Originally Posted by
edalcove
Adnan Çolak'ın hissesinde şeffaflık hiç beklemedim. Bist'de yayınlanan ilk 100 hissede bile faliyet raporlarında hiçbirşey yazmaz, kopyala yapıştır. Kurumsal yönetim, sürdürülebilirlilik hepsi göstermelik. Koca koca firmaların (isim vermeyeyim) sürdürülebilirlilik raporları komik derecede, amaç dostlar alışverişte görsün. Sonuçta ülkenin durumu belli, benim ifade etmek istediğim şey GYO olmadığı için zorunluluğu yok ve bilgiyi minimumda tutuyorlar.
Yıllar önce büyükçe bir firmanın genel kuruluna katılmıştım çünkü dip notlar ve raporlarda yeni birşey yazmadıklarını son 4 yılda hep eski bilgileri kopyaladıklarını farkettim. Genel kurulda benimle birlikte 5 kişi vardı bir de onlinedakiler. Tüm soruları sordum sahibi ile bayağı konuştuk adam çok sağlam sorular sordun bravo dedi, biz bunları açıklayamak istemiyoruz çünkü rakiplerimiz o zaman karşı atağa geçiyor, boyumuzun ölçüsünü aldık demişti. Adam kendi açısından haklı ama halka açılmak da bu değil.
Ama bu adese farklı gerçekten. Kötü ve kötü niyetli bir yönetimi var bence ama yine de yükselme potansiyeli yüksek.
Yer İmleri