davaya müdahil olup dava içeriğini görmek lazım
 Üye
					
					
						Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						davaya müdahil olup dava içeriğini görmek lazım
Bu forumda yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir , kesinlikle hukuki tavsiye değildir.
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun[2] (“TTKâ€) 461. maddesi, anonim şirketlerde rüçhan hakkını ve kullanım esaslarını düzenler. Buna göre rüçhan hakkı, her pay sahibinin sahip olduğu, şirketin yeni çıkardığı payları, mevcut paylarının sermayeye oranına göre alma hakkıdır.
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Itiraz edilmesi gereken karar davaya konu yönetim kurulu kararı değil tahsisli sermaye artırımının duyurulduğu ilk yönetim kurulu kararına yapılmadığından mahkeme, gerekli kurumlardan izinler alınarak yapılıp sisteme sürecin bitimini tasdikleyen yönetim kararının uygulanmasını doğru bulacaktır.
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Birbirinin devamı kararlar zincir kararlardır. Son kararda satış fiyatı da belirtilmiştir. Y.Kurulu hukuksuz karar alamaz . Hukuksuz kararlar batıldır , geçersizdir. Zincir kararların birinin geçersiz olması diğerlerini etkilemesi muhtemeldir. Tabi ki karar bağımsız mahkemelere aittir
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Belediyeden gerekli izni alıp depreme dayanıksız konut yaparsan hukuka uygun mu olur
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Kanun kurul kararlarına itiraz için gerekli süreyi belirtmiş. Karar akabinde Spk başvurusu yapılmıştır. Devlet kurumu olarak Spk hukuki temelde incelemelerini yapmış şartlı onay vermiştir. Bu şart için şahsen yaptığım başvuru ile şirketten taahhüt almıştır fakat bu mahkeme konusu kurul kararı değil şirketin taahhüdüne uymayıp elde edilen fonu yine kendi hakim ortağına ödeme yapmasına itiraz edilebilirdi.
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Ortada sermaye artırım kararı verilen ve eyleme geçilen bir Y.Kurulu kararı var. 03.02.2023 tarih ve 3 nolu karar. Ben bu kararın iptali ve geçersizliği için dava açtım. Bu karar SPK nuna göre iyiniyet ve dürüstlük ilkelerine aykırıdır çünkü Büyük ortağın pay oranını artırken diğer ortakların paylarını azaltmaktadır.
Ayrıca bu karar , TTK nuna da aykırıdır. Diğer ortakların rüçhan hakları kısıtlanamaz. Kanunda istisna var ama AKZA Nobel bu istisnaya sahip değil.
Ayrıca , Y.Kurulu kararlarına dava açma süresi SPKn ile iptal için 30 gün ama TTK ile geçersizlik , butlan için süre yok
 Yeni Üye
					
					
						Yeni Üye
					
					
                                        
					
						
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
								 
							
						
					
					
						Bülent Bey altı çizili yerde bahsettiğiniz konuda haklısınız fakat tahsisli sermaye artırımı kanun ile sınırları belirlenmiş bir uygulama olup borsamızda işlem gören şirketler bu yöntemi kullanmaktadır. Marshall Boyadaki istisnai durum benim de SPK'ya ilgili yazımda hatırlattığım bir husustur. Şöyleki; Marshall Boya 2020 yılında borsa dışına çıkmak için gönüllü çağrı yapmış bir şirkettir ve dolaşımdaki hisselerinde belirli bir oranı yakalamaya çalışmaktadır. Bu bağlamda tahsisli sermaye artırımı yönünde alınan yönetim kurulu kararı (20.10.2022 Karar No:16) bu davaya konu yönetim kurulu kararı olmalıydı. Çünkü ilk duyurulan kararın sonucunun bu şekilde olacağı kesindi ve bu nedenle Mahkemenin itirazınızı kabul etmesini malesef mümkün görmüyorum. Yine de hak arayışınız sevindirici. Keşke öncesinden beri tanışıyor olsaydık.
Yer İmleri