Sayfa 879/1002 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,025 - 7,032 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. RIK fonunu dün sattım. bazen yanlış ata oynadığını erkenden kabullenmen gerekiyor. re pie şirketini aradığımda RPD hisse ağırlıklı RIK döviz ağırlıklı kalmaya devam edecek farklı bir planımız yok diyor. benim paramın yarısı abd fonlarında zaten ne yapayım dövizi. üşengeçlik edip sormadan iş yaparsanız böyle benim gibi olur. para cuma hazır olacak ne yapacağımı da bilmiyorum doğrusu. borsa düşene kadar ppf olacak gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Kısa vadeli mevduatlar(1-3 ay) son 1 aydır düşüşte.

Para piyasası fonlarına da zon zamanlarda iyi para girişi oldu, yeni giren para daha düşük oranla mevduata bağlanınca getirilerde düşüyor. Gerçi sadece mevduat yok para piyasasi fonlarında ama mevduat oranı genelde yükselmişti.

Banka regulasyonlarını hafif gevşettikçe bankalarda mevduata verilen faizi hafif hafif aşağı çekiyor. Merkez Bankası faizleri kademeli yükseleceğini açıkladı ama, MB faizi ile mevduat faizi arasındaki makas halen çok açık.

Maliye Bakanlığı kısa vadelerden daha uzun vadelere (3ay üzeri) mevduatın faizini cazip hale getirmek için ufak bir adım attı geçtiğimiz gün. Kkm nin yıl sonu sonlandırılması ile ilgili hazırlıklar yapılıyor. Bekleyip göreceğiz.
    mevduat faizinden umduğunu bulamayanlar fiyatları uçsa da gene araba ve konuta döner.
    demekki TR'de uğrasmaya finansal okuryazarlık pesinde kosmaya gerek yok
    al alabildiğin kadar konut araba
    baska bir sey yapmana gerek yok hayatını yasa

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    RIK fonunu dün sattım. bazen yanlış ata oynadığını erkenden kabullenmen gerekiyor. re pie şirketini aradığımda RPD hisse ağırlıklı RIK döviz ağırlıklı kalmaya devam edecek farklı bir planımız yok diyor. benim paramın yarısı abd fonlarında zaten ne yapayım dövizi. üşengeçlik edip sormadan iş yaparsanız böyle benim gibi olur. para cuma hazır olacak ne yapacağımı da bilmiyorum doğrusu. borsa düşene kadar ppf olacak gibi.
    Ben de bir miktar RIK almıştım ama nedir ne değildir fazla incelememiştim, son bir haftadır bakıyorum yerinde sayıyor, demek ki nedeni buymuş, ben içinde hisse de var sanıyordum şimdi baktım hiç yokmuş neyse kalsın artık, şimdi satsam aynı şekilde ne alacağım diyorum ppf de yeterince var, yabancı ve yerli hisse fon trenini de kaçırdım.

4. Merhabalar,

Elime önemli bir miktar TL geçecek bugün. Ne yapılabilir sizce? ppf mi, kkm mi, başka bir fon veya döviz vs mi?

5.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Elime önemli bir miktar TL geçecek bugün. Ne yapılabilir sizce? ppf mi, kkm mi, başka bir fon veya döviz vs mi?
    Sn. lunatic inanın bu soru hepimizin kendimize sorusu. Tek derdimiz paramızı enflasyona karşı korumak. Siz zaten sorunun içinde cevabı yazmışsınız. En iyisi hepsinden karışık olsun. Yani sepet. Saygılar

6. Dolar yerine euro almadığına cok pişmanım😥

7. Geçtiğimiz ay re-pie portföy den ayrılan Kubilay Özalp(Rpd fonununda yöneticisi), inveo portföy'e genel müdür olarak atandı.

Nasıl olsa makas yüzünden elden cikaramiyorsunuz. Bir süre bekleyeceginize göre onumuzdeki 3-5 ay icinde Avrupa'da da enflasyon düşmeye başlayınca Euro dolar yine yakinsar. Sıkmayın canınızı. TL de kalmadiginiz için şükredin ve şanslı olduğunuzu düşünün...

Sayfa 879/1002 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •