iyi haftalar
iyi haftalar
Asgari ücret 500 dolar olacak mı ?
7500 tl üzeri emeklilere düzenleme olacakmı
Son yıllarda maaş dengeleri alt üst
Şu anda kamuda işçi pozisyonundaki güvenlikçi polisten fazla maaş alıyor,
Okulda görevli hademe öğretmenden, hastabakıcı hemşireden fazla gelire sship,örnek çok
7300 tl maaşı olan emekli diyorki benim maaşım 7500 yapıldı 5500 alan ile eşitlendim, şimdi de 7500 üzeri alanlara düzenleme geliyor ben yine magdurum diyor ))
Benim eniştem 2 yıl önce Almanyadan döndü 43 bin tl para yatırıp Yurtdışı çalışmayı göstererek emekli oldu şu an 7500 tl maaş alıyor, Almanyadan da 1650 euro alıyor, bana kalsa 2000 tl den fazla vermem.
Kamuda çalışanlar ve emekli sisteminde düzeltilmesi zor büyük bir adaletsizlik var, yapılan yanlışı düzeltmek için yapılanlar ise yeni mağdurlar ortaya çıkarıyor
emekli maaşları toplamda ödenen prim tutarına endeksli olmalı. 9000 gün asgari ücretten primi ödenen ile 7000 gün asgari ücretten primi ödenenin maaşları farklı olmalı. İnsanları daha çok gün ve yüksek primle çalışmaya teşvik etmeli.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
BJK 15.70-GS 7.40,kafam karıştı bunların hangisi şampiyon![]()
Bu güvensizlik, ne yedüğü belirsiz ortamda portföyü 20 bin tl ye kadar küçülttük ama, bugünkü düzeltmede yaklaşık 1,500 tl düzeldik...,,.
Paylaşımlarım kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ veya yönlendirme değildir.
Yer İmleri