biliyorum.

Bu iki kişinin ekip çalışması yapmasına imkan ihtimal yok. Yer değiştirselerde yok. tayyip'in ekip çalışmasından anladığı, "ekip benim için çalışacak. Arada sopa gösterip, arada havuç gösterirsem bu iş tıkır tıkır yürür.".
    şimşek'in anladığı "ekip projeyi zamanında iyi şekilde bitirmek için birlikte çalışacak. Herkesin yazılı kurallar dahilinde görevleri belli. Koordineli şekilde herkes çalışıp görevlerini yapacak ve dolayısı ile ekip işi zamanında yeterli kalitede bitirecek."

şimşek "yaw gideyim biraz herkes gibi dünyalık doğrultayım, ülke batsın bana ne." dedi ise mesele yok. Ama dünyalık için bu ülke halkına ihtiyacı olmadığı açık. Hırsız ve çok aç gözlü olmadığını da ispat etti.

Bu işin sonunda yine tası tarağı toplayıp gidecek. Gitmezse tayyip'e uymak zorunda aynı nebati gibi veya kimdi albayrak mıydı onun gibi. Uymam da gitmem de derse yine dehlenecek. (ilk seferinde dehlenmişmiydi istifamıydı. Hoş gerçekle basına yansıyan farklı olabiliyor)
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    altaylı gitti ama çakayımmı, çakmayayımmı bilmiyorum.

Değersiz biri ama ülke medyası o haldeki vasat biri en çok okunanlar arasına kolaylıkla girebiliyor. En çok okunanlar arasına girincede kendini doğal olarak Hüseyin Bolt sanıyor.

Seçimden önce hep beraber bolca hakaret ederek çakma gandiyi aşağı çektiler, şimdide başaramadın zaten biliyordum saldırıları başlattılar. odaTV nin ermeni sahibide aynı. Seçimden beridir sabah akşam ağzını köpürterek çakma gandiye sallıyor. cehape'nin tayyip'i ermeni imamoğlu'nu başa getirmedi diye.

altaylı kendi sitesini açtı. Orada son yazısını biraz okudum. cübbeli ahmet den bahsetmiş. Aslında bu yazıyı cübbeli konusunu geçirdi diye yazıyorum.

cübbeli kendi camisinde cemaatine vaaz veren bir küçük çaplı liderdi. Gerici liderlerden biri. Kafa tarikat dinCİ leri ile aynı.
    Aynı olduğunu anlamak için TV ye çıkmadan önceki bir kaç görüşünü okumanız yeterli.

altaylı cübbeliyi üç beş kez TV ye çıkardı. Gülüp eğlendiler. altaylı'nın tek amacı RATİNG. Yani para için cübbeli yi çıkardı.

Şimdi bu kendine gazeteci sıfatı yakıştıranların bir savunması var. Kötü veya iyi, çok rating getiren bir iş yaptınmı bunu gazetecilik başarısı diye kakalıyorlar.

apo ile hiç kimse görüşemiyorken gittin kandil mağaralarına. Kelle koltukta apo yu buldun ve ropörtaj yaptın. Çok büyük başarı sayıyorlar. apo o yayından sonra daha ünlü olmuş, daha çok dünyadan yardım almış, bu yardımla daha çok silah ve sempatizan toplamış. Daha büyük saldırılarla hayatları almış. Onun önemi yok.

cüppeli, altaylı TV şovlarından sonra çok ünlü oldu, stadyumlarda vaaz vermeye başladı. Tarikatı dolayısı ile geliri çok büyüdü. Çok daha büyük kalabalıkla çok daha büyük işler yapmaya başladı. Tabi yer altından ilerliyorlar.

O TV gösterilerinden sonra cübbeliyi azıcık araştırıp ne mal olduğunu 30 dakikada öğrenmiş, sonrada altaylı'ya mail atmış ve yaklaşık şunları demiştim.
    "Yaw sn. altaylı. Siz tarikatlardan nefret ettiğinizi yazarsınız. Kendi küçük kızınızıda(O zaman sanırım küçüktü) malzeme olarak kullanır, bu tarikatlarla benim kızım ne hale gelir benzeri cümleler kurarsınız. Sonrada tarikat lideri cübbeli yi ünlü edip stadyumlarda vaaz verir hale getirirsiniz. Ne ayak.?" Özde bunu anlatan çok medenice ve üsturuplu bir kaç cümle yazmıştım. Bana tamamı hakaret içeren 5 - 10 cümlelik bir mail atmıştı. 1 cümlede savunma vardı. Neydi o yaw. cübbeliyi övmedim benzeri bir şeydi sanırım.

Övmesi gerekmediğini o dingil bilmezmi? Herhangi birimizi programına çıkart, saksı gibi hiç bir şey yapmadan orada 3-4 program duralım. Ülkede tanımayan kalmaz. Üzerine bayılırlar da. TV nin böyle bir hipnoz etkisi var. Halkın %80'i TV de gördüklerini doğa dışı sanıyor.

Sonuca geleyim.
    altaylı bugünkü yazsında günah çıkarmış desem doğru olmaz. "cübbeli nin böyle olduunu bilmiyordum" demiş.
    Yaw ben hiç vazifem olmadığı halde 10 dakikamı, 30 dakikamı ne vakit ayırdım, internetten cübbeli'nin ne mal olduğunu kolayca buldum. Senin mesleğin gazetecilik, ben 30 dakikada bulmuşsam, senin cübbeli sülalesinin künyesini ezbere biliyor olman gerekir.

Bu arada cübbelinin tarikatı, geliri korkunç büyüdü. Bir sürü erkek yurduda açtılar.

Tarikatların açtığı erkek yurtlarında nelerin döndüğü çarşaf çarşaf gazetelerde TV lerde var. Hem bazılarının geleceği kararıyor hem de amerika'ya hayran, bu ülkeye düşman olarak yetiştiriliyorlar.

Şimdi kalkmış "böyle olduğunu bilmiyordum" diyor. BU ADAM ÜLKENİN EN ÜNLÜ KÖŞE YAZARLARININ BAŞINDA GELİYOR. Bu işten dünyanın parasını kazanıyor.

En ünlüsü böyleyse genel medyanın halini siz düşünün. Bu medyaya sahip ülkenin hali de böyle olur zaten.

---

Yaw cübbeli konusunda mazim var diye altaylı yı konu ettim. Yoksa altaylı hakkında yazmak gibi pek niyetim yok. Zaten sitesini de bir müddet sonra okumam artık. TV programına devam ediyormu onuda bilmiyorum.
    @NeAcaipDunya

5. Ali Cemal iyi pazarlar,
    Oda Tv nin sahibi ile ilgili merak ettğim bir iki konu var senin bildiğini düşünüyorum o yüzden sormak istedim, Kendisinin çatlıyı anlattığı reis, bay pipo, efendi 1,2 gibi pek çok kitabını okudum.
    Sonra bir baktım, Rafael Sami isimli yazar oda tv de yazı yazıyor ayrıca bu şahıs sağlam siyonist İbrani ve Erdoğan'ın sıra arkadaşı.
    Sorularım,

1- S. Y. nin efendi 1 ve 2 kitaplarıyla sabetaycıları açığa çıkarma nedeni ne idi kitaplarda doğan yayıncılık tan çıkmıştı. Nereden baksan tutarsızlık, değil mi, yoksa artık bilinelim mi istediler. Ayrıca Yalçın K. de kendisini bu konuda desteklemiş.

2- S. Y. nin oğlunun adı Aren mi öyle bir şey kendisi Ermeni kökenli mi,

3- Aslında sosyalist çizgide görünüyor sosyalistlik vb ülkemizde artık pek anlaşılamıyor ama kime ne için hizmeti mevcut. Yani oda tv finansını kim yapıyor.

Bu arada yazarlığı akıcı bir dile sahip, Bahçelievler katliamını, Akşener Çatlı ilşkisini ve Hiram Abas ı ve pek çok bilinmeyen detayı onun kitaplarından öğrendim ama şimdi canımı sıkan hepsini yanlış mı öğrendiğim , işin bu tarafı hiç hoş değil.
    Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Desidero evet Soner Yalçın Ermeni kökenli.
    Birazdan iş sebebi ile İstanbul'a yola çıkıyorum, döndüğümde yazarım kalanını. Düşünmek gereken sorular sormuşsun.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Bu memlekette neden insanların kimlikleri ön planda tutulur anlamam

İnsanlar yaptıkları ve yapmadıkları ile değerlendirilmesi gerekir der mutemer kitle ama kimse aslında böyle düşünmüyor toplum sadece Kendi değer yargıları ile düşünüyor ..Bir hamamböceği öldürürsen kahraman, bir kelebeği öldürürsen şeytansın. Ahlakın estetik standartları vardır.der
    Friedrich Nietzsche

Peki bu haklı bir bakış açısı mı.....

Fatih Altaylı eleltirelim tamam ama bunun karşılığında Emine şenlikoğlumu okuyalım yada kırık testi mi okuyalım tartışalım

Bu ülkenin gerçeğidir Ermeni, Kürt , Alevi
    Ne zararı var
    Ekonomi de hırsızlık ve yolsuzluk cari açık bunlara mı aittir
    Tarikat yurtlarında tecavüz ve badeleme mi bunlara aittir
    Milyonlarca dolara camiler yapıp memelektin arka sokaklarında fakirlikten intihar Eden insanların nedeni bunlarmı
    Siyasal İslam'cı partilere 39 millet vekilini kim verdi
    Memlekette eleştiri yapılmak için eleştiri yapılmaz ortaya somut bir şey konulmalı bir gazeteci yâda imam yâda siyaset çi yeri ve zamanı geldiğinde doğruyu konuşmuyor ise benim açımdan en kötüsünü zaten yapmıştır ...
    Memlekette kimin kimden peydahlandığı meselesine girerseniz çoğunuz ya Rum ya Ermeni ya Alevi ya Kürtsünüz...o çok sevdiğimiz canım Osmanlılar var ya 36 padişahın 33 annesi Türk değil Yahudi Hristiyan ve Rum kökenlidir.....nokta

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ali Cemal iyi pazarlar,
    Oda Tv nin sahibi ile ilgili merak ettğim bir iki konu var senin bildiğini düşünüyorum o yüzden sormak istedim, Kendisinin çatlıyı anlattığı reis, bay pipo, efendi 1,2 gibi pek çok kitabını okudum.
    Sonra bir baktım, Rafael Sami isimli yazar oda tv de yazı yazıyor ayrıca bu şahıs sağlam siyonist İbrani ve Erdoğan'ın sıra arkadaşı.
    Sorularım,

1- S. Y. nin efendi 1 ve 2 kitaplarıyla sabetaycıları açığa çıkarma nedeni ne idi kitaplarda doğan yayıncılık tan çıkmıştı. Nereden baksan tutarsızlık, değil mi, yoksa artık bilinelim mi istediler. Ayrıca Yalçın K. de kendisini bu konuda desteklemiş.

2- S. Y. nin oğlunun adı Aren mi öyle bir şey kendisi Ermeni kökenli mi,

3- Aslında sosyalist çizgide görünüyor sosyalistlik vb ülkemizde artık pek anlaşılamıyor ama kime ne için hizmeti mevcut. Yani oda tv finansını kim yapıyor.

Bu arada yazarlığı akıcı bir dile sahip, Bahçelievler katliamını, Akşener Çatlı ilşkisini ve Hiram Abas ı ve pek çok bilinmeyen detayı onun kitaplarından öğrendim ama şimdi canımı sıkan hepsini yanlış mı öğrendiğim , işin bu tarafı hiç hoş değil.
    Selamlar.
    Dün geldim ancak çok bitkinim. Bir kaç gün uyusam yetmez. Dün mecburiyetten bazı iş yerlerini dolaşmam gerekti resmen ayakta uyuyordum. İnanılmaz şekilde 4 iş yapacaktım dördüde olumsuz sonuçlandı. Belkide ruh halim etkiledi.

Şu andada yorgun hissediyorum, kısa kesmeye çalışayım da selimhan'ı nasıl kısa kesecem onu düşünüyorum.

---

Evet tutarsızlığı yakalamışsın.
    Ermeni halkı 100 yıldır güçlü ülkelerce kullanılan bir halk.Öncesini bilmiyorum. Önce Ruslar kullanıp osmanlıya saldırtıyor sonra ingilizler ve abd Ermeni halkına el koyup kullanıyor.

TC. Kimlikli Türkiyedeki gizli açık Ermenileri batılılar bu ülkeyi kontrol altında tutabilmek için kullanıyorlar. Geçmişte Ülkemizdeki batı misyoner okullarında okuttular ve devlette kilit noktalara yerleştirildiler. Gizli ermenilere parti kurduruldu filan. Ermeni düşmanı görünen bir büyük parti aslında gizli ermenilerce yönetiliyor. Varın kavrayın batılıların ülkemizdeki örgütlenmelerini. Hiç boşluk bırakmamışlar.

Ermeniler batılılarca bu ülkeyi çökertmek için kullanılıyorsa, Soner Yalçın neden bu ülkeyi korumak kurtarmak için en çok çırpınanlardan.?

Evet çelişki burada. İyi niyetmi? Planmı.?

Bunu NET cevaplayacak SOMUT bilgiye sahip değilim. Soner Yalçın bu ülkeye en çok faydası dokunan gazetecilerin başında geliyor. Türk kökenlilerden daha Türk gibi davranıyor.

Şimdi yazacaklarım gri bölge yorumu. Bu tür bir adama nasıl davranırdım. Bu ülkeye düşman edilmiş olan bir grubun elemanı ancak bu ülkeye çok faydası var, resmen çırpınıyor adam.

Böyle bir durumda yaptıklarına bakılır. Laflara kesinlikle bakılmaz.

Bu adamın yaptıkları bizim meclisimizde baş köşeyi hak ettiğini gösteriyor.

Şimdi benim standardıma geçeyim.

Adamın genetiği Asya genetiği. Asya genetiğinin özelliklerinden biri ezbere yaşaması. Küçükten iyi yetiştirmişsen hayat boyu iyi giderler, kötü yetişmişse hayat boyu kötü giderler. Bunu doğal ve normal sayarlar. Asya geninin diğer özelliği çok güçlü sürü bağı vardır.

Asya genetiğine sahip insanların başta gelen özelliklerinden 2 tanesi, Ezbere yaşıyor ve güçlü sürü bağı var. Bunu mevcut duruma uyarlayayım.

Ezberden çıktığı anda iç güdüsel hareket etmeye başlar. İç güdülerimiz hayvani yanımızdır.

Eğer ülkemiz normal yaşayan sıradan bir ülke olsaydı, Soner Yalçın mükemmel bir vatandaş olurdu. Cumhurbaşkanı olsun diye oyumu verirdim. Ama ülkemiz acaip anormal bir ülke. Ezbere giden hiç bir şey yok.

Son seçimlerde muhalefetin kazancağı kesin gibiyken ne oldu.? Altılı masa daha seçim olmadan aylar önce ganimet paylaşımına başladılar. 6 partinin her biri en büyük payı koparmaya çalıştı. Biz asıl paylaşım kavgalarının olayların %90 nını görememişizdir. Birde cehape içinde cehape yi paylaşım kavgası oldu ve şiddetli geçti. Baş rolde ermeniler vardı ama siz hiçbirinin ermeni olduğunu bilmezsiniz, ben tiplerinden ve tepkilerinden sonuca gittim. Hali ile hatalarımda oluyordur ama pek olmaz çünki pek çok dolaylı veriyi bir araya getirir bağlar kurar öyle sonuca giderim.

cehape de cehape yi kapma dolayısı ile ülkeyi kapma kavgası yaşandı. Muhalefetin kazanacağı kesin göründüğünden cehape yi kapan ülke yönetimini kapmış olacaktı.

Bir tarafta ermenileri, gerici yobazları, aşırı sağcı katilleri, katil azılı hırsız vatan haini sapık fetöcüleri dolduran orta doğu geni baskın kılıçdaroğlu. Diğer tarafta başrolde ermeni kökenli olduğundan kesin emin olduğum imamoğlu.

Zaten yazmıştım siyonist ve ermeni medya kılıçdaroğluna cephe açtı, imamoğlunu desteklediler hemde şiddetli desteklediler. Seçimde en az bir kaç puan zarar vermişlerdir.

Ermeni kökenli imamoğlu'nun cehape, dolayısı ile ülke yönetiminin başına geçme ihtimali oluşunca, ermeni kökenli soner yalçın nasıl davrandı.?

kılıçdaroğlu'na kendi ölçülerini baz alırsa ağır saldırdı. Hâlâ'da saldırıyor. Hani imamoğlu dehadır, geçmiş yaptıkları ile kendini kanıtlamıştır. Yok öyle bir şey. İstanbulu soyup soğana çeviren önceki yöneticilere mansur yavaş gibi dava bile açmadı. Vasat emir eri Mansur bile imamoğluna 10 çeker o derece. kılıçdaroğlu ile imamoğlunu karşılaştırsan yine kılıçdaroğlu 50 basar. İkisininda tayyip gibi hitab etme sürü yönetme yeteneği yok, sonrasında kılıçdaroğlu açık ara öne geçiyor. Hesap adamı, temiz, ahlaklı ve dürüst. Diğerinde bunların hiç biri yok. Yani kılıçdaroğluna saldırıyorsan, tuttuğun adamın artı özellikleri olmalı. O zaman mantıklı olurdu.

Seçim öncesi o durumda soner yalçın ne yaptı? ezberinde olmayan bir durumla karşılaşınca sapıttı. Ezberde olmayınca ne yapılıyordu, iç güdüleri ile hareket ediliyordu. Asya geninin en güçlü güdülerinden biri ne? Sürü bağlılığı.

Soner Yalçın abimiz, sürüsünden biri olarak gördüğü kendi gibi ermeni kökenli beş para etmez imamoğluna koşulsuz destek verdi ve onun için kavgaya girdi hemde ağır kavga.(Soner'in ölçülerine göre) Hâlâ'da kontrolunu geri sağlayamadı, aynı şiddetle devam ediyor.

Nereye geldik.?

soner abimiz bu ülkeye çok çok faydalı biri, çok iyi arkadaş dost olur ama arkanı dönemezsin. Devleti etkileyecek kilit yerlere koyamazsın.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 828/853 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •