Sayfa 587/1003 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 4,689 - 4,696 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    en sonunda dibi boylamiş ama! Naaberr!!
    ABD de FED in toplam para arzı artışı ile bizim TCMB nin toplam para arzı artışını orantıla. Dolar kurunun kaç olması gerektiğini bakkal hesabı ile %80 doğrulukla hesaplarsın.

Bizim mb deki para arzı artış hızımız herhangi bir merkez bankasının para artış hızından azsa paramız o para birimine karşı değer kazanır, fazlaysa o para birimine karşı değer kaybeder.

Para arzı paranın başka paraya göre değerini göreceli etkileyen en önemli faktördür. Başka faktörlerde var ama en babası budur.

Bakkal hesabı ile bunu hesaplasan zaten çoğu bankacıdan daha doğru bir değere edere ulaşırsın.

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    linkleriniz kesinlikle açılmıyor
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku

Nebati nin gözleri parlıyordu bu Memet'in de kafası parlıyor . Galiba kıvıramıyacak işi

6. Kredi kartı ile nakit avanstan aldığım dolar altının 1/3 ünü düğün harcamaları için bozdurdum. Ben sattığımda bir lira yukarıda idi. Kapanış ile sattığım fark Market alışverişi bedavaya getirdi sayılır. Fakirin kârı da bu. Bir öğün bedavaya gelse kâr sayıyoruz. Çok değil ama beni mutlu etti.

7.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Uzun süredir babamlara gidince hiç siyasete fln bulaşmadan kalkıp dönüyordum, dün kalkacam babam otur, nereye gidiyorsun fln oturdum, az daha oturdum, konu nerden geldiyse gene siyasete geldi, sürekli kendi kendini yalanlıyor söyledilkleriyle. yaw dedim kaç zamandır benle tartışmıyorsun dilin şişmiş hele otur otur dediğinde vardı bi dert dedim, kalbini kırmadan kalktım. Anlamıyorlar, anltamıyorsun, sen değilmiydin bana türkçe olimp leri öven diyorum, o zaman öyleydi diyor. e yarında aynısını diyeceksin diyorum nerden biliyorsun diyor.
    Aldıkları 3 kuruş maaş. İlk defa kurban alamıyordu hayatında
    Ama diyorumya anlamıyorlar, anltamıyorsun, nasıl bi beyin yıkama şeyiyse, %100 başarı oranı var yemin ediyorum.
    Babam olmasa gırtlağına yapışacam o derece canımı sıkıyor. Adamın verdiği karar bana giriyor. Bak yemin ederim komşunun çocuğu olsam benim akülü arabanın aküsünu alır üstümü başımı alır cebime harçlık koyardı. Ona göre başkalarına yardım etmek çok sevap. Kazadan bu yana kuruş yardım etmedi. Hatta bileziklerini satıp kira ödeyen kız kardeşime yardım etmek yerine köyde iftar yemeği vermeye kalktı. Bunlarda kafa başka türlü çalışıyor. Ne yapalım ata diyip boynumuzu büküyoruz.

8. Muhasebeci arkadaşlardan duyduğum belediye dahil tüm kamu kurumları didik didik edip ceza kesiyor. Bayram öncesi böyleyse bayram sonu çekilmez olur dediler.

Sayfa 587/1003 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •