Kuralımız neydi haturlayalım.
"bir topluluk içinde birileri ÜRETMEDEN zenginleşiyorsa, o topluluktaki diğer kişiler fakirleşirler"
Üretmeden kazanan kişilerin cebine giren paralar, topluluktaki diğer kişilerden çıkar. Bu sebeple fakirleşirler.
Şu anda bariz bir örnekle onu yaşıyoruz.
Devlet vergileri zaten anormal yüksekti, şimdi dahada yükselttiler.
Önceki yıllarda yapılan talanların parası, kalabalık halk topluluklarından vergi olarak tahsil ediliyor. Boşalan kasalar dolduruluyor.
Bir konuyu daha açıklayayım. "Tamam çalışanlar vergi veriyor ama zenginlerde patronlarda veriyor." diyeceksiniz.
Patronlar Zenginler 2 türlü vergi veriyor. Birincisi şirket aracılığı ile diğeri ise kişisel harcamaları aracılığı ile. Mesela Benzin aldıklarında bizim gibi onlarda vergi vermiş oluyor.
Şirket aracılığı ile ödedikleri vergiyi kat kat geri alıyorlar. Nasıl alıyorlar;
Birinci örnek pandemi döneminde şirketlere yağmur gibi ucuz kredi yağdırıldı ama şirketi olmayanlar alamadı.
Başka örnek bol bol devletten teşvik alıyorlar. 5 yıl önce reno firması 3,2 milyar TL, ford firması 10 milyar TL teşvik aldı. Şirket kuracakları zaman bedava arsa ve hibelerden faydalanıyorlar.
Başka örnek: Şirketler güçlü oldukları için haklarını savunabiliyorlar ve haklarından fazlasını geri alabiliyorlar. Vatandaş alamıyor.
Başka örnek: Şirketler bol bol vergi kaçırabiliyorlar. Ama vatandaş vergi kaçıramıyor.
Başka örnek: vakıflar kurup devletten yardım alıp vergi ödemiyorlar.
Bunun gibi sizde eklemeler yapabilirsiniz, ilk aklıma gelenler bunlar.
Kişi olarak harcamalalrı ile vergi veriyorlar. Evet bizim gibi veriyorlar ancak durum çok farklı. Vatandaşın cebine aylık brüt 15bin giriyor bunun tamamını harcıyor. Kafadan devlet %30 civarı kesişyor kalanınında dolaylı vergilerle %20si en az gidiyor. Yani BRÜT maaşın %50 si vergiye gidiyor. Zenginin aylık BRÜT geliri ise 1milyon desek. Tavandan devlet kesse sanırım 20bin keser. harcamaları ile ne kadar gider, ayda 30bin harcasa(harcamalarının önemli kısmını şirketine fatura edip vergiden düştüğünü unutmayalım, örneğin benzin, araba giderleri, dışarıda yediği yemekler bazen geziler vb.) 30 binde giden dolaylı vergi %20 desek. 6 bin eder, 20 binde devlet kafadan kesmişti 26 bin. 1 milyon gelirde 26 bin vergi.
Garibanın gelirinin %50 si vergi iken zenginin gelirinin %2,6 sı vergi.
Bu çok yüzeysel bir hesap ama gerçeği yansıtıyor. Detaya girsem kimse okumaz, okuyanların çoğu zaten anlamaz.
Sonuçta devleti sırtlayanlar maaşlı çalışanlar veya en alt üreten kesim. kendi patronu olupta sadece eve yetecek kadar geliri olanlarda bu işten zararlı çıkıyor.
Diceksinizki zengin 1 milyon kazanıyor ama 100 tane işçi çalıştırıyor, onlara iş aş veriyor. Doğru ama üreten yine o 100 kişi. Yani 100 kişi olmadan 1milyon gelir olmaz, patron olmadan 100 kişi iş bulmaz lafı doğru değil. o 100 kişi yine karnını doyurmak zorunda ve doyurur ama patron 100 kişi olmadan patronluk yapamaz.
Patronada çalışanada ihtiyaç var ancak sistem halkı soyma, çalışanı soyma üzerine kurulduğundan, çalışanlar devlet aracılığı ile sömürülüyor.
Devlet olanakları birilerine aktarılırken, vergilerle bu aktarılanlar çalışanlardan alınıyorlar.
Şu an çok açık bir örneğini yaşıyoruz. Geçiriyorlar. Devletten ve mevcut düzenden faydalanamıyorsanız geçen geçtiği ile kalıyor.
Mevcut düzenden faydalananlardan birini yazmıştım. Bir tanıdık 2020 den beridir şirketlere verilen ucuz pandemi kredileri ile gayrımenkul ve araba al-sat yaptı. Kredileri şirket için kullanmadı zaten şirket kağıt üzerindeydi. Devletten aldığı kredilerle al sat yaparak 10 milyon servet yaptı ve tek kuruş vergide vermedi. Dövizin yükselmesi son 3 yılda al-sat yapanları acaip zengin etti.
Kural neydi. "yerde bile bulsanız, üretmeden kazandığınız para diğerlerinden çıkar."
Bu kuralı 10 farklı şekilde yazıyorum ama öz aynı. Üretmeden paraya sahip olduysanız, o para diğerlerinden MUTLAKA VE MUTLAKA çıkar.
Dolaylı yollardan çıktığı için anlamazsınız. Nasıl çıktığını gerçek hayattan pek çok örnekle geçmiş yazılarda da anlattım.
Yazdıklarım okuyanın aklından bir müddet sonra çıkıyor ve yine aynı hikayeyi yaşıyorum. Çünki medya sizi öyle bir HIZLA dolduruyorki, benim yazdıklarımı unuttuğunuzdan medyanın ezberini tekrarlamaya başlıyorsunuz.
Medya sahipleri sistemi kuran ve en çok faydalanan grup.
Medya: TV'ler, Gazeteler, internet haber siteleri, sosyal medya kurumsal yayıncıları, sosyal medya paralı yazcıları vb..
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri