Ýnþallah en azýndan onu kazanýyoruzdur...
"
AFP ajansýnýn haberine göre, Suriye'deki silahlý gruplar sýðýnmacýlarý Türkiye destekli paralý asker gibi göstererek Libya'ya kaçýrýyor
Ýddiaya göre, masraflar ise Türkiye tarafýndan ödenen "maaþtan" karþýlanýyor
"
https://www.dwturkce.com/tr/t%C3%BCr...olu/a-66547717
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
Asgari ücretliye son 2 senedir yapýlan sürekli zamlar ve EYT li saysýnýn bir kaç milyon ek emekli oluþturmasý, ekonominin belini iyice büktü. Zaten ondan önce bile durum kötüydü. Ýyice berbat oldu. Uzun süre kimseye zam falan yok. Kim gelirse gelsin para zam falan yok bundan sonra, en az 3 sene. Kamudaki memur ve iþçi sayýsýn da yarý yarýya azaltmalarý lazým denk bütçe için. Yavaþ yavaþ personel sayýsýný da azaltýrlar mecburen.
Seve seve böyle yapacaklar, yada Arjantin Venezuela loading...
Baþkan "nas" meselesi zaten "sonun baþlangýcý" için yeter veriyi saðlamýþtý.
"Gerisi ihalenin kime yýkýlacaðý" meselesi.
"Asgari ücretliye sürekli yapýlan zamlar" falan tabii ilgisi olmayan için komik meseleler...
Asgari ücret ülkenin ortalama maaþý olmuþ... %57 dýþýndakilerin skalasý da +%10 dur max...
![]()
Ben devamlý primlerimi tavandan ödedim resen emekliye mecbur edildim RTE tarafýndan 28 sene çalýþtým 8780 gün pirim ödedim,ara boþluðum Almanyaya öðrenime gitmemden kaynaklanýyor,tabi bide darbe olacak kaygýsýylan gitmiþtim haziran 1980 yýlýnda,1982 sonu yýlýnda geri döndüm,aldýðým tazminat Ankarada bir daire alýyordu,þimdi o daireler 10 milyondan aþaðýya deðil,iki defa devletten tazminat aldým,çünkü yurt dýþýndan geri döndüðümde tekrar kamuya girdim,ama amele olarak,önce tepedeydik dönüþte sýradan amele ustasý,10 sene ankarada kaldým forsluydum,forsumuzu evren iti yerlen bir etti özal dahil,resen emekli olduðumda 35.000 tl almýþtým,oda 1 daire alýyordu iyisinden,5 katlý evim var ana cadde kenarýnda bahçeli,bunlarýda zor þartlarda yaptýrmýþtým,21 sene olmuþ emekli olalý 2003 yýlýndan beri 650 dolar karþýlýðý emekli maaþým vardý,yani bugünün parasýylan 17.500 yapýyor,ama nalet iktidar bana 11.700 veriyor,yani asgari ücretten 300 fazla,bu naletlerde 2000 sonrasý intibaklarýda vermedi,2000 öncesilere verdiler bizimlen maaþlarý eþit oldu...iyiki konutlarým imdadýma yetiþti 2017 yýlýnda,toplamda 100 dönüm yerimiz var bað,bahçe orman,giresun dýþýndada var sayýlýr,istanbulda ve alanyada 1 dairem var,3 arabam,arnavutköydeki dairemi sattým benim oðlana kýzarak tekneylen beraber,beþiktaþtaki duruyor,bunlarý hep kendi imkanlarýmlan aldým ata malý haricinde,zaten ata saydýðým insanlar çok cimriydi metelik koklatmazlardý,öteye göçtüklerinde mal deliye kaldý misali oldu 2017 sonrasý 40'ka yakýn dairem oldu 3/1 kýsýmýný sattým borsada,fonda,döviz,altýnda deðerlendirdim,ama insanýn maaþý güvencesidir ben ona bakarým,benim oðlan haylazdýr bana çok darbe attý,ama 2 kýzýmýn gittiði yerler çok zengin,benim oðlan hem onlarý ve beni týrtýkladý devamlý 1 milyona yakýn paralarýmýzý ütüledi,esasýnda iyi yönetmendi bebek,arnavutköy camiasý iyi tanýrdý,ünlülerlen iþ yaptý,cnn,atv vs,eski GS baþkaný adnan öztürkün yanýndaydý,ayrýldý baþka kurumlara geçti iflas etti giresuna yanýma döndü çoluk çocuk,yani piyasaya borçlandýðý için kaçtý geldi,ikamet hala arnavutköy gözüküyor,yani o yönden dertliyim,piyasaya taktýðý borçlarda var,adressiz ikamet ediyor,zaten mefta olmamýz yaklaþtý yaþ 70'e dayandý,gözümün nuru aktý ak yönetiminin defolup ne zaman gidecek diye,adamlar çivi çaktý ülkeye her yere el atýp soyup soðana çevirdiler,ekonomi yerle bir,kasada para yok olduðundan vur abalýya diyor bizlere
![]()
Yer Ýmleri