Sayfa 133/1009 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    İşçi ve kalifiye eleman ayrımını bir yapalım devam edelim:

Evet kesinlikle maaş beğenmeyen işçide suç. Herkes kolay para kazanmanın peşinde. Tv dizileri programları sağolsun.

Biraz daha açayım, bahsettiğim bölge olan Ankara sincan organize sanayi çevresi kiralar 400-600TL, satılık ev fiyatları 60-130binTL arasındadır.

Önerilen maaş net 1900TL, bunun tabi fazla mesaisi de var. Ailede yaşı gelen herkes çalışıyor. Adam diyor ki ben 1800'e xxx markette çalışırım. Sende çalışacaksam 2500. Aralarında bir örgütlenme meydana gelmiş. Bir havalar bir havalar.

Haliyle şu anda işçilerin 1 yıl önceye göre neredeyse tamamı suriyeli olmuş durumda. İşveren oh be diyor. Ayrıca suriyelilerin çok çalışkan olduğundan bahsetti. 1,5 işçi gücünde adamlar diyor.

Kısaca çok çok memnun kendisi.
    İşte hata burada sadece bi bölgeden bahsediyorsunuz,, ama suriyeliler turkiyenin her yerini kapladı, ,, bizim burada ise 1500 tl ye sigortasi ayda 10 gün yatsada çalışacak adam çok! !! Neresi diye merak ediyorsan kütahya, ,,, ayrica benim kendi memleketimin insani daha iyi şartlarda yaşamayı hak ederken bu suriyeli sevdasini anlamış değilim, ,, benim insanim vergi verir,, gerekirse şehit olur,,,syn turnike size bi sorum olsa, ,, siz bi işyerinde calisiyorsunuz maasinizda 2,500 tl,, sizin patron gelse deseki maasini 1500 e indirdim, ya bu sartlarda çalış, yada kovdum seni, disarida zebil gibi suriyeli var bu paraya çalışacak, ,, ne yapardiniz,,, şimdi kalifiyeli eleman gücünü bi gecin,,, turkiyede kalifiyesiz eleman olarak en az 2 milyon çalışan var,,,,

2. Cobanlar da suriyeli, kimse 4 bin liraya coban aramiyor artik.

3.  Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku

Haftaya sessiz, dingin başladık. Ana destek üzerinde kalma isteği var. 3,57 üzerinde hareket belirgin bir biçimde agresifleşir. ABD açılışına kadar önemli bir hareket beklemiyorum.
    Topik başlığına uygun mesajınız için teşekkürler..

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Maaş beğenmeyen işçiler iş alanlarını suriyelilere kaptırmaya son sürat devam etmekteler. Farkına vardıklarında çok geç olacak.

Tanıdığımın fabrikasında işçilerin neredeyse tamamı suriyeli olmuş. Bu adamlar birlik olup işçinin çalışmadığı ücretten çalışıyorlar harcamaları minimumda tutup topluca para biriktiriyorlar.

Bu arada bahsettiğim tanıdığım bundan bir yıl önce Ankara'da ayda 1900TL ye işçi bulamıyoruz diyordu, adamlar sanayide çalışmaktansa aynı paraya market vs. gibi daha hafif işleri olan yerleri tercih ediyorlar bizden 2500 gibi rakamlar istiyorlar diyordu.

Suriyeliler ileride marketleri, dükkanları fabrikaları işletmeye başlarlar.

Bizimkiler uyusunlar.
    Syn turnike bekara karı boşamak kolay.hocanin dediği gibi damdan düşünce konuşalım.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İşçi, Suriyelilerden rahatsızsa, onun haksız rekabet olarak kendi pozisyonunu zayıflattığını düşünüyorsa, örgütlenip sesini duyurmalı.

Onu da biz düşünecek değiliz.

İşçilerin önemli bir kısmı bu yönetim ve uygulamalarını onaylıyor, oyunu bu yönde kullanıyorsa, sesini çıkarmak konusunda da isteksiz davranacaktır.

Faiz cephesinde bugün vadesi dolan mevduat hesaplarıma önerilen faize bakınca geçen aya göre ciddi fark var.

Kimsenin Nurettin Canikli abuk tehditlerini ciddiye aldığı falan yok.

Dolar kurunu 3,50 nin altına getirecek niyet kimsede yok bana sorarsanız.

Nurettin Canikli de bile.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    İşçi ve kalifiye eleman ayrımını bir yapalım devam edelim:

Evet kesinlikle maaş beğenmeyen işçide suç. Herkes kolay para kazanmanın peşinde. Tv dizileri programları sağolsun.

Biraz daha açayım, bahsettiğim bölge olan Ankara sincan organize sanayi çevresi kiralar 400-600TL, satılık ev fiyatları 60-130binTL arasındadır.

Önerilen maaş net 1900TL, bunun tabi fazla mesaisi de var. Ailede yaşı gelen herkes çalışıyor. Adam diyor ki ben 1800'e xxx markette çalışırım. Sende çalışacaksam 2500. Aralarında bir örgütlenme meydana gelmiş. Bir havalar bir havalar.

Haliyle şu anda işçilerin 1 yıl önceye göre neredeyse tamamı suriyeli olmuş durumda. İşveren oh be diyor. Ayrıca suriyelilerin çok çalışkan olduğundan bahsetti. 1,5 işçi gücünde adamlar diyor.

Kısaca çok çok memnun kendisi.
    herkes kolay para kazanmaya çalışır. Bu da en doğal hakkıdır. Madem bu kötü bişey o arkadaşınız kapatsın fabrikayi işçi olarak çalışsın.

Bu " kolay para kazanma derdinde olan işçi" söylemi son yıllarda işsizliği düşürmedikçe hükümetin uydurduğu bi söylem...

Aynı maaşı alacağınız bi markette kasiyer mi olmak istersiniz bi döküm fabrikasında bi inşaata işçi mi? %20-30 fazla verse bile çoğu kişi kasiyerliği tercih eder. Bu da hakkıdır.

O arkadaşınız suriyeli'lere 1900 mü veriyir 1000 lira verip sigortasiz kayıtsız kuyutsuz mu çalıştırıyor... tabi ki ikincisi...
    Şöyle düşün Turk işçiye 1900 lira verse vergisi şu su bu su 2500 den aşağı maliyeti olmaz isverene.
    Bu paraya 2,5 tane Suriyeli çalıştırır. Yani 1900 e değil 1500 e de Türk işçi bulsa kalifiye eleman isteyen bi iş olmadıktan sonra ça-lış-tır-maz!!!
    Sonra da çıkıp "Türkler iş beğenmiyor" bıdı bıdı öter ... nasıl olsa gariban işçinin sesi çıkmıyor. Devlet yani hükümet de aynı yalanı söylüyor. Sana kimse niye yalan söylüyorsun diye de sormuyor. Ohhh mis!!!!

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

En güzel yalanlardan biride ''ara elemen yok'' lafı..karaborsaymış..

İşveren sanki roket imal ediyorda, ara teknik eleman bulamıyor..

Adam gibi ücret verdin, adam gibi çalıştırdın da, eleman mı bulamadın..

8. 3.55 e bi kafa attı kamyon dolusu satıcı geldi o fiyatta..
    3.55 üstünde 3.65..

altta 3.48 zayıf desteği.
    daha da altında 3.30

MB sıkı duracaz dedi..
    Global manada dolar güçsüz..

Dolar almanın bir manası yok şu aşamada..

Sayfa 133/1009 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •