--hem ilk mahkeme hem de istinaf mahkemesi şirketi haklı bulmasına rağmen şirket davayı danıştay da kaybetmiş...yeniden değerlndirem mahkemede danıiştaya uymuş...ilk iki mahkemeninin de geçerli bir hukuki gerekçeleri olduğu su götürmez...
--karanlıkta ıslık çalmaya devam edin...
Ortada bir emsal karar yok diyorum, anlamıyorsun. Alakasız 2 ayrı dava. Mahkemeymiş, Danıştaymış bilmem neymiş...40 yıl bu işin içerisindeydim ben, kime ne anlatıyorsun ?
Diyorum ki, CANTE davasında 30 Eylül 2022 tarihinde, EPDK tarafından Usul ve Esaslar'da yapılan değişikliğin temel hak ve hukuk kurallarının aksine geriye dönük olarak işletilmesi durumu var. Senin temel yanılgın "yürütmenin durdurulması talebinin reddini" kaybedilmiş bir dava gibi görmen.
Bu mesajını ve son cümleni not ettim. 1 Eylül yani yarın Adli tatil sona erecek. Tahminim odur ki, 1.5-2 ay içerisinde (daha önce de olabilir) konu ile ilgili karar çıkar. O zaman konuyu detaylıca tartışacağız...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
https://www.caninsesi.com.tr/cante-k...k-yatirimci-mi
Tutar faturalara yansıtılacak
Perşembe günü yapılan toplantıda kurulumuz bu anlaşmalar kapsamında sehven ya da kasıtlı olarak EPİAŞ'a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmasına ve 10 milyar 208 milyon 222 bin 680 liranın geri ödenmesine karar vermiştir. Faiziyle birlikte 11 milyar lirayı aşan bu meblağ AUF mekanizmasının doğası gereği maliyet düşüşü olarak doğrudan tüketicilerimizin faturasına yansıtılacaktır."
Kamu yararını gözettikleri için itiraz reddedilmiş.Kazanma şansı yok gibi.(Kazanırsa şirkete olumlu yansır)Zaten cezayı ödemiş.
Sanırım bu cezalar bu itiraz edilen davalarla ilgili.
Açıklamada sabit fiyatlı olan ve tüketicileri koruduğu için AUF kapsamına alınmayan ikili anlaşmaların da EPİAŞâ€™a sunularak güvence altına alındığı belirtildi ve şu hususlar vurgulandı, “Bu kapsamda EPİAŞâ€™a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmış ve faiziyle birlikte 15 milyar 355 milyon TL’yi aşan bir meblağın sisteme iadesine karar verilmiştir.
https://www.enerjigunlugu.net/azami-...ari-54566h.htm
--40 şirket varmış...bu 40 şirketten ÇAN-2 dışında epdk yı mahmekeye veren-itiraz eden başka şirket var mı??...
Başkan Yılmaz şunları söyledi:
*“Şirketlerin büyük kısmı geri ödeme sürecini başlattı. Kararımızın tebliğinin üzerinden 1 hafta geçmeden 1 milyar TL’ye yaklaşan bir kısmı tahsil edildi. Şu unutulmamalı… Bu bir ceza değil haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi. Ödemeye yanaşmayan şirket olursa EPİAŞâ€™taki alacaklarından ve teminatlarından keseceğiz. Yani ya ödenecek ya ödenecek. Birileri inanmak istemeyebilir ama 11 milyarı TL’yi aşan bu meblağ AUF havuzundan bütün tüketicilerin maliyetlerinde düşüş anlamına geliyor. Umuyorum bundan sonra bütün şirketlerimiz AUF konusunda en az EPDK kadar hassas davranır.†Kaynak: Yılmaz: Bir hafta geçmeden AUF kapsamında 1 milyar TL tahsil edildi
Çok sert bir açıklama olmuş.Dava süreci devam ederken.
Yer İmleri