Sayfa 966/994 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by kartopu Yazıyı Oku

otokar haftalık dolar grafiği . y t d
    Sayın kartopu merhaba,
    grafik için teşekkürler,
    Haftalık usd grafiği güzel görünüyor, fincal kulp formasyonu çiziyor,
    Eğer 11,7usd üzeri kulp hedefi 18 usd , buraların üzeri fincan hedefi 28usd, benim bakış açım logaritmik haftalık grafiğe göre,
    tabiki bu hedefler kısa süreli değil, uzun vade hedeflerdir,
    Yatırım tavsiyesi değildir,
    iyi çalışmalar,

2. Merak edip bilanço ve gelir tablosuna baktım. Olumlu tarafı birinci çeyrekten daha iyi bir gelir tablosu gelmiş. Firma 1 nci çeyrekte esas faaliyetinden para kazanamazken ikinci çeyrekte esas faaliyetinden para kazanmayı başarmış . Olumsuz yönleri artan stok artan ticari alacaklar ve artan borçlar. Çok borçlu 20 milyar aktifin sadece 2 milyarı özkaynak kalanı hep yabancı kaynak ve özellikle bu paranın 11 milyarı banka borcu . Bence şirketinin önünde zorlu bir süreç var. İnşallah daha iyi olur. Hissesini alırmısınız deseler ben bu bilançoyu satın almam . Daha aşama kaydetmesi lazım.
    Son düzenleme : abrek14; 27-07-2023 saat: 01:12.

3.  Alıntı Originally Posted by abrek14 Yazıyı Oku
    Merak edip bilanço ve gelir tablosuna baktım. Olumlu tarafı birinci çeyrekten daha iyi bir gelir tablosu gelmiş. Firma 1 nci çeyrekte esas faaliyetinden para kazanamazken ikinci çeyrekte esas faaliyetinden para kazanmayı başarmış . Olumsuz yönleri artan stok artan ticari alacaklar ve artan borçlar. Çok borçlu 20 milyar aktifin sadece 2 milyarı özkaynak kalanı hep yabancı kaynak ve özellikle bu paranın 11 milyarı banka borcu . Bence şirketinin önünde zorlu bir süreç var. İnşallah daha iyi olur. Hissesini alırmısınız deseler ben bu bilançoyu satın almam . Daha aşama kaydetmesi lazım.
    Bu yıl satışlar ve Bilançolar iyi değil, buna rağmen hisse iyi yol aldı. Temel nedeni savunma sanayi ürünlerinin satışı olasılığıyla uzun vadeli büyük beklentilerin oluşması. . Tabi bu kazakistana büyük miktar zırlı araç satışı söylenceleri gercek mi yoksa yüksek miktarda hisse taşıyan bazı spekletin marifetiyle oluşturulan haber söylenceler mi bilemiyoruz.. şirketten bu konuda bir yalanlama veya doğrulama şrklinde bir açıklama da olmadı…

Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Bu yıl satışlar ve Bilançolar iyi değil, buna rağmen hisse iyi yol aldı. Temel nedeni savunma sanayi ürünlerinin satışı olasılığıyla uzun vadeli büyük beklentilerin oluşması. . Tabi bu kazakistana büyük miktar zırlı araç satışı söylenceleri gercek mi yoksa yüksek miktarda hisse taşıyan bazı spekletin marifetiyle oluşturulan haber söylenceler mi bilemiyoruz.. şirketten bu konuda bir yalanlama veya doğrulama şrklinde bir açıklama da olmadı…
    IDEF'te bir arkadaş sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Hatta orada sergilenen 8x8'mi görüşülüyor diye sorduğumuzda, hayır cevabını aldık. Kaç adet veya kaç tür 8x8 olacağı veya kulelerin Türk mü Kazak mı olacağı konusunda herhangi bir bilgi vermediler. Bence Kazakistan projesi konusunda yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Ortak üretim olacağını tahmin ediyorum. Otokar'dan Kazakistan'a teknoloji transferi olacaktır ve bölge ülkelerinin pazarlarına kolay erişim sağlanacaktır. Bize düşen sabırla beklemek.

Güzel bir bilançoyla iyi bir kap'a ihtiyacımız var,fk olmuş 80 fiyat olarak da ahım şahım bir şey yapmadık.
    Bilançolar zayıf geliyor, sağlam zırhlı gelmeden de düzelmeyecek bu iş.
    Ben hep tutmaya devam edeceğim de artık sağlam bir gülmeyi hakediyoruz.

6. Enflasyon karşıdında maddi duran varlıkların bilançodaki karşılıkları çok komik rakamlar.
    Artık koç grubuda borsadaki diğer bir çok şirket gibi maddi duran varlıkların yeniden değerlendirmesini yapıp güncel karşılığını bilançolara yansıtmalı.
    Yarırımcılar tarafından şirket gercek özsermaye gücü bilinmeli. Ayrıca sermaye artışı durumlarında iç kaynak karşılığı yüksek olur.

Bay__Ballı Guest

Sayfa 966/994 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •