Resmi gazetede maktu harclar icin artis oldugu yaziyor.
Tapu harci ise nispi.
Vergi uzmani degilim bakalim netlesir bugun yarin.
Resmi gazetede maktu harclar icin artis oldugu yaziyor.
Tapu harci ise nispi.
Vergi uzmani degilim bakalim netlesir bugun yarin.
Alıcılar düşünsün...
Ege'de tapu harcının tamamını alıcılar ödüyor.
Egeli bir kızla evlenmek de kolay değil, ev almak da...
Alıcıların yüzüne bile bakmıyorlar...
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
düz hesap %10 olsun tapu harcı.
4+1 ev alırken bir 1+1 ev de devlete alıverelim. Ne olacak, elimize mi yapışır yahu.
Kiracıyı da oturtalım eve %100 küsur enflasyon ortamında %25 yıllık zamla otursun keyif sürsün evde
Bence birkaç fil daha göndersinler tek fille olmaz bu iş.
Zaten biz elimizdeki üç beş kuruşu da ortalığa dağıtmak için biriktirmiştik.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Bende ne satacak, ne de kiracıya verecek ev yok.
Boş boş dursun içinde eşyalarla..
1 senedir boş ev vergisi diye zırlayan sermaye düşmanlarının istediği de yakında olacak nasıl olsa...
O da çıksın da hala niye fiyatların düşmediğini görsünler... Ve niye hala düşmüyor diye kıskançlıktan, hasetliklerine devam etsinler...
Az biraz kafayı çalıştırsalar kıskançlık yapacaklarına...
Bir senedir boş ev vergisi gelecek diye fiyatlanıyor zaten.. Beklenti gerçekleşsin yolumuza devam edelim...
--------
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Nasıl gelecek boş ev vergisi? Ben hafta içi bir ilde merkezdeki evimde haftasonu başka bir ildeki evimde kalıyorum.
İkisinde de yaşıyorum. Benden ne vergisi isteyecek?
Kaldı ki yazlıklar, ortak evler var nasıl olacak bu iş?
Hani insanların barınma hakkı devlet garantisindeydi? Yahu ben istersem ve param varsa yedi ev alır her gün birinde gider otururum, sen buna nasıl ekstra vergilendirme dayatırsın?
Hangi yabancı gelir de seni ülkene bu koşullarda yatırım yapmak ister, yarın ne vergisi çıkacağı belli olmayan bir ülkeye?
Bunun sonu nereye varır hayal bile etmek istemiyorum.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Kuvvetle muhtemel yazlıkları ve şehir dışında 1 tane olan evleri muaf tutacaklar. Kıskanç sermaye düşmanları sosyal medyada örgütlü bir şekilde o kadar çok zırladı ki boş ev vergisi bence çok yakında çıkacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu durumu konut piyasası 1 senedir fiyatlıyor. En kötü bir an önce gerçekleşirse piyasa rahatlar...
Fazla akıl mantık aramayın. Maaşlara %100 zam yapılan ülkede %25 kira sabiti olan yerde her şeyi beklerim..
-----
Twitterda herkes feryat figan.
Geçen yıl "devlet demir yumruğunu ev sahiplerine vurdu, çok iyi oldu" diye sevinenler,
şimdi aynı yumruğu çok daha hafif şiddette yedikleri halde "yandım Allah" diyorlar.![]()
İyi oluyor iyi.
Devlet dediğin, zulümde bile adaletli olmalı.
Yok öyle Ahmete 50 sopa, Mehmete 1 fiske.
Yer İmleri