Sayfa 185/1001 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Aşil abi son zamanlarda Vf bir miktar malı palaya teslim etti diye biliyorum (BES ler zaten üstüne yattı) dolar bazlı inanılmaz kar etti, zaten hali hazırda bu işleri kredili yapmış olması gerektiğinden çayın taşıyla çayın kuşunu vurdu diyebiliriz. halka arzlara da girdiyse biraz da oradan vurmuştur
    Ekrana bakıp son fiyat üzerinden 'bizim gibi' lotları çarpıp hesaplıyorsa kardadır evet...hadi satıyorum desin bak....bakalım ne kadarını satabilecek...o şirketleri bi enayi bulup ona kitlemesi lazım bu fiyatlardan...dolayısıyla bu olana kadar piyasadan gelen her malın altına yatacak mecbur...belli olmaz yukarıdan az biraz çakar, alttan geri yerine kor bu işi 2 sene sonra da yapsa olur..Palagillerin matematiği farklı, ortalamalarla gidiyorlar...adam blok mal satıyor misal %15 iskontolu niye...e böyle bu işler bizim gibi sat deyince satamıyor..zaten işlem hacminin %90 ı traş..kendinden kendine...

Pala tahta sahibi...endeks 40 dolara düşse de o tahta onun, 500 dolara çıksa da....o tahta onda olduğu sürece hep kazanacak...orası onun hileli kumarhanesi...malı kaptırdı mı...iki sakat bilanço açıklatır..bağırta bağırta alır geriye..ondan sonra derler ki ulan acayip zarar açıkladı ama tahta roket modunda, ya da ulan acayip iyi bilanço açıkladı halbuki şelale oldu...

Borsada Pala ibn-i Puştun dediği olur..amen..

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Filenin Sultanları nın kazandığı tarihi başarı gericilerin hedefinde. Hedefe alan isimler arasında AKP ye yakınlığıyla bilinen ilahiyatçı İhsan Şenocak ve üniversiteler için fuhuş yuvası diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu bulunuyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa

Sadece gericilerin gündeminde değil, benim gibi gelir vergisine takmışların da gündeminde.

Sporcu maaşları neden EURO ile? Gelir vergisi ne kadar veriyorlar? Buna saçma sapan bir cevap vermezsin umarım. Burada eşek gibi %35 gelir vergisi veriyoruz. İmtiyazlı olup gelir vergisi vermeyenler akıllı biz eşek miyiz?

Sarı taksisi vermez, Doktoru elden nakit alır vermez, Serbest çalışan elden nakit alır vermez, vs vs vs.

Bu sistem nasıl dönecek o zaman? Dolaylı verginin yüksek olduğu bütün ülkeler fakirler liginde. Bunun bir sebebi olmalı.

3. Bizim topikte, kimisi sadece laik, kimisi sadece milliyetçi, kimisi sadece milli...bir tek aynı zamanda halkçı ve devletçi olan ben varım sanırım.

Diyor ki herkes kazandık...ula kim kaybetti o zaman, herkeş birden kazanamayacağına göre

Neyse sizi memnun edecek şekilde final yapayım;

Fakirler ölsün, emekliler sürünsün, yaşasın Titanizm....Altta kalanın canı çıksın..

p.s.: Ucuz negatif faizle kredi alacakmış da, yatırım yapıp üretimi arttıracakmış da, aksi takdirde işsizlik artacakmış da...Lan Bırakkk...iliğini sömürdünüz lan memleketin...kayıt dışı ekonomiye şükredin. İşsizlik verisi yalan, istihdam verisi yanlış, mülteci sayısı belirsiz, kişi başı düşen GSYİH yalan, enflasyon verisi yalan...Yuvarlanıp gidiyoruz elhamdülillah bayır aşağı...Memet ABD den para da bulursa seneye ilk 10 ekonomi arasına gireriz anadın mı

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Elbet çevrem de çok fazla esnaf tanıdığım yok,o cenahta işler iyi olabilir.Gözlemlerini yazan arkadaşlar olursa çok memnun olurum.
    Çok esnaf tanıdığım var. Adamlar hayatlarında kazanmadıkları parayı son 3 yıl içinde kazandılar. Evler, dükkanlar, arabalar....aldılar, parayı nereye yatıracaklarını şaşırmış durumdalar.

Sabit gelirlinin, ücretlinin geliri şirketlere aktarılıyor. Yanında 3-5 kişi çalıştıran esnaf bile köşeyi dönmüşken büyük şirketlerin kârını siz düşünün artık.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    28.6.23 ten sonra dolar alıp satan oldumu Turhan bozkurt ısrarla dolarda kazanç vergisi var diyordu doğrumu .%25 stopaj kesilen varmı kazancindan .
    Dolar faizinde %25 stopaj var

Yoksa alım satım karından %25 vergi olsa patlardı haber

6. 5 lot ebebek gelmiş şimdi dolarcılar düşünsün )

şaka maka yeni 3-4 milyon hesabın yarısı borsa da gerçek hisselere girse ne olur acaba.yakında bu 3-5 lotlar için kimse halka arza katılmayacak zaten.

Müjde bu gece lpg cilere fena gazlayacaklarmış
    Hatta kökleyeceklermiş
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    5 lot ebebek gelmiş şimdi dolarcılar düşünsün )

şaka maka yeni 3-4 milyon hesabın yarısı borsa da gerçek hisselere girse ne olur acaba.yakında bu 3-5 lotlar için kimse halka arza katılmayacak zaten.
    Bana 6 gelmiş. 46,50den. Hayatımda ilk defa halka arza katıldım.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 185/1001 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •