Oooo güzel güzel CEO ile telepati yoluyla iletişim kurma imkanına/kabiliyetine sahip olanların topiğinde olmak ayrıcalıklı hissettirdi![]()
Az insan çok huzur
Resmi sitede yatırımcı sunumları kısmında var. Dün bilançodan sonra yüklenmiş
https://www.turcas.com.tr/docs/finan...unumu-2c23.pdf
Dün saat 21:00 gibi siteye yüklenmişti
Stokların zarardan , kâra geçecek olması. Tek seferlik 10 yıllık santral bakım ücretinin , favökü eksiye geçirmesi. Kurun uzunca tutulup, seçim sonrası salınması vs… Belkide en kötü geride kaldı.
Panik insana gece yarısı sandviç bile yaptırır![]()
Az insan çok huzur
Demekki 1.150 milyar TL lik stok zararı olmasa 270 milyon kar açıklayacakmış
Doğalgaz santrali 10 yıllık bakım bakım masrafları ve 2 aylık üretim kaybı tuzu biberi olmuş
Asıl ben başka bir ayrıntıya takıldım
TFRS 9 Finansal Araçlar Standardı’na göre ATAŞ gerçeğe uygun değerinden muhasebeleştirilmektedir. 30 Haziran
2023 tarihi itibarıyla bağımsız değerleme şirketi tarafından yapılan sabit kıymet değerleme çalışmaları uyarınca ortaya çıkan “gerçeğe uygun değer farkı” kar veya zarar tablosunda “Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler” (Dipnot 14)
altında muhasebeleştirilmiştir
Ataş değerleme yapmışlar , Turcasa ait %5 Ataş değeri bir anda 17 milyondan 125 milyona çıkmış.
BP nin %65 ortak olduğu bu depolama tesisinde sanırım Bp Vitol satışı sebebiyle yeniden değerleme yapılmış. Bayram değil seyran değil neden durduk yere değerleme yapsınlar ki?
Sadece Ataş 2.5 milyar TL ediyorsa ,acaba benzer bir yeniden değerleme yapılsa Shell kaç eder?
Shell Türkiye %30 payı bilançoda 328 milyon gözüküyor.
Ataş 2.5 milyar
Shell Türkiye 1.1 milyar
;)))))
Yer İmleri