Originally Posted by
işçi74
Abi bunlar çökmesin diye tedbir felanmj alıyor istiraklere ,aklıma öle.geldi
Her şey olabilir ama bana göre esas nedeni teknik sorunlar. ERP vs programları ile şirketleri yönetmek mümkün ama ana bankacılığın içine monte etmek çok zordur.
Bankalar kanununa göre iştirakler için ayırılabilecek sermaye sınırları var. Geçen TV'de konuştular, sohbet odasında da denk geldim, bu tip şey bekleniyordu muhtemelen.
Normalde ana holding altında finansal holding ve non-finansal holding şeklinde 3 holding kurulması lazım ama vergi kanunları nedeni ile çok masraf çıktığı için yapamıyorlarmış. Atatürk vasiyeti de var.
Koç Holding, Aygaz elindeki Tüpraş ve Koç Finansal hisselerini aldı, Sabancı da zamanında Aksigorta içindeki Akbank hisselerini almıştı, o tip örneklere bakarak en az vergi doğacak şekilde bir şeyler yapacaklar bence.
TSKB'de Vakıfbank'ın da payı var, onlar ile filan bence görüşülmüştür.
>>>>>>>>>
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?M...evzuatTertip=5
Ortaklık paylarına ilişkin sınırlamalar
Madde 56 — Bankaların; kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar dışındaki bir ortaklıktaki payı kendi özkaynaklarının yüzde onbeşini, bu ortaklıklardaki paylarının toplam tutarı ise kendi özkaynaklarının yüzde altmışını aşamaz.
Bu Kanunun 55 inci maddesinin (e) bendinde belirtilen işlemler, birinci fıkrada belirtilen sınırların hesabında dikkate alınmaz.
(Mülga fıkra:20/2/2020-7222/18 md.)
Bankalar, kendilerinde doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olan ortaklık ve kuruluşlarda doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olamazlar, bunların hisse senetlerini rehin olarak kabul edemezler ve karşılığında avans veremezler.
Son düzenleme : ariston; 25-08-2023 saat: 22:14.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri