Originally Posted by
baddog
Değerli forumdaş......
Kısaca ......burjuva.....!!!!!!!!!!!!!!!
Burjuva tanımına tekrar bakmam gerekti.
Kelimeyi özellikle azılı gominis abilerimden bolca duymuştum, kötü anlamda kullanılıyordu.
Bu kelimeyi kullanmayayım çünki iyi şey çağrıştırmıyor. Orta sınıf derken iyi eğitim almış, veya kendini iyi yetiştirmiş orta gelir sahibi kesim diyeyim. Benim en tepede çalışan beyaz yakalı mühendis arkadaşlarım içinde köylü çocuklarıda vardı. Devlet okullarında okumuşlardı.
Ayrıca üniversite okumasa bile küçük yaşta belli bir meslek seçip o meslekte kendini yetiştirenlerde orta sınıf olabilirler. Aynı zamanda dünyayı da takip etmeleri yani okuyup araştırmaları gerekir. benim köyden çıkıp çok iyi eğitim alıp en tepede çalışan mühendis arkadaşlarımdan 2 tanesi bildiğin odundu. Ülkemiz ve dünya hakkında kara cahildiler. Yani sadece gelir açısından orta sınıftalardı, kültürel açıdan hala köy kültürü ile yaşıyorlardı. Onlara yol gösterip çalış demen gerekiyordu yoksa boşta kalıyorlardı. Çalış deyincede çok iyi çalışıyorlardı. O sayede oraya gelebilmişlerdi, aşırı ders çalışarak. başkada bişey bilmiyorlardı ama gelir açısından orta sınıfın üstündeler, çocuklarıda öyle olacaklar. Umarım çocukları çalışmanın yanında düşünmeyide öğrenirler diyeceğim ama düşünme öğrenilen bir şeymi genetik bir şeymi. Ben genetik olduğunu düşünüyorum.
Yani burjuva demek tam oturmuyor gibi. İyi Çalışan ve iyi okuyan kesim diyeyim. Okumaktan kastım üniversite değil.
Yada bir şey demeyeyim, daha fazla düşünmem lazım yanlış bir şey yazmayayım. Burjuva kelimesini kullanmayacağımdan dolayıda bu konuya kafa yormayayım, gereksiz vakit kaybı olur. Eski kalıpları sevmiyorum çünki çoğu ingiliz veya abd gizli servislerince insanları şartlandırmak amaçlı kullanılmış. Şartlandırıp kamplara bölmüşler. O kampları çatıştırıp kaos yaratmışlar. O kaos sonucuda düzelteceğiz diye müdehale ederek kendi isteklerine göre ülkeleri uyarlamışlar. Bizdeki 1980 darbesi gibi. Arap baharı savaşları gibi, Yugoslavya iç savaşı, Ukrayna-Rusya kardeş savaşı gibi.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri