Sayfa 841/1002 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,721 - 6,728 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

  1. #6721
     Alıntı Originally Posted by El_Rey Yazıyı Oku
    Bu seçenekler dışında demeliydim çünkü bunların portföyleri eşit ağırlıklı 15 20 büyük hisseye bölünüp bırakılmış. benim arayışım neredeyse birebir nasdaq endeksini takip eden yerli bir fon.
    İş Pörtföy TMG fonu var hepsini kapsayan. Araştır istersen.

  2. midas'ta takip ettiğiniz yurt dışı fonlar neler?

  3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Carry trade amaçlıda olsa yerel seçime kadar yabancılardan sıcak para girişi olması muhtemel. Yabancı lobiler çalışmalarını arttirdi hergün yeni raporlar geliyor, Bank of America, Goldman Sach, Deutsche Bank, Jp Morgan vs.

    Mehmet Şimşek ve ekibi dış finansman ihtiyacını çözmek için göreve getirildi.

    Şuan sıcak paranın yüksek kur yüksek faizden piyasaya girip, düşük kur ile yüksek kazanç sağlayıp çıkacağı bir Türk piyasası için hazırlık yapılıyor.

    Mehmet Şimşek göreve geldikten sonra ilk aşamaya hemen başlandı, kur kademe kademe yükseltiliyor, daha sonra 2. aşamada da faiz kademe kademe yükseltilecek.

    Erdoğan da bugün satır arası "Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası ile atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik. " diyerek faiz artışının sinyalini verdi.

    İzleyip göreceğiz, paranın dini imanı yok diye boşuna demiyorlar, bu politikaları tasvip ediyorum anlamına gelmesin.

    En yüksek enflasyon yaşanan ülkelerden zimbabve de borsa %600 artış yaptığıyla ilgili bir haber;

    https://dailyinvestor.com/business/1...ket-soars-600/

    2022de de bizim ardımızdan dolar cinsinden en fazla getiriyi sağlayan ikinci borsa yüzde 79 ile Zimbabve olmuştu.

    Saygılar.
    Seçimden sonra şutlar bunları.

  4. #6724
     Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    HJB'de kıpırdanma var : )
    Ölü taklidi yapmaktan vazgeçmiş
    Halka arz etkisi mi acaba
    bugün başlayan vardı 1 adet , erken olmuş getiri

  5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bunun için en kolay ve ucuz yöntem MİDAS te hesap açtırıp direk o fonu $dolar ile almak. Bankalardan sorunsuz USD gönderip alabiliyorsun 1 saat içinde. Ben şöyle yapıyorum. MİDAS a gönderiyorum. İşlemi yapıyorum. Sonra satınca eğer yeni bir şey almayacaksam parayı bankaya alıp Euobond veya Serbest Fon alıyorum. Sonra alacağım zaman satıp tekrar MİDAS a gönderiyorum. 2 gün valör kaybı oluyor bazen ama en kolay yöntem bu.

    Bizim TEFAS fonlarının çoğu dandik. Maalesef kötü yönetiliyorlar. İyi yönetilenleri araştırıp bulman lazım.

    Yoksa da MİDAS ta kendi göbeğini kendin kesersin, aldığın sattığın yeri net sen bilirsin.
    Sn. Kastirsef vergi beyanında bulundunuz mu daha önce. Maliyet hesaplamasında nasıl bir yöntem uygulayacağız çok karışık bizim mevzuat. İlk giren ilk çıkar mı ortalama mı son giren ilk çıkar mı nasıl hesap yapılmalı nette okuduğum bloglardan kesin ilgi sahibi olamıyorsun 2 yıl sonra maliye gelip eksik vergi beyanında bulunmuşsun al bu da vergi cezan derse ne olacak.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

  6.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    En bilinenler

    Nasdaq - AFT - YAY
    SP500 - AFA
    DAX - AFV
    G 20 ulkeleri - GBG


    SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Daha dengeli alternatifler olarak HOA ve GPG'yi önerebilirim

  7. bugün sabah eski mevduat bankama gittim. 200 bine %43 der demez bütün hisse fonlarımı sattım. faizler böyle devam ettikçe de işim olmaz. haftaya hem bayram öncesi satışı ihtimali hem faiz kararına piyasanın ne tepki vereceğini bilmeme korkusu da var tabi. anlıycağınız yarın alım yapıp da borsayı yükseltmeyin, friendly abinizi üzmeyin, ben satınca yükselmeyen borsa isterim. ne ayranım dökülsün ne keyfim bozulsun: )) 4200 yaparlarsa sahalara dönerim 1 kuruş üstü olmaz, ahanda yazdım buraya. yoksa türevin sihirbazı re-pie fonları dururken ne gerek var. onu da faiz üstü gittiği sürece tutarım. sonrası ppf saltanatı başlar.
    Son düzenleme : friendly_1980; 15-06-2023 saat: 18:57.

  8. şakaları yok. hiçkimseyi şaşırtmadan en kötü beklentiyi gerçekleştirip ülkeyi 90'ların %70-%80 faizine geri sürükleyecek bunlar. haram diye faize savaş açanlara bak haha: D müslümanım diyorsun hristiyandan daha çok faizcisin. siyasal islamcılar 400 yıldır olduğu gibi hiç aksatmadan kendini dünyaya güldürmeye devam. bu şöhretlerini öyle kolay kolay güney amerikaya, afrikaya, asyaya falan kaptırmaya da yinetleri yok yani gidişata bakılırsa. daha trajikomik durum bu halleriyle herşeye kızılelma ismi verecek kadar hala avrupayı fetih hayali kurmaları. ağır hastayken saçma rüyalar görmek gibi birşey..halkın bile karnını anca doyururken mühimmatı neyle üreteceksin, kılıçla hallederiz diyorlardır belki kendi aralarında kimbilir: ) ortodoks bi yöntem buluruz falan hesabı..vah ki ne vah. atatürk, inönü, karabekir gibi bir kadronun kurduğu sistem nasıl bu hale gelir akıl alır gibi değil. bu işte bi terslik var.
    Son düzenleme : friendly_1980; 15-06-2023 saat: 19:54.

Sayfa 841/1002 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •