Sayfa 681/1003 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Bu adamlar kimden vergi alacağını bilmiyor yada işine gelmiyor. Cemsoy kardeşin söylediği şeyler az bile. Benim kayın aylık en az 60-100 bin alır kazancı. Adamın ne banka hesabına bakıyor bu değirmenin suyu nerden geliyor diye. Kayıt kuyut yok. Üstüne elektrik yardımı alıyor. Sistemde takip yok. Üstünde araba var. Dükkan kiralıyor dükkana gelip burası ne diyen yok. Suriyeli de aynı zaafı kullanıyor ecnebi de. Gelen geçen yol hanı gibi. Rant vergisi çıkarsın ülkenin iki yıllık tüm giderini çıkartır. Ama işine gelmiyor.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Tır çalıştıran bi arkadaş var, yazında balya yapıp satıyor.
    Seçim öncesi krediden faydalanıp yatırım smaçlı yıllık %7.5 faiz ile 1milyon 485 bine taksitli traktör aldı.
    Şimdi aynı traktör 1900 olmuş.
    Şu insanlar kdr öngörülü olamadık aq.
    Ulan borsa senin neyine. Git 1 traktör al yat üstün
    Aynı arkadaş geçen sene de esnaf kefaletten düş0k faizli 400 bin çekip arsa aldı.
    Another day in paradise

Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Ocak ayını damı alacaklar tekrar? İyide kanunlar geriye dönük işlemez diye biliyorum, nasıl olacak?
    Kanunlar elbet geriye dönük işlemez sn decamercıon.Ama bu kanun değil ki boru,boru olduğundan geriye doğru işlemesinde anayasal olarak hiç bir sakınca yok.Ha hekim olarak bence elbette sakıncalı da ,bizim görüşü kimse şeetmez.

4. Biz arabayı Mayıs'ta aldık 1992 model. Bunun Ocak vergisi kime ait.

5.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Tır çalıştıran bi arkadaş var, yazında balya yapıp satıyor.
    Seçim öncesi krediden faydalanıp yatırım smaçlı yıllık %7.5 faiz ile 1milyon 485 bine taksitli traktör aldı.
    Şimdi aynı traktör 1900 olmuş.
    Şu insanlar kdr öngörülü olamadık aq.
    Ulan borsa senin neyine. Git 1 traktör al yat üstün
    Aynı arkadaş geçen sene de esnaf kefaletten düş0k faizli 400 bin çekip arsa aldı.
    Kredi kartları ile 1 milyona yakın 12-18 ay vadeli borç yaptım, elime geçen paranın çoğunu borsaya gömdüm. 30 Nisan'da 500 tl olan otomobil hissesi bugün 800tl'yi geçti :d

Aynı tarih aralığında traktör hissesi ise 280tl'den 430tl'ye gitmiş.

Traktör alıp bakımı ile vergisi ile uğraşacağınıza hissesini alın

Kredileri çektiğimde 50bin dolar eden borcum şu an 40bin dolardan az ediyor, bunu da yazalım kenara :d

Beyin bedevee

ytd

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Biz arabayı Mayıs'ta aldık 1992 model. Bunun Ocak vergisi kime ait.
    Ocak 2023 vergisi önceki sahibine ait. Onun ödemesi gerekir.
    Temmuz 2023 ve yeni çıkan vergi size gire.. pardon size ait yani.

7. Ha bunları yaparken de defalarca burada yazdım böyle böyle bir durum var kaçırmayın diye.

Daha yaptığım borçların ilk 2 taksitini falan ödedim ama şimdiden kazançlar, faizleri geçti Son taksitlere doğru ihya olurum herhalde...

Şu anki 1.91% falan bu faizler hala ucuz bu arada. Bir 1 milyon daha borçlanıp arabayı değiştiresim var ama o kadar bulabilir miyim bilmem

ytd

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Biz arabayı Mayıs'ta aldık 1992 model. Bunun Ocak vergisi kime ait.
    Size ait.

En azından fenni muayene yaptırırken hatırlatırlar. ( Sayın Sugosu duymasın. )
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 681/1003 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •