Originally Posted by
Bombalar
15 yýldýr borsadan hisse alýp satarým böyle Vampir bir tahtacý daha görmedim. Al-Sat yapa yapa içi geçti boþa debeleniyorsun tahtacý.
Bu arada AKYATIRIM BÜYÜYEN ÞÝRKETLER FONUNDA OZKGYO var , Fon büyüklüðü 432 Milyon TL 14.07.2023 Tarihinde iþlem görmeye baþladý TEFAS'da . Bu fonda bulunan þirketler :
Özak GMYO, Logo Yazlým, Doðuþ Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikalarý, Yataþ, Giriþim Elektrik Sanayi, Smart Güneþ Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gýda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaþ, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Þefler Gýda, Aksa Enerji, Goknur Gýda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör.*
Muhtemeldir ki bu fonun büyüklüðü yakýn zamanda 1 Milyar TL 'yi bulur . %3'ü bile OZKGYO'ya ayýrsa 30 Milyon TL civarýnda lot demek. 1 Milyar TL 'ye ulaþtýðýnda benim hesaba göre yaklaþýk 20 Milyon TL tutarýnda bir rakam OZKGYO hisse senedi kýsmýna akar minimum fazlasý da akarsa yaklaþýk 1-1.5 Milyon TL arasý þimdilik baþlangýçta alýnacak lot demek.
Bu kaðýdý götürecek olan bu tip fonlarýn akmaya baþlamasýdýr kaðýda . Örnek vermek gerekirse kaðýt Eylül'ün 20 'sinden sonra kuvvetle ihtimal BÝST100'e girecek buraya girdiðinde kaðýda çok ciddi bir fon akýmý olacaktýr , 1-1.5 Milyon lot felan deðil 20-30 Milyon civarý alýþ yönünde Lotlardan bile bahsedilebilir . Bist 50 'ye bile bence girme potansiyeli var . Bist 30 'da ki EKGYO 'nun piyasa deðeri 31 MilyarTL , bizim piyasa deðerimiz 12.5 Milyar TL ancak defter deðerimize bakýldýðýnda 50 Milyar TL 'ye ulaþan bir mülkün üzerinde oturuyor kaðýt . Yani BÝST 100 garanti gibi , Bist 50 kýsa süre sonra ulaþýlacak hedef , Bist 30 ise uzun vadeli fakat girdiðinde HÝKAYE TAMAMEN DEÐÝÞÝR KAÐIT FÝZANA BÝLE GÝDEBÝLÝR . 30-40 TL olur mu ? Eðer bist 30 'a girerse siz diyin 50 ben diyeyim 100 Hikayenin limiti dahi yok çünkü lot kalmaz fonlara bile verilecek.
Kýsacasý altýn madeninin üstünde oturuyoruz , fakat madenin üstünde bir de Vampir var sürekli olarak al-sat yaparak kaðýttan milleti kovmaya çalýþýyor . MALINIZI KAPTIRMAYIN BENCE , ELÝNDE SONUNDA "SEVE SEVE" bu kaðýt çok deðiþik yerleri görecek potansiyele sahip Yatýrým Tavsiyesi Deðil .
Yer Ýmleri