Artan

20,24 10 18:10
202,70 9.98 18:10
15,21 9.98 18:10
11,15 9.96 18:10
10,73 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,34 -10 18:10
61,70 -9.99 18:10
32,96 -9.99 18:10
31,92 -9.98 18:10
74,90 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.028.660.685,75 18:10
9.497.456.786,10 18:10
8.698.546.854,50 18:10
8.249.481.501,95 18:10
6.736.457.945,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2978 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Hocam böyle coşkulu yükselişlerin ardından işin doğası gereği düzeltmeler, dinlenmeler, toparlanma ve yeni coşkular yaşanmasının son derece olağan bir akış olduğunu biliyoruz.
    Elbette bunlar bir sebebe, bahaneye dayanacak. Bu kimi zaman kkm, kimi zaman ekonomi yönetiminin görevden alınması, kimi zaman siyasi krizlerle yaşanacak. Çoğunun da esasında ekonomik bir temeli olacak.
    Bugün de yeni bir süreç mi başlayacak, ileride endeks grafiğine bakınca, 24 ağustos tarihinden itibaren bir kırılma, ardından bir ölü kedi sıçraması sonrasında esaslı bir düşüş ve testere piyasasının yansımalarını mı göreceğiz bilinmez. Belki de tam tersi olacak.
    Bu arada portföyünü aynı zamanda dolar bazlı takip edenler icin de ilginç bir gün olmuştur. Tl bazında değer kaybederken usd bazında değer kazandı bir kısım portföy.
    Ben olaya ceyreklik etaplar şeklinde bakıyorum.
    Hatırlarsanız önümüzdeki çeyreğin hikayesi ne olur diye sormuştum.
    Artık döviz pozisyonu/ihracatçı şirketler ve kur farkı gelirleri olmayacağı anlaşılıyor.
    Şimdi sayacı sıfırlayıp önümüzdeki döneme bakacağız. Onu da kasım ayinda olçecegiz.
    Bahsettiğiniz hisseler tanıdık geliyor. GEDZA ve OZRDN i mukayese ediyordum ben de.
    ORGE ve DESA benim iptidai filtrelerimden geçip havuzda kalanlardı.
    Bu arada ben de TLMAN'ları elden çikartıp GENTS, KLKIM, ATATP arasinda pay ettim.
    Duruma göre belki eldekilere uygun fiyatla ilaveler ya da portföye 1-2 hisse daha ilave ile yeni ceyreğe yol almış olacağım.
    Hakkımızda hayırlısı diyelim.

2.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Hocam böyle coşkulu yükselişlerin ardından işin doğası gereği düzeltmeler, dinlenmeler, toparlanma ve yeni coşkular yaşanmasının son derece olağan bir akış olduğunu biliyoruz.
    Elbette bunlar bir sebebe, bahaneye dayanacak. Bu kimi zaman kkm, kimi zaman ekonomi yönetiminin görevden alınması, kimi zaman siyasi krizlerle yaşanacak. Çoğunun da esasında ekonomik bir temeli olacak.
    Bugün de yeni bir süreç mi başlayacak, ileride endeks grafiğine bakınca, 24 ağustos tarihinden itibaren bir kırılma, ardından bir ölü kedi sıçraması sonrasında esaslı bir düşüş ve testere piyasasının yansımalarını mı göreceğiz bilinmez. Belki de tam tersi olacak.
    Bu arada portföyünü aynı zamanda dolar bazlı takip edenler icin de ilginç bir gün olmuştur. Tl bazında değer kaybederken usd bazında değer kazandı bir kısım portföy.
    Ben olaya ceyreklik etaplar şeklinde bakıyorum.
    Hatırlarsanız önümüzdeki çeyreğin hikayesi ne olur diye sormuştum.
    Artık döviz pozisyonu/ihracatçı şirketler ve kur farkı gelirleri olmayacağı anlaşılıyor.
    Şimdi sayacı sıfırlayıp önümüzdeki döneme bakacağız. Onu da kasım ayinda olçecegiz.
    Bahsettiğiniz hisseler tanıdık geliyor. GEDZA ve OZRDN i mukayese ediyordum ben de.
    ORGE ve DESA benim iptidai filtrelerimden geçip havuzda kalanlardı.
    Bu arada ben de TLMAN'ları elden çikartıp GENTS, KLKIM, ATATP arasinda pay ettim.
    Duruma göre belki eldekilere uygun fiyatla ilaveler ya da portföye 1-2 hisse daha ilave ile yeni ceyreğe yol almış olacağım.
    Hakkımızda hayırlısı diyelim.
    GEDZA ve OZRDN hala listemde duruyor, önümdeki dosyada Portföy haricinde listemde kalanlar ARDYZ, OZRDN, GEDZA, YUNSA, MEGAP, TEZOL, TMSN ve PNLSN.. Ama listeyi daraltmak için Halka Açık Piyasa Değerini 5 Milyar TL ile sınırladım, üst limit olarak. Yoksa bu listede alınabilecek kriterlere haiz olan 60'ın üzerinde şirket vardı ve bazıları kalanlardan daha iyi alternatif olabileceklerden, işin açıkçası. Elbette bu sorgulanabilir bir filtreleme modeli. Şirketlerin piyasa değerlerine limit koyuyor olmak. Ama mantığım çabuk gidebilecek hisseleri bulmak, hem finansalları iyi, hem makul fiyatlı, hem de görece ufak olmasını bu yüzden istiyorum. Görece ufak olmasının bir yığın dezavantajı da var. Endeks 2 düşerken 5-6 düşmek gibi. Ama piyasa iyiyken de sert çıkıyorlar. Bunun dozunu iyi ayarlayabilirsen, portföyün büyüme hızı da artıyor haliyle.

Net YP pozisyonu ile prim yapabilecek hisse olayı senaryo olarak mevcut kurlarla bu çeyrek zaten bitmiştir, yukarda dediğin gibi. Portföyü oluştururken de bu durumu hiç bir şekilde filtreleme unsuru olarak kullanmadım zaten. MB faiz artırım kararından önce bile 30 Haziran kuru ile mevcut kur arasında % 5 civarı bir fark vardı, o da hiç bir şirketi pozitif ya da negatif anlamda çok fazlasıyla etkilemezdi benim listeme girenler açısından. Tek bir husus var, ALKIM'i görece düşük kurlar dışarıdan ithal kağıtlara karşı rekabet anlamında negatif etkileyebilir, iştiraki olan ALKA'nın marjları açısından. ORGE'nin de bir çok kontratı dolar ya da EURO bazlı olabiliyor. Ancak ben hesaplamalarımı dünkü kura göre yapmıştım, 30 Eylül'e kadar kurların en kötü dünkü seviyelerine tekrar gelebileceğini düşünüyorum. O sebeple sonuç itibariyle çok sapma olacağını düşünmüyorum. DESA'daki durumu yakından izleyeceğim. Ancak orada İtalya'daki yatırımlarının ekstradan bir dönüşümü olabileceğini düşünüyorum.

Hakkımızda haıyrlısı elbet.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •