Tefastaki veriler açık. 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl. Hepsinde açık arayla hisse senedi fonları daha iyi getiri sağlamış.
Tefastaki veriler açık. 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl. Hepsinde açık arayla hisse senedi fonları daha iyi getiri sağlamış.
bunları borsa 4200'e giderken hiç demiyordun. hatta bist artık enflasyonla ilgilenmiyor yorumu yaptığımda beni onaylamıştın. seninki en acemilerin tepkisi hocam kusura bakma da. +20 yapınca coşmak, -20 yapınca paniğe kapılmak. usta olan herkes zirveden -20 yapınca alır, +20 yapınca satar. 20 tabiki pek tutmayabilir ama asırlık borsa tarihinde sürekli faiz üstü kazanmak isteyenler için sihirli bir rakamdır yani..marketler de misal hep %20-25 indirim yapar genelde..bu rakamın ticarette bir anlamı olmalı..kendin ne yapıyorsun onu bilemiyorum pek yazmıyorsun ama 6 bin yapınca satacaksan buralardan sakın alma: ) o yöne düşüş olursa stop planın nedir öğrenmek isterdim. öyle bir düşüş imkansız demeyecek kadar kıdemlisin: )
Son düzenleme : friendly_1980; 19-08-2023 saat: 14:43.
Herkes Bist'in durumuna göre görüşünü paylaşıyor, ben de paylaşayım.
Kısa vadede nereye gideceğini bilmiyorumTek bildiğim, planıma göre %70 olan hsyf oranımı:
Bist 6300 altını görürse %73'e,
Sırasıyla 5900 altını görürse %80e
5500 altını görürse %89a
4700 altını görürse %93e
3900 altını görürse %96 ya
3150 altını görürse %100e çıkaracağım.
Bu seviyler nereden çıktı, bu seviyeler zirve 7869 dan %20, %25, %30, %40, %50, %60 geri çekilme seviyeleri.
Bistte zirve yenilendikçe, bu rakamları da yukarı revize ediyorum. Eğer dediğim geri çekilmeler olursa, ve hsyf oranımı arttırırsam, tekrar zirve görüldüğünde, tekrar orjinal %70 hsyf oranıma geri döneceğim.
Böylelikle, ne alayım ne satayım diye de düşünmüyorum.
Uzun vade(min 10 yıl üzeri) yatırım yaptığım için, kendim için daha iyi olan bir strateji bulana kadar bu şekilde devam ediyorum. Disiplin ve sabır üzerine odaklaniyorum.
Herkesin risk algısı ve yatırım vadesi farklı olduğu için yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar.
Benim yatırımım uzun vade
2019'dan bu yana aldığım hiçbir fonu satmadım.(PPF'ler ve son dönemde aldığım hjb hariç)
Tamamı ciddi oranda karda.
Bu arada ne eksiler gördük saymakla bitmez.Hiç birinde panikleyip satmadım.
O yüzden düşüşler umurumda değil.
Yukarıda yazdığım gibi düşerken satıp dipten alanlar sonra tekrar tepeden satanlar varsa onlarada helal olsun derim.Bende satış yok maalesef.
Yanlız dikkatimi çekti, bist artacak paniğe gerek yok dediğimde baya baya tepkili mesaj yazanlar oluyor.
Galiba düşüş bekleyip bir türlü gelmeyince dışarıda kalanlar bu arkadaşlar.
Yok yahu ben dedim diye mi bist düşmeyecek.
Artık fikrimi değiştiriyorum bist düşecek arkadaşlar, düzeltmeyi bekleyin, uygun fiyata alırsınız.
IPB fonundaki yurt paydaşları, zar atıp kumar oynar gibi bahse girmiyorlar... Ipb fonundaki düşüşler hep, kardan zarar... tepeden düşüşler... yani masada kar bırakıyorlar. Geçmişte öyle olmuş gelecekte de aynı olacak diye bir şey diyemeyiz çünkü elimizde istatistiksel olarak değerlendirmek için yeterli adette tekrar yok. 3 -5 kez olan şey, sayı olarak istatistik biliminde kaale alınmaz. IPB fonu taşıyorsan başta mösyö Tufan olmak üzere, fonla haşr neşir olan istanbul portföy paydaşlarına güveneceksin ya da çok iyi para kazandıysan karını realize eder sonra tekrar gıdım gıdım alırsın bak bu da bir seçenek, fakat fönü yönetenlere zar atıyorlar dersen, eksik bilgi edinimi ile hatalı intibanla gelip burada yanlış yorum yazıyorsun demek olur ! önce fön yöneticisinin kertik* yönetimindeki kafa yapısını anlamak lazım... onun için de, yazılı görsel medyada takip edip bilgin olması lazım.
*mangır**
**mangır = para
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
nasıl ki bangaların itibarını zedeleyici toplumu panikletici yorumda bulunmak suçtur, aynı şeyin fonlarla da ilgili geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. haaa bence iyi yönetilmiyor dersin o olabilir fakat zar atıyorlar dedin mi seçtiğin kelimeler porblem teşkil eder...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ama mızıkçılık yok şimdi sen de bist olsun abd olsun çakıldığı zamanlar piyasalar mahvoldu ben hisselerden kilometre uzak dururum diyorsun hep ona bakarsan: ) burdan alıp ölümüne tutarak aylarca bekleme maliyetini göze alıyorsan dipten alan haydi haydi kaçırmamalı neden uzak dursun.
Yer İmleri